Arkadiush 328 #876 Napisano 27 sie 2015 15:33:06 pany przyszło mi do głowy' date=' żeby wziąść sie za komorę silnika i ją porzadnie wyczyścic chciałbym ujrzeć fabryczną czystość :kox: macie jakieś opinie na ten temat wyrobione? czy mycie moze zaszkodzic silnikowi, czy lepiej to robic czy sobie darowac, oczywiscie jak juz bym dawal na to mycie to do jakiejs profi firmyuprzedze i powiem, że przewertowałem juz pare forów, tematów odnośnie tego mycia jednak im wiecej opini tym lepiej :wink:[/quote'] ja słyszałem że benzyniaka nie myje się zbytnio ;/ chyba że wyjedziesz ze silnikiem itp to tak a jak nie to zalejesz coś i będziesz miał du*e :facepalm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #877 Napisano 27 sie 2015 18:19:01 pany przyszło mi do głowy' date=' żeby wziąść sie za komorę silnika i ją porzadnie wyczyścic chciałbym ujrzeć fabryczną czystość :kox: macie jakieś opinie na ten temat wyrobione? czy mycie moze zaszkodzic silnikowi, czy lepiej to robic czy sobie darowac, oczywiscie jak juz bym dawal na to mycie to do jakiejs profi firmyuprzedze i powiem, że przewertowałem juz pare forów, tematów odnośnie tego mycia jednak im wiecej opini tym lepiej :wink:[/quote'] ja słyszałem że benzyniaka nie myje się zbytnio ;/ chyba że wyjedziesz ze silnikiem itp to tak a jak nie to zalejesz coś i będziesz miał du*e :facepalm: g* prawda... Jak masz silnik na wierzchu to łatwiej sie dostać w te niedostępne zakamarki, ale łatwiej go zalać. 1. Zaopatrz się w wiadro odtłuszczacza :decayed: (4l styknie) + psikajke cisnieniową do chemii 2. Jak silnik zdrowy to znaczy że i węże całe, więc reklamóweczke na przepływke, alternator, cewki i inne komponenty elektryczne (trza dobrze owinąć co by punkt 4 nam pracy nie wykasował) 3. Jedziesz odtłuszczaczem, omijając gumowe części jak możesz 4. Jedziesz z barem, czyli karczer w ruch 5. Czekasz aż wyschnie pijąc browca, po czym lakier w komorze wycierasz sciereczką (odtłuszczacz zostawia nalot) walisz detaling a na plastiki i gumy kladziesz tłuszczyk (wurth ma bardzo dobrą paste) Punkt 3 i 4 powtarzasz anologicznie do skutku :cheers: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #878 Napisano 27 sie 2015 19:27:04 czyli rozumiem, że sie da benzyniaki czyscic, dzieki za instrukcje bucu ale wole oddac to do jakiegos car spa i nie pi******c sie z tym :decayed: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #879 Napisano 27 sie 2015 19:59:20 Ja swoje 1.8T myłem pianą na myjni bezobslugowej. Zakrylem alternator, akumulator i waliłem pianą aż się gotowało. Odczekalem dwie czy trzy minuty i leciałem proszkiem. Na koniec płukanie że dwie minuty żeby obciekło kluczyk w prawo i do domu. Ważne żeby silnik nie był nagrzany i warto jest zdjąć osłonę spod silnika żeby syf się nie odbijał i wszystko splywalo na glebę. Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #880 Napisano 27 sie 2015 20:47:35 Ja swój czysciłem zanim wleciał w bude, teraz tylko wodą przepłucze od czasu do czasu :polew: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #881 Napisano 28 sie 2015 09:30:08 moj dostanie kąpiel po zimie, bo cóż z tego jak ja umyje teraz jak w zimie sie i tak up******i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #882 Napisano 28 sie 2015 10:18:08 Lepiej teraz jak jest gorąco. Nawet jak pod jakąś wtyczke podejdzie woda to w jeden dzień odparuje. Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiush 328 #883 Napisano 28 sie 2015 12:39:43 :hi: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #884 Napisano 28 sie 2015 13:00:31 Siema ryje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #885 Napisano 28 sie 2015 13:29:44 jakieś filety czy coś bucu? opierdalasz sie z tematem ostatnimi czasy.. :dziura: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #886 Napisano 28 sie 2015 13:44:36 Masz z mintaja :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #887 Napisano 28 sie 2015 13:46:41 fu*k, zwyrole w robocie mi poblokowali obrazki nie poogladam sobie :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiush 328 #888 Napisano 28 sie 2015 14:32:45 z mintaja za******y jest :kox: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #889 Napisano 28 sie 2015 14:44:53 Masz z mintaja :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka :polew::polew::polew::polew: Co odrazu opierdalam' date=' dać wam palec to z łokciem ujebiecie :grin: [spoil'][/spoil] Wrzucam jedno, żeby was nie rozpuścić :polew: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiush 328 #890 Napisano 28 sie 2015 14:56:40 Masz z mintaja :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka :polew::polew::polew::polew: Co odrazu opierdalam' date=' dać wam palec to z łokciem ujebiecie :grin: [spoil'][/spoil] Wrzucam jedno, żeby was nie rozpuścić :polew: przyznaj się Bucu że kobieta poszła po obiad Tobie i dlatego jedno zdjęcie :decayed: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seikokilla 657 #891 Napisano 28 sie 2015 17:43:26 Masz z mintaja :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka :polew::polew::polew::polew: Co odrazu opierdalam' date=' dać wam palec to z łokciem ujebiecie :grin: [spoil'][/spoil] Wrzucam jedno, żeby was nie rozpuścić :polew: Jak ja lubie tu zagladac ;) Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #892 Napisano 28 sie 2015 20:46:57 Masz z mintaja :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka trol l :bicz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #893 Napisano 28 sie 2015 21:11:54 Nic nowego. :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #894 Napisano 29 sie 2015 06:58:11 Masz z mintaja :lol: Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka :polew::polew::polew::polew: Co odrazu opie***lam' date=' dać wam palec to z łokciem uje***cie :grin: [spoil'][/spoil] Wrzucam jedno, żeby was nie rozpuścić :polew: przyznaj się Bucu że kobieta poszła po obiad Tobie i dlatego jedno zdjęcie :decayed: Chyba ty, ja z roboty nie wychodzę :grin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #895 Napisano 29 sie 2015 08:25:54 siema z rana mordy :hi: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczuraz 5 #896 Napisano 29 sie 2015 11:27:10 Siemano Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
novwy 138 #897 Napisano 29 sie 2015 12:20:03 Czołem załoga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
novwy 138 #898 Napisano 29 sie 2015 22:10:35 Urodziny teścia 0,7 na głowę przyjęte można położyć sie spać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 612 #899 Napisano 29 sie 2015 23:42:22 Co Ty pi*******z dawaj do nas na kielona.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #900 Napisano 30 sie 2015 19:00:07 na dobranoc :hi: [spoil] [/spoil] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach