Skocz do zawartości
wladi

Spoty Puckie - CHLORYCUSTOMS godz. 18

Rekomendowane odpowiedzi

vwbartus

Po wymianie gwintu musisz zrobić zbieżność i z tyłu kąty , ja robiłem to w TOSie w Gdyni na ul Hutniczej bo tam mają rolki opuszczane i niskim autem sie wjeżdża bez problemu koszt za wszystko mnie wyszło 160 zł . Generalnie jeżeli kręcisz gwintem w gorę czy to w duł więcej niż 1 cm musisz zrobić zbieżność ,

Jakie masz koła bo mi przy 19 marudził że nie może dobrze tych urządzeń ma koła ustawić , mówił że zbieżność i geometrie najlepiej ustawia sie na 16 17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla
Siemanko . Który ma poliftowe B8? Przedwczoraj na estakadzie wyprzedzał mnie' date=' tafle GPU i ramki a4-klub[/quote']

Na neonach ma Bogdan, kreci sie tam w okolicach gdyni.

na forum a4klub ma nick proximpuh

Teraz panowie na serio potrzebuje pomocy-

ku*wa bylem w dwoch warsztatach, w jednym mi powiedzieli ze po włożeniu gwintu nie trzeba ustawić zbieżnośći- głupota.

a w AMK puck mi powiedzieli że nie chca ryzykować z montazem bo nie maja programu do ustawienia zbieżności na "nieoryginalne" zawieszenie...

kurde taka to czarna magia czy im sie nie chce??

Ja w zeszłym roku miałem problem z ustawieniem zbieżności bo za nisko było. robiłem w TOSie w Pucku bo tam ustawiają na podnośniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
artua2
Po wymianie gwintu musisz zrobić zbieżność i z tyłu kąty ' date=' ja robiłem to w TOSie w Gdyni na ul Hutniczej bo tam mają rolki opuszczane i niskim autem sie wjeżdża bez problemu koszt za wszystko mnie wyszło 160 zł . Generalnie jeżeli kręcisz gwintem w gorę czy to w duł więcej niż 1 cm musisz zrobić zbieżność ,

Jakie masz koła bo mi przy 19 marudził że nie może dobrze tych urządzeń ma koła ustawić , mówił że zbieżność i geometrie najlepiej ustawia sie na 16 17[/quote']

narazie mam jeszcze zimowe 18". W tym TOSie na hutniczej to ustawiali ci tylko zbieżnośc czy montaż też u nich?

Seikokilla- gdzie ten TOS w pucku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

nie tylko zbieżność zadzwoń . A gwint wkładał mi Krystian viewtopic.php?f=57&t=103 polecam ten warsztat z czystym sumieniem Znajduje sie pomiędzy Pogórzem a Kosakowem na ul Wiejskiej 70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
artua2

Dzięki vw bartus, jutro bd wydzwaniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

artua2 - teraz doczytałem dokładnie wcześniejsze info. Sora za wprowadzenie w błąd. No własnie w AMK mi ustawiali zbieżność jak miałem glebę ! Zapomniałem ze to się tak nazywa, wiec nie czaje bazy czemu nie chcieli ci montować. Szczerze mówiąc to jeździłem sporo żeby ustawić zbieżność bo wszędzie kanały a tam robią na podnośniku i jest git. Jeszcze gdzieś mam od nich wydruk. Dziwna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

przy regulacji gwintu góra - dół, zbierzność się nie zmienia, tylko kąty pochyłu. Mierzyłem dla potwierdzenia u siebie w warsztacie. Dla b5 przy ustawieniach -105/-95 kończy się zakres regulacji i wychodzi negatyw -1,5/-1,8 (dla quattro)

Nie ma znaczenia czy standardowe czy obnizane, dane zbierzności i kątów jest takie samo.

Dodano po 1 minucie 42 sekundach:

dla fwd na tyle nie ma żadnej zmiany przy zmianie, lub regulacji wysokosci (oś pochyla się lekko do przodu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Zbiznosc na podnosniku ustawiaja w rumi na grunwaldzkiej przy wemie, ja do nich jedze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

TyBucu mylisz sie w borze jak obnizalem gwint co sezon w gore albo w dół co 3 -4 cm to zmienia sie zbierznosc bo koła rozhodza sie w prawo albo wlewo i scina opony i umnie w Q jesy to samo dodatkowo z tyłu sa konty bo im nizej to robi sie wiekszy negatyw i tak samo przod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

geo5.jpg

nie mylmy zbierzności z kątami.

Przy regulacji zbierzność nie ulega zmianie (rys.2) ustawienie kół względem osi kierunku pozostaje to samo.

Przy regulacji wysokosci zawieszenia zmienia sie kąt pochylenia względem podłoża (rys.1) - tyczy sie to jedynie przedniej osi lub obydwu w przypadku quattro.

Regulacja wysokosci nie ma wpływu na kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy. (rys.3)

Więc nie wybiera opon zkopsana zbierznosc tylko nierównomierny nacisk na jedną ze scian opony. Przy mocnej glebie negatyw jest nieunikniony ze wzgledu na ograniczenie zakresu regulacji. podobne zużycie ogumienia wystepuje rowniez przy zbyt mocnym napompowaniu opony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

Będzie ktoś jutro bo padlina wciąż w moich rekach więc bym się przykulał :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Ja moge podjechac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
novwy

ale może godz 19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

teraz juz jasno o 1900 wiec spox mi pasi 1900 :faja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Kuźwa ja chyba nie dam rady :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

A mi może sie uda tylko że jutro ma być paskudna pogoda :kwasny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

Jest gdzie sie schowac jak cos :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
novwy

Dokładnie na głowe kapać nie będzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

Choc moja A4 ma chwilowy problem z sercem jakos sie doczlapie, musim pogadac :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
novwy

Włodek postaraj sie, nie psuj frekwencji :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Wladi to chyba ciebie , mijałem 2 tyg. temu na Kartuskiej w Chyloni ,jechałeś ze strony Pustek pamiętam że blachy GPU:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No napewno to ja pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
patrykbor

Wladi przed 10 minutami widziany na Janka Wisnieskiego. ;-) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
artua2

Ja dziś nie dam rady... gwint bede zakładać... wq się i z braciakiem bedziemy montować

Trzymać kciuki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

Wladi przyjedź zamontujesz mi spryskiwacze mgielkowe. :whisting:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania