Skocz do zawartości

Ranking


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 2016.01.30 uwzględniając wszystkie działy

  1. 1 punkt
  2. 1 punkt
    Witam dziś zabieram się za "Gołąbki" w moim wykonaniu:) Przepis: Produkty potrzebne do wykonania całości: - 1kg mięsa mielonego z szynki - 2 kapusty białe moje miały 4,5 kg obydwie - 1 torebka ryżu - przecier pomidorowy 220g - śmietana 30% może być 18% - bułka tarta - 2 kromki chleba ( nie bułki) - 1 jajko - mąka - olej - 1 cebula - 2 łyżeczki soli płaskie - 3 ziela ang. - 2 listki laurowe - kilka ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczke papryki słodkiej - 1 rosołek w kostce Przygotowanie farszu mięsnego 1 kg mięsa z szynki ,dodajemy 2 małe łyżeczki soli ,pieprzu jedno jajko, cebule pokrojona w kosteczke, 2 kromki chleba namoczonego w wodzie troszkę posypujemy bułki tartej aby wyciągnęła wodę ,dodajemy ostudzoną ryżu i wszystko wiadomo zagniatamy jak to w mielonym.Wkładamy do lodówki i zabieramy się za kapustę. kapusta: ​sparzenie kapusty Kapustę wkładamy do garka ,i sparzamy ją na małym ogniu ,tak po 10 min raz z jednej strony raz z drugiej ,robi się to po to aby trochę zmiękła ,lepiej się zawija mięso .Rozdzielamy liście kapusty i zawijamy mięso. ''Wody nie wylewamy co parzyliśmy kapustę'' , póżniej w niej będzie się gotować gołąbki. 3. Gotowe zawinięte gołąbki ,podsmażamy na patelni z jednej stron aby przy gotowaniu się nie rozpadły,nie zawijamy nic żadnymi nićmi jak to kideyś robili,po to je podsmażamy aby był lepszy smak,i były w całości:) 4. 5. ​Gotowe do podsmażenia P​odsmażanie i układanie w garku. Po pod smażeniu układamy je w garku ,gdzie została nam woda po kapuście ,dajemy przyprawy,solimy do smaku i tak gotujemy do miękkości. Na koniec dajemy koncentrat pomidorowy zaciągamy troszkę maką, i dodajemy smietane . ​No i gotowe Smacznego:)


×

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania