Skocz do zawartości
mundek

A4 B6 Klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

mundek

Witam mam mały problem z klimą w B6 1.9 tdi a mianowicie:po odpaleniu auta dość póżno się załącza,ale jak się załączy to chłodzi fajnie,ale gdy zaczyna się jazda z większą prędkością od 100km/h wNNzwyż wyłącza się.Klima jest nabita i szczelana bo jest po serwisie,może ktoś miał taki przypadek?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
wladi

Przede wszystkim podłącz kompa i zobacz jakie są błędy wtedy może coś się wyjaśni


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mundek
W dniu 21.07.2020 o 17:28, wladi napisał:

Przede wszystkim podłącz kompa i zobacz jakie są błędy wtedy może coś się wyjaśni emoji106.png


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprawdziłem na kompie i wyskoczyło bład pt. silnik krokowy prędkości własnej,i jeszcze jeden czujnik nasłonecznienia czy jakoś tak. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
wladi

Czyli masz odpowiedz czujnik nasłonecznienia do wymiany bo wariuje.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mundek
W dniu 25.07.2020 o 18:27, wladi napisał:

Czyli masz odpowiedz czujnik nasłonecznienia do wymiany bo wariuje.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

 

W dniu 25.07.2020 o 18:27, wladi napisał:

Czyli masz odpowiedz czujnik nasłonecznienia do wymiany bo wariuje.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Niestety to nie to.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
wladi

Napisz czy rozwiązałeś problem ale jeżeli na komputerze wyskoczył czujnik nasłonecznienia to coś musi być na rzeczy. Skasowałeś błędy i dalej to samo pokazuje czy błąd zniknął?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mundek

Skasowałem błędy,ale silniczek krokowy prędkości własnej został nie da sie go skasować,czujnik nasłonecznienia się skasował,nawet go wypiołem i żadnych zmian.Pytałem znajomego mechanika i twierdzi że w sprężarce jest jakiś zawór,który jest bolączką aut serii audi,vw.Nie pamiętam jak się ten zawór nazywał.Tak jak opisałem wcześniej klima chłodzi,działa,ale jak tylko troszkę dłużej jadę ponad 100km/h się wyłącza a po chwili znów działa.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
goldi

czujnik wysokiego ciśnienia w spreżarce  

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.



×

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania