novwy 138 #601 Napisano 23 lip 2015 20:44:58 Co Ty gadasz fat, TRW tak jak LEM idzie na pierwszy montaż więc górną polka. Klocki serwis skoro oryginał ale skłonny jestem uwiezyc że zawiecha też w serwisie robiona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #602 Napisano 23 lip 2015 21:14:51 to niemiec bogaty :naughty: 49 rocznik :whisting: historia serwisowa urywa sie przy 163 tys km w polowie 2012r a ja kupiłem 2014 październik 188 tyś, moze nawet przebieg ori :pleasantry: swoja drogą jest tu ktoś kto mogłby sprawdzic vin w aso i po tym historie, pisalem na a4k do goscia "stanley", wlasnie on mi powiedzial o statniej dacie i przebiegu przy jakim byl robiony jakis tam serwis, ale chcial 50zł za całosc wiec pierdulilem taki interes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seikokilla 657 #603 Napisano 23 lip 2015 22:31:43 Novwy dobrze gada.sam zalozylem calosc TRW i oblatane prawie 40tys i zero luzow. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #604 Napisano 23 lip 2015 23:03:36 jak k***a mozna stracic prawko za tankowanie samochodu? lałes on do pb? :polew: paru szczegółów nie podał. W trakcie tankowania był nagi w samych kubotach' date=' pił browar i palił szluga :decayed:[/quote'] A jego pindol furgotał jak ruski wentylator... Dalej nie wiemy jak to jest możliwe... Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #605 Napisano 23 lip 2015 23:35:07 Novwy dobrze gada.sam zalozylem calosc TRW i oblatane prawie 40tys i zero luzow.Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka ciekawe ile moje juz miało nalatane, w moich rekach dopiero 10 tys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #606 Napisano 24 lip 2015 05:48:34 Wiec tak zacznijmy od początku. Wjezdzam na stacje paliw przed robota, stoi radiowóz, z lekkim niepokojem podjezdzam do dystrybutora przed nim. Wysiadam i tankuje. Wychodzi łysol. Ł:Co to za antena? Buc: Cb, do komunikacji między autami np. Ł: To w takim razie prawo jazdy i dowód rej. Buc: spoko, tylko mi się troche śpieszy bo do roboty na 9 a jest za 5, ide zapłacić a wy se tu ogarniajcie. Wychodze ze stacji, łysol z uśmiechem oznajmia: Ł: Masz kogoś kto może przyjechać po auto? Buc: ??????? Ł: Twoje prawo jazdy jest nie ważne. Buc: ???? Jakim ku**a prawem? Ł:Znaleźliśmy że miałeś nałożony zakas poruszania sie pojazdami do stycznia 2010, a wedlug prawa jesli stracisz możliwośc kierowania w jakimś kraju to w tym kraju musisz wyrobić prawo jazdy. Nie w innym, dlatego zabieramy prawo jazdy. Buc: Bullszit. To że miałem zakaz nie ma nic wspólnego z prawem jazdy które wyrobiłem, po zejsciu zakazu mam normalnie prawo poruszac sie znowu po kraju. A co do wyrabiania prawa jazdy, to mam do tego calkowite prawo jako ze jestem polskim obywatelem i prawo jazdy zostalo zdobyte w legalny sposób. Ł: To my musimy zadzwonić na komisariat i zobaczyć co z tym fantem zrobić. Mija je***a godzina... na stacji pojawia sie moich dwóch kumpli z pracy by w razie czego zabrac mnie i auto do roboty. Ł: Nic nie wynaleźliśmy, ale musimy zabrac dokument na posterunek do prawnika naszego niech on zadecyduje czy to jest legalne. Jak wszystko będzie okej to przywieziemy cio prawo jazdy do pracy. Buc: Nie zgadzam sie, nie ma podstaw. Ł: Ale tu nie ma sie co zgadzać, bedziemy w kontakcie. Buc: Nie zgadzam sie i tyle, wszystko mam w porządku. Poprosze sie przedstawić oraz podać numer funkcjonariusza. Ł: *zamyka szybke* wrooooooom.... Dalsza część jak znajde wolną chwile. Jak narazie jade na komisariat i do ambasady. Szwagier dzwonil do znajomego komendanta w polsce, i mowil ze jest w szoku z powodu działań norweskiej policji. Raz że zabrali dokument wydany przez inny organ, decydujac ze wedlug nich jest niewazny, to jeszcze nie zostalo zlamane zadne prawo ani nie zostalo wszczete postepowanie karne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #607 Napisano 24 lip 2015 10:07:35 Możesz ich oskarżyc o rasizm żeby było bardziej kolorowo. Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #608 Napisano 24 lip 2015 10:28:16 sk*******y zobaczyli obce blachy to cwaniaka zaczeli grać, chociaz w sygnaturze widze ze polskich to chyba nie masz :decayed: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CWIARTEK 632 #609 Napisano 24 lip 2015 10:30:17 Jedyne polskie co mu zostało to pociąg do alkoholu :polew: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seikokilla 657 #610 Napisano 24 lip 2015 12:52:45 Hehe to fakt ale tak powaznie mowiac to przez te klapki kuboty:) Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
novwy 138 #611 Napisano 24 lip 2015 15:11:34 Ale akcja, Andrzej jak meksykanska telenowela, dawaj ciąg dalszy bo czekam z zapartym tchem. Ale tak na serio jak za granicą mogą zabrać polskie prawko?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #612 Napisano 24 lip 2015 17:45:03 Ja też czekam z wielkim zaparciem :D Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #613 Napisano 24 lip 2015 21:44:25 Ja dzisiaj odreagowuje. Przyjechali goście z ojczyzny i wodka sie leje po ścianach. Poprawiamy sufit coca colą by równo bylo przed przeprowadzką :polew: Jutro druga część przygód buca za granicą :drink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
novwy 138 #614 Napisano 24 lip 2015 22:06:12 Tylko pochwał sie jak wam sufit wyszedł, może być na whatsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #615 Napisano 25 lip 2015 20:37:06 pany co bede musiał rezać przy zmianie lusterka prawego na angola, tylko trojkat na ktorym zamocowane jest lusterko, przerzucic z mojego malego eu do angola i reszta p&p? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #616 Napisano 26 lip 2015 08:43:29 Zgadza sie. W sumie ja nic nie przerzucalem, bylo p&p bo ja dlugi jestem i mieszcze sia akurat w strefie dzialania lustra :grin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #617 Napisano 26 lip 2015 19:23:41 no tydzień temu zaglądałem do zawieszenia a dzis przy wyjeździe z garażu, puk puk, kto tam, wahacz :facepalm: do tego jeszcze kolektor dolotowy do zwalenia bo pękł siłownik od klapek, czuje sie jak TyBucu, jedno zrobiłem drugie pada :grin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #618 Napisano 26 lip 2015 20:23:20 U mnie caly czas napierdala, tylko co jakis czas patrze czy juz wypadl, zeby wymienic :polew: Dobra, wracajac do sytuacji z czwartku. Godzina 14.00, wkurwiony buc wrzuca w siebie kolejnego bigmaca na przerwie. "dryń dryń skurczybyku" buc:- Żygaj. mrX: - Witam buca, dzwonie w sprawie prawka ktore panu odebrano, co pan o tym sądzi. buc: - No ch****o a jak ma być, gdzie sie moge zgłosić po odbiór? mrX: - No nie dokońca, bo tak własciwie prawo jazdy jest już nie ważne ze względu na uprawnienia które pan zdobył 06.09.2013 buc: - Na dużego? mrX: - Na dużego. buc: - I co duży nie bangla? mrX: - No nie bangla. Widzisz 01.08.2013 weszło w życie nowe przyzwolenie od unii europejskiej by norwegia stworzyła sobie własny wyjątek w sprawie wyrabiania prawka podczas wakacji za granicą... buc: - ki ch*j wakacje, toż ja tam rok siedziałem mrX: - Ale nie wymeldowales sie z panstwa norweskiego... Wiec prawnie , byles sobie na rocznych wakacjach. buc: - Toz ja polak, meldunek tam też mam, to co teraz? mrX: - Przyjdziesz na komisariat jutro to pogadamy, w tym czasie wystawimy Ci prawko norweskie na kat.B buc: - Taki ch*j, egzamin zdany, w calej europie mi go przyjmujo to kim prawem norwegia jest lepsza i bedzie wytaczala mi polakowi co mi wolno a co nie? mrX: - Jestes zameldowany w norwegii i tutaj cie prawo obowiązuje. Do widzenia. *klik* Podstawy prawne z kodeksu prawa jazdy dla uzasadnienia wymiany dokumentu: [spoil]§ 9-2.Prawojazdy wydane w państwie EOG Jazda posiadacz licencji, który ma stałe miejsce zamieszkania w Norwegii, którzy mają prawo jazdy wydane w innym państwie członkowskim, mogą korzystać z prawa jazdy zgodnie z treścią licencji, z wyjątkami określonymi w tych przepisach. Prawo jazdy jest ograniczona do międzynarodowych klas wymienionych w § 3-1 i praw wynikających z decyzji 2014/209 / UE. Prawo jazdy wydane w innym państwie członkowskim do wymiany prawa jazdy z krajów spoza EOG, mogą być wykorzystane w Norwegii przez okres do 3 miesięcy. Jeżeli posiadacz wziął stałego pobytu w Norwegii przed 19 stycznia 2013 r, a w prawie jazdy wydanego przed EOG tym terminie, Państwa prawo jazdy być używany jako zwykły prawa jazdy EOG. Przepisy niniejszego rozporządzenia stosuje się do takiej licencji, w tym jeśli chodzi o renowacji, rozbudowy, dwóch egzemplarzach, ochrony zdrowia, utraty lub cofnięcia prawa jazdy oraz zajęcia i konfiskaty prawa jazdy. Posiadacz prawa jazdy zagranicznego którzy tracą lub cofnięta prawo, lub odbieranie prawa jazdy odwołane, wydawane nowego norweskiego prawa jazdy, a nie rezygnując licencji. Dla praw jazdy kategorii C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 lub D1 + wydanych ponad pięciu lat łaski, akceptowane ważność pięć lat po przyjęciu ma stałego pobytu w Norwegii, chyba że termin ważności licencji jest krótszy lub innego Ważność określone w § 14.5 XI link. Prawo jazdy nabyte przez udokumentowane co najmniej sześciu miesięcy studiujących w innym państwie członkowskim przez osobę, która ma stałe miejsce zamieszkania w Norwegii, uznany przez cesarskie w innych stawów. § 11-3.Zagraniczne licencje W sprawach dotyczących jazdy zakazu (utrata prawa jazdy w Norwegii) dla posiadacza zagranicznego prawa jazdy, obowiązują takie same zasady jak w przypadku utraty lub cofnięcia prawa jazdy oraz wydania norweskiego prawa jazdy, o ile ma to zastosowanie, o ile nie zastrzeżono inaczej. Dla ludzi, którzy nie są stałymi mieszkańcami Norwegii, obowiązuje: 1. Prawa jazdy wydawane w UE: gdy istnieje ostateczna decyzja w sprawie zakazu jazdy, przesyłane do kraju wydającego prawo jazdy z informacją dotyczącą sprawy. To samo odnosi się międzynarodowe prawo jazdy. Na prawo jazdy wydane w Danii, Finlandii lub Szwecji są wysyłane powiadomienia państwa wydającego, nawet gdy decyzje są podejmowane, zanim podejmie ostateczną decyzję. 2. Prawa jazdy wydane poza EOG: Prawa jazdy są przechowywane przez policję podczas jazdy zakaz ma zastosowanie, lub do osoby, wyjeżdża z kraju, jeśli tak się stanie wcześniej. Międzynarodowe prawo jazdy przyznane przed rezygnując uznaniowa razem chodzi o zakazy jazdy w Norwegii. Dla ludzi, którzy są stałymi mieszkańcami Norwegii przechowywane jazdy przez policję podczas jazdy towary ban. § 11.1 stosuje się odpowiednio. Dla odzyskania prawa jazdy wydane w Norwegii Norweskie licencji zgodnie z regułami handlu, gdzie jest przepis na to, por także ustawa o ruchu drogowym z dnia 18 czerwca 1965 roku 4 § 24, § 33 i § 34, prawidło 19 grudnia 2003 1660 utrata prawa do prowadzenia pojazdów silnikowych 8 rozdział i niniejszego Regulaminu w Rozdziale 10.[/spoil] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 612 #619 Napisano 26 lip 2015 20:30:35 Gruba akcja :facepalm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #620 Napisano 26 lip 2015 20:46:41 I teraz tak. Piątek rano, Buc całą noc wertował kodeksy prawne, do tego wciągną sporą ilość płynnego antydepresantu o stężeniu 40%, więc o świerzym bucu nie można tu mówić, za to wyedukowanym już tak. Wbijam na pełnej na komisariat. (to znaczy moja mnie odwozi, mozolnie parkując równolegle) Ale jest fajnie, wbijam na recepcje i wale odrazu prosto z mostu że ja po moje prawko. Pani wytrzeszcz zza lady niechętnie podnosi zadek by przyturlać się do okienka. Na pierwszy rzut oka nieproporcjonalna, na drugi jeszcze bardziej. wytrzeszcz: Ale jakiego prawka, za predkość odebrano? buc: *huuuh rosyjskim dezodorantem, szyba paruje* zabrano za jajco, ktos powiedzial ze niby macie pojecie tutaj o co kaman. wytrzeszcz: psze se usiąść, ide wyniuchać. ze cztery kawy później przyturlała sie spowrotem z bloczkiem prawek tymczasowych pod ręką wytrzeszcz: no to wypiszemy tymczasowe na B buc: a jakie za jakie wykroczenie odbieracie C? Będzie postępowanie karne? wytrzeszcz: jakie karne, czlowieku masz niewazne prawko buc: ostatnio jak mi wydawali po egzaminie na ciezarowke to jeszcze bylo wazne co sie zmienilo, to ze przyjechalem do norwegii? wytrzeszcz: ja zawołam komendanta wydzialu ruchu, czekaj Kolejne 4 kawy... wtacza sie hipstero pedałek z półuśmieszkiem pod wąsem hipsta: Bucu, przecie my o tym juz rozmawialismy. buc: to nie bedzie problemu porozmawiać jeszcze raz. hipsta: no ale przedstawilismy ci paragrafy, tlumaczylem jak to wyglada, o co chodzi? buc: Bo to prawo jakieś wymyslone na sraczu chyba bylo. Bo teraz tak, opowiem ci historyjke: Buc zrobil niby wedlug norwegii nielegalnie prawko na C, by to ogarnac musi miec zameldowanie w kraju wyrobienia przez okres conajmniej 6m-cy. Wiec wakacji takich se nikt nie robi. W no musze mieć meldunek ze względu na rej. Pojazdu którym sie poruszam, oraz więzi rodzinnych. W polsce posiadam mieszkanie, ktorego nie sprzedałem, oraz jestem tego kraju obywatelem i meldunek ulatwia wiele spraw papierkowych, place za odprowadzanie wody i wywoz smieci. Teraz tak, wymeldowuje sie z NO i jade do polski, tam wymieniam norweskie prawko na PL, dopisuja mi z powrotem kategorie C, jako ze zdalem egzamin i w PL jest git, na podstawie tego C wyrabiam +E, wracam do NO i chce zamienic prawko na norweskie? I co, wedlug prawa kat. B i CE mam zrobiona legalnie a C jest niewazna, więc jak? Buc może w takim wypadku jezdzic samą przyczepą czy zestawem o ile go nie rozłączy?? Hipster świstem wciąga oddech, blednie. hipsta: Nie wiem... Nie przewidziało tego prawo buc: I co tera? hipsta: .... możemy zacząć korespondencje z wydziałem ruchu na ten temat, włożymy cię w kopie odbiorców. Dostaniesz wszystko na ten temat pocztą na bierząco. Jutro buc dzwoni do ambasady. Trza z tego zrobić afere. już nie chodzi o to C bo mi to teraz zupelnie niepotrzebne, ale nikt nie bedzie polakowi pluł w twarz i wyznaczał granice :grin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #621 Napisano 26 lip 2015 21:12:03 jedziesz ze skurwesynami bucu :thumbup:, o tak im zrob :owca: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seikokilla 657 #622 Napisano 26 lip 2015 21:12:54 Ja juz sie w tym pogybilem takie maslo maslane:( akcja generalnie po*****a Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #623 Napisano 26 lip 2015 21:24:28 Ja juz sie w tym pogybilem takie maslo maslane:( akcja generalnie po*****aWysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka To w skrócie powiem tak. Im chodzi o to że nie wymeldowałem się z norwegii na okres wyrabiania prawka. Dlatego zrobione na wakacjach. Mi chodzi że nie mogłem wymeldować sie z powodów oczywistych (szukalem roboty w tym czasie, mialem na siebie auto telefon itp norweskie) a w czasie wyrobienia prawka bylem zameldowany w PL :facepalm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #624 Napisano 26 lip 2015 21:31:34 rozumując to w sposób czysto logiczny, jakim problemem jest zrobienie prawka na "wakacjach" w Polsce dla Norwegów, mimo że to nie były wakacje? Zdałeś egzamin? Zdałeś. Dostałeś uprawnienia? Dostałeś. Po ki ch*j takie przepisy, że po przyjeździe do Norwegii z "wakacji" po 3 mscach nagle twoje uprawnienia wygasają? Zrobili ten przepis żeby ludziom utrudnić życie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #625 Napisano 26 lip 2015 21:36:42 rozumując to w sposób czysto logiczny' date=' jakim problemem jest zrobienie prawka na "wakacjach" w Polsce dla Norwegów, mimo że to nie były wakacje? Zdałeś egzamin? Zdałeś. Dostałeś uprawnienia? Dostałeś. Po ki ch*j takie przepisy, że po przyjeździe do Norwegii z "wakacji" po 3 mscach nagle twoje uprawnienia wygasają? Zrobili ten przepis żeby ludziom utrudnić życie?[/quote']tak i tak. wlasciwie to prawo weszlo w zycie bo wedlug norweskiego zadu za granica w krajach ue np polsce do dnia dziesiejszego NIE MA PROBLEMU Z LEWYM PRAWKIEM, placisz i masz :facepalm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach