Skocz do zawartości
wladi

Spoty Puckie - CHLORYCUSTOMS godz. 18

Rekomendowane odpowiedzi

trzacha
Trzacha my tu mówimy o zabraniu prawka a nie o punktach...jeżeli nie masz przy sobie prawka dostajesz 50 zł ale nie mają prawa wtedy zgłosić że Ci to prawko zabrali jak nie miałeś :whisting:

Włodek ściemniasz... :faja: Za brak dokumentu owszem' date=' dostaniesz 50 zł, ale jeśli masz jakieś punkty to jesteś w systemie i kontrolujący "widzi" że uprawnienia w ogóle masz. Moje pytanie brzmi - dlaczego to według Ciebie policja nie odbierze wówczas prawka? Owszem, fizycznie Ci nie zabierze bo w danym momencie go nie posiadasz - ale wniosek do sądu pójdzie więc i tak będziesz miał sanki na 3 miesiące od decyzji sądu (więc do Skorzęcina pojedziesz pociągiem :decayed: :polew: :zwyciestwo:). Co się odwlecze to nie uciecze :D A tak serio pisałem tylko o tym, żeby ostrożnie podchodzić do interpretacji z du*y, bo na drodze nikt nie będzie z nikim dyskutował i doskonale o tym wiesz. :kawa:

Dodano po 4 minutach 12 sekundach:

Jak cie zatrzymaja do kontroll to mów zdziwiony że przecież już im dałeś :grin:

A co do punktów to jak już wygrywasz rower a wiesz ze w przeciagu miesiaca dwóch zejdzie Ci punktów to nie przyjmujesz. Walasz sprawe po sądzie aż ci wkońcu i tak mandacik wystawią' date=' ale już za późno na odebranie prawka bo z konta zeszło :decayed:

Tak samo jak nie wykorzystałeś w tym roku możliwości "zbicia" punktów a capną cię z jackpotem to mówisz że idziesz te punkciki zbić i nie mogą ci zabrac prawka o ile nie przekroczyles puli o 6pkt.

Do tego przypominam że poza granicami kraju nie mają prawa odebrać prawa jazdy gdyż tylko organ wydający ma uprawnienia do anulowania ważności dokumentu. Jedyne co za gramanicą mogą zrobić to wystawić sądowy zakaz poruszania sie pojazdami mechanicznymi, a to troche trwa :wink:[/quote']

Andrzeju, z Tobą też się nie zgodzę. Zatrzymuje Cię patrol i sprawdza. Oni nie widzą ile masz punktów, ale jak masz np. 23 a popełniłeś wykroczenie za 6 to wiśta wio... I koniec rozmowy :D A co do zagranicy - obcokrajowcom policjant na drodze również zatrzyma prawo jazdy! Odesłane zostanie tylko do kraju z którego jest kierowca. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

Bullszit majster. Znajdę ci na to paragraf. Objechalem radiowóz bokiem więc wiem o czym mówię :kox:

wystukane młotkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

Widzę tu za dużo filozofii. Trzacha to proste, pewnego pięknego dnia jadąc 49km/h w zabudowanym strzeli cię miły pan iskra i powie ze miałeś 100km/h,zabierze ci kwit, do****e 1500 zika i wtedy sobie podyskutujemy o przepisowej jeździe i innych ciekawych tezach. Chodzi głownie o to że przy obecnym stanie przepisów i sprzęcie psiarni nie ma znaczenia czy jedziesz przepisowo, policjant może i tak wj****ć ci mandat bo tak mu każe komendant - Statystyki się liczą i ch*j ich obchodzi ze jechałeś przepisowo będziesz jednym z 1,7 miliona na 2015 - tyle w temacie. Dzisiaj już trochę miękną http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Polic ... aid=114f9a ale i tak nie odpuszcza bo kogo doić z kasy? Temat jest gorący bo niestety nie o bezpieczeństwo tu chodzi http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 17652.html , http://kontakt24.tvn24.pl/urzadzenie-ni ... i-o,262,gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trzacha
Widzę tu za dużo filozofii. Trzacha to proste' date=' pewnego pięknego dnia jadąc 49km/h w zabudowanym strzeli cię miły pan iskra i powie ze miałeś 100km/h,zabierze ci kwit, do****e 1500 zika i wtedy sobie podyskutujemy o przepisowej jeździe i innych ciekawych tezach. Chodzi głownie o to że przy obecnym stanie przepisów i sprzęcie psiarni nie ma znaczenia czy jedziesz przepisowo, policjant może i tak wj****ć ci mandat bo tak mu każe komendant - Statystyki się liczą i ch*j ich obchodzi ze jechałeś przepisowo będziesz jednym z 1,7 miliona na 2015 - tyle w temacie. Dzisiaj już trochę miękną http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Polic ... aid=114f9a ale i tak nie odpuszcza bo kogo doić z kasy? Temat jest gorący bo niestety nie o bezpieczeństwo tu chodzi http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 17652.html , http://kontakt24.tvn24.pl/urzadzenie-ni ... i-o,262,gt.[/quote']

Może i w tym jest trochę filozofii :), ale dlaczego jadąc 100 km/h w terenie zabudowanym miałbym dostać 1500 złociszy mandatu skoro w kwestii wysokości mandatów za przekroczenie prędkości nic się nie zmieniło? Chłopy, nie będziemy się kłócić ale zaczynacie powielać jakieś mity przekazywane z ust do ust. W kwestii wysokości mandatu za przekroczenie prędkości, powtarzam, nic się nie zmieniło!... Poza tym dajcie spokój tym opowiadaniom w stylu jadę 49 km/h a gliniarz zatrzymuje mnie i wciska mi, że jechałem 100... Panowie, mam 42 lata, prawko od 92 r. i takich sytuacji nie doświadczyłem. A naprawdę nie jeżdżę jak aniołek :grin: Ale jak mnie przekonasz Robert, że Ciebie to o czym piszesz spotkało to pójdę w niedzielę dać na mszę :kox: . Przypomina mi to trochę opowieści znajomego kibola, który opowiadał jak napierdalał się na meczach a jak dostał wp*****l od czarnego z AT to mówił o brutalności policji. Inna sprawa, że są gliniarze i gliniarze. Jeden poszedł do policji z powołaniem a drugi z myślą o emeryturze po 15 latach (aktualnie po 25) Nie brnijmy dalej w temat, bo wtrąciłem się tylko po to, żeby uzmysłowić Wam, żeby bezkrytycznie nie podpierać się takimi artykułami jak ten z linka. Tylko i wyłącznie o to mi chodziło. Klamkuje się z tematu :decayed: bo widzę, że wp*****l dostanę po MC Donaldem w któryś czwartek :grin: Jak Was to nie zadowala to rozwiążemy to w jeden możliwy sposób :pijacy: :decayed: :decayed: :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Trzacha co Ty pi*******z...na blogu opisują jak można ich w ch**a zrobić a Ty tu jakieś wywody prowadzisz...jak mnie by taka sytuacja nie daj boże spotkała to napewno skorzystam z tego co piszą, więc niech każdy przeczyta i sam wyciągnie wnioski tyle w temacie...jak byś uważnie przeczytał wszystko to byś wiedział że najpierw psiarze kwity puszczają do starosty a na końcu dopiero idzie do sądu więc my mówimy o przeciągniećiu w czasie a nie uniknięciu kary kumasz? A po drugie to co napisali podparte jest paragrafami więc nie sądze że jest to wyssane z palca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

To ze masz prawko od 92r nic nie znaczy, ja mam od 96r, tez kawal czasu i o czym to ma świadczyć ? Kiedyś tak nie było bo i ludzie byli myślący i pozwalało im się na to, teraz robi się z ludzi małpy, które maja nie myśleć tylko wykonywać co władza nadrzędna nakaże. A w kwestii wysokości mandatów -- tak jeszcze są po staremu faktycznie ale już niedługo. Nowy taryfikator mają wprowadzić jeszcze przed wakacjami i w moim przykładzie powołałem się na niego. Poczytaj w necie jest o tym sporo. Każdy może się wypowiadać i dobrze ale sory naprawdę słabo to wygląda jak wypowiadasz się na jakiś temat bez zorientowania się w sytuacji, poczytaj a potem sobie podyskutujemy. My tu prowadzimy dyskusje nad tym ze Policja używając sprzętu, który pokazuje wartości wyssane z palca wykonuje rządowy plan łatania sobie kierowcami dziury budżetowej w majestacie prawa. Tak się ogłupia ludzi żeby dawali się grabić i jeszcze z tego cieszyli.

Rząd wciska ludziom ciemnotę, straszy statystykami i z radością zbiera nasza kasę. Chcą wrzucać wszystkich do jednego worka i tylko ci co jada powyżej 50km/h w zabudowanym to piraci a nieogarnięty lud się cieszy ale tylko do pewnego momentu. Prędkość to nie jedyny czynnik. Ślepy jadąc 30kh/h pozabija ludzi, ale przecież nie powinien bo jedzie poniżej dozwolonej prędkości.

Lubie program K2 jeśli oglądacie. Mogli by zrobić taki ciekawy test. Jedno auto z łysymi oponami, ro********i amorkami i jeszcze na kończących się klockach jadące 50hm/h i drugie sprawne jadące 70km/h, ciekawe które będzie miało krótsza drogę hamowania. Kwestia prędkości to tylko jeden czynnik wpływający na bezpieczeństwo a co z innymi ? Bajeczki w stylu bo jak jedziesz do 50km/h to będziesz bezpieczny :facepalm: Niech dbają o bezpieczeństwo nie o kasę, o to chodzi. Niech stoją przy szkole, przedszkolu czy miejscu gdzie były wypadki śmiertelne a nie na wylotówkach z miast po nocy gdzie z jednej strony ekrany 3m a z drugiej tory kolejowe i jedno jadące auto łapią. No i wreszcie niech kupią sobie przyrządy pomiarowe mierzące prędkość a nie wróżące prędkość jak wróżbita Maciej. Czemu? Bo tak łatwiej, wygodniej i szybciej nabija się statystyki i kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trzacha
To ze masz prawko od 92r nic nie znaczy' date=' ja mam od 96r, tez kawal czasu i o czym to ma świadczyć ? Kiedyś tak nie było bo i ludzie byli myślący i pozwalało im się na to, teraz robi się z ludzi małpy, które maja nie myśleć tylko wykonywać co władza nadrzędna nakaże. A w kwestii wysokości mandatów -- tak jeszcze są po staremu faktycznie ale już niedługo. Nowy taryfikator mają wprowadzić jeszcze przed wakacjami i w moim przykładzie powołałem się na niego. Poczytaj w necie jest o tym sporo. Każdy może się wypowiadać i dobrze ale sory naprawdę słabo to wygląda jak wypowiadasz się na jakiś temat bez zorientowania się w sytuacji, poczytaj a potem sobie podyskutujemy. My tu prowadzimy dyskusje nad tym ze Policja używając sprzętu, który pokazuje wartości wyssane z palca wykonuje rządowy plan łatania sobie kierowcami dziury budżetowej w majestacie prawa. Tak się ogłupia ludzi żeby dawali się grabić i jeszcze z tego cieszyli.

Rząd wciska ludziom ciemnotę, straszy statystykami i z radością zbiera nasza kasę. Chcą wrzucać wszystkich do jednego worka i tylko ci co jada powyżej 50km/h w zabudowanym to piraci a nieogarnięty lud się cieszy ale tylko do pewnego momentu. Prędkość to nie jedyny czynnik. Ślepy jadąc 30kh/h pozabija ludzi, ale przecież nie powinien bo jedzie poniżej dozwolonej prędkości.

Lubie program K2 jeśli oglądacie. Mogli by zrobić taki ciekawy test. Jedno auto z łysymi oponami, ro********i amorkami i jeszcze na kończących się klockach jadące 50hm/h i drugie sprawne jadące 70km/h, ciekawe które będzie miało krótsza drogę hamowania. Kwestia prędkości to tylko jeden czynnik wpływający na bezpieczeństwo a co z innymi ? Bajeczki w stylu bo jak jedziesz do 50km/h to będziesz bezpieczny :facepalm: Niech dbają o bezpieczeństwo nie o kasę, o to chodzi. Niech stoją przy szkole, przedszkolu czy miejscu gdzie były wypadki śmiertelne a nie na wylotówkach z miast po nocy gdzie z jednej strony ekrany 3m a z drugiej tory kolejowe i jedno jadące auto łapią. Czemu bo tak łatwiej, wygodniej i szybciej nabija się statystyki i kasę.[/quote']

Nie zarzucaj mi, że piszę coś o czym nie wiem. To po pierwsze. Po drugie - okres w jakim poruszam się polskich drogach w charakterze kierowcy, w moim mniemaniu jednak ma znaczenie, bo daje mi prawo do twierdzenia, że jakieś tam doświadczenie i praktykę mam. Po trzecie - przeszedłeś gładko od kwestii dotyczącej algorytmu postępowania policji (zgodnej z prawem lub z jego naginaniem) do drugiej, dotyczącej bezpieczeństwa, w której akurat się z Tobą zgadzam, bo napisałeś o problemach ogólnie znanych - jednak są to dwie różne kwestie.

Dodano po 8 minutach 1 sekundzie:

Trzacha co Ty pie****isz...na blogu opisują jak można ich w ch**a zrobić a Ty tu jakieś wywody prowadzisz...jak mnie by taka sytuacja nie daj boże spotkała to napewno skorzystam z tego co piszą' date=' więc niech każdy przeczyta i sam wyciągnie wnioski tyle w temacie...jak byś uważnie przeczytał wszystko to byś wiedział że najpierw psiarze kwity puszczają do starosty a na końcu dopiero idzie do sądu więc my mówimy o przeciągniećiu w czasie a nie uniknięciu kary kumasz? A po drugie to co napisali podparte jest paragrafami więc nie sądze że jest to wyssane z palca...[/quote']

Włodek, a kto prowadzi ten blog? Prawnicy? Czy może jest to kolejna Wikipedia z zakresu ruchu drogowego. Ma ktoś problem z policją to niech dochodzi swoich praw ale z sensem. O to mi chodzi! Co z tego, że ktoś tam jakiś paragraf wstawił? Nie wiem skąd to Wasze poruszenie. Mówicie o wyrażaniu własnej opinii a jednocześnie jak poddałem w wątpliwość jakość tego typu forów to niewiele brakuje a mnie zlinczujecie :) . Jak Ci bank przyślę wezwanie do zapłaty raty kredytu którego nie brałeś to będziesz szukał rady na blogu czy zapytasz o radę prawnika? To jest sens mojej wypowiedzi, której teraz żałuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Czytam z zaciekawieniem wasze wypowiedzi i....życzę co niektórym jak najwięcej farta na drodze ale muszę się zgodzić z trzachą...wladi jest u nas sporo luk prawnych i kto jak nie Polak potrafi je obejść z tym że robi się coraz gorzej i miejmy nadzieję że nie będziemy łatać dziury budżetowej przekraczając dozwoloną prędkość już od 1 km...paranoja ale to tylko Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

fat-cat-with-popcorn.jpg

jajebie jaka gównoburza.

Kontynuujcie :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla
fat-cat-with-popcorn.jpg

jajebie jaka gównoburza.

Kontynuujcie :decayed:

heeheh :noworthy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ok mówcie co chcecie...Trzacha oddaj prawko jak Cię zatrzymają ja nie oddam i zobaczymy kto będzie jeździł autem a kto będzie siedział w domu i płakał :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Nie ma co rozkminiać...Masz łeb i ch*j to kombinuj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trzacha
Ok mówcie co chcecie...Trzacha oddaj prawko jak Cię zatrzymają ja nie oddam i zobaczymy kto będzie jeździł autem a kto będzie siedział w domu i płakał :decayed:

Mandatu w życiu nie dostałem - nawet za złe parkowanie (co nie znaczy, że zawsze parkowałem zgodnie z prawem :) ) Prawka nie zamierzam oddawać - chciałbyś :D . I nie płacz Wlodek :decayed: bo legitymacja pewnie nie raz już Ci du**ę uratowała :polew: Zmieniając temat, bo komuś w końcu jeb... :decayed:, myślcie o jakieś sobocie... :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Panowie ktos sie wybiera w sobote na nocne latanie, zaczynaja w gdansku potem jada na skwer w gdyni i dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trzacha

Rozwiń temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Masz na fb udostepnilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trzacha

Ok. Na razie jeszcze w robocie jestem... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla
Panowie ktos sie wybiera w sobote na nocne latanie' date=' zaczynaja w gdansku potem jada na skwer w gdyni i dalej.[/quote'] Zapewne i bym był chętny ale zwracają na siebie zbyt duża uwagę :kwasny: wiec obecnie zbastuje, no chyba ze ktoś jedzie i ma miejsce na gapę :bag:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trzacha

Ja się nie ruszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Novwy co nabroiłeś :whisting:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
novwy

Nic, co jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jaki pasek Ci pękł???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

Pasek od spodni zapewne :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
novwy

Osprzetu, jak by ten ważny puścił to bym płakał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No tak już przeczytałem u Ciebie w wątku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania