przyczyną słabo świecących lamp najczęściej są wypalone odbłyśniki :
możliwości są dwie wstawienie niewypalonych takich samych odbłyśników
lub przerobienie zwykłych lamp b6 halogenowych/ xenonowych na bixenon
od góry.
zwykłe chrom
jak ori bixenon
full czarny mat
czarno srebrne
możliwość wstawienia różnych projektorów np:
hella 3 z a6 c7
hella intemo z nowych vw
b8 al , zkw.
i wiele innych
przeróbka zwykłych lamp lub xenon od 400zł za parę. w cenie montaż projektora bix czyszczenie kloszy od środka. + ewentualne malowanie wnętrza w czarny mat.
w przypadku xenonów jest to koszt całkowity bo palniki i przetwornice zostają te same.
w przypadku zwykłych lamp. potrzebne są jeszcze palniki i przetwornice.
mam w zasadzie każdy typ przetwornicy i do tego nowe ori palniki osram/ philips.
od d1s ori valeo montowanych w b6 poprzez d2s koito, koito d4s , keboda mitsubishi d3s montowanych w nowszych audi/vw. Również mitsubishi d8s
mogę przygotować lampy gotowe do montżu w aucie. tylko podpiąć wtyczki.
ze zwykłych lamp halogenowych. można zrobić również bihalogen. zasada działania jak bixenonu. tyle ze zamiast palnika i przetwornicy jest żarówka h7. do bixalogenu nie sa potrzebne spryskiwacze i samopoziom.
świecą dużo lepiej od standardowych lamp.
i co najważniejsze bez dodatkowych przeróbek lampy wystarczy zamontować palnik i przetwornice i mamy bixenon.
co do ori bixenony b6 to jest sprawa prostsza . można bez rozklejania wstawić projektory z b8 al wystarczą adaptery i pierścienie centrujące.
koszt projektorów z b8al z adapterami i pierścieniami centrującymi , montaż p&p w bix b6 200zł
można bez problemu ogarnąć to samemu.
warto zrobić przy okazji uszczelnienie regulacji.
bo po jakimś czasie parowania lam kończy się tak:
silniczek cały skorodowany do wymiany.
w przypadku innych modeli lamp tez nie ma problemu. jestem w stanie ogarnąć każde , nie od audi również.
szybki kontakt 662677497.