Skocz do zawartości
uszol

B5 ELITE

Rekomendowane odpowiedzi

Arkadiush
Pany zna się ktoś na polerkach oraz przetwornicach napięcia ? chce kupić i mam takie dwa modele co sądzicie:

http://allegro.pl/polerka-samochodowa-p ... 64749.html

http://allegro.pl/przetwornica-12v-230v ... 39999.html

up sobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

to chyba jasne ze zawsze moze cos sie sp*******c te auta maja po 15 lat i lepiej... kto nie ryzykuje szampana nie pije :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu
Rzuce okiem jak wroce do hotelu :grin:

żyjesz w tej Tajlandii ? :P pokaż jakieś auta jakie są tam a nie tylko hotel w głowie Ci :P

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0019.jpg

DSC_0048.jpg

DSC_0135.jpg

DSC_0145.jpg

DSC_0193.jpg

DSC_0418.jpg

Ogolnie sytuacja tu taka ze chaos panuje na jezdni' date=' zasada ruchu drogowego: im wiekszy tym wolniej jedzie, za to tym mniejszy musi ustapic pierwszenstwa.

Wiekszosc aut ma przyciemnione wszystkie szyby lacznie z czolowa, a oswietlenia roznych sygnalizatorow sa w roznej barwie, np niebieskie swiatla stopu itp.

7 osobowa rodzina na jednym skuterze, ludzie jezdzacy na pakach lub na dachah aut. JEST GRUBO :grin:

Widzialem podczas pobytu jedno audi, Q7 zaparkowana za brama, tak to tylko honda i toyota, ale skubani pakuja naciagi nawet na skutery i dzipy, gwint to yu pojecie nieznane. :kox:

aha, wiekszosc aut jezdzi na felgach volk, sa one rownie popularne jak stalowki, cena za komplet 17" ok. 600zl

[img']http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/bmw-z4-m-goes-japanese-with-volk-wheels-at-eas-photo-gallery_5.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu
Pany zna się ktoś na polerkach oraz przetwornicach napięcia ? chce kupić i mam takie dwa modele co sądzicie:

http://allegro.pl/polerka-samochodowa-p ... 64749.html

http://allegro.pl/przetwornica-12v-230v ... 39999.html

up sobie :)

Przetwornica pod akumulator podlaczona moze pociagnie z 400W na wiecej bym nie liczyl. Pod zapalniczke to bedziesz mial farta jak laptop bedzie ladowac w trybie spoczynku :grin:

Polerke odpusc, scierka w rece robi ta sama robote, mam podobna i moze ewentualnie du*e wypolerowac do czysta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

zagwozdka pany

a co jesli na zderzaku przednim nie mam konstrukcyjnie przewidzianego miejsca na rejke w b5

moge wtedy wozić za szybą blachy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu
zagwozdka pany

a co jesli na zderzaku przednim nie mam konstrukcyjnie przewidzianego miejsca na rejke w b5

moge wtedy wozić za szybą blachy?

[spoil]§ 1.

Miejsce przewidziane do umieszczenia tylnej tablicy rejestracyjnej powinno stanowić równą' date=' prostokątną powierzchnię o następujących minimalnych wymiarach:

dla pojazdów samochodowych mających cztery i więcej kół:

szerokość 520 mm i wysokość 120 mm albo

szerokość 340 mm i wysokość 240 mm;

dla motocykli i czterokołowych pojazdów samochodowych o maksymalnej mocy silnika do 15 kW - szerokość 280 mm i wysokość 210 mm;

dla motorowerów i czterokołowych pojazdów samochodowych o masie własnej do 350 kg i maksymalnej mocy netto silnika nieprzekraczającej 4kW:

szerokość 100 mm i wysokość 175 mm albo

szerokość 145 mm i wysokość 210 mm;

dla ciągników rolniczych - szerokość 240 mm i wysokość 165 mm.

Miejsce to powinno być takie, aby po zamocowaniu tablice spełniały następujące wymagania:

położenie tablicy względem osi podłużnej pojazdu:

środek tablicy nie może być położony na prawo od wzdłużnej płaszczyzny symetrii pojazdu,

lewa krawędź tablicy nie może być położona na lewo od pionowej płaszczyzny równoległej do wzdłużnej płaszczyzny symetrii pojazdu i przechodzącej przez jego lewy obrys;

tablica powinna być prostopadła z dokładnością do 2° do wzdłużnej płaszczyzny symetrii pojazdu;

tablica powinna być pionowa z dokładnością do 5°; jeżeli jednak jest to konieczne ze względu na kształt pojazdu, może ona być odchylona od pionu:

nie więcej niż o 30°, gdy powierzchnia ze znakami rejestracyjnymi jest skierowana ku górze i pod warunkiem, że górna krawędź tablicy jest nie wyżej niż 1,20 m nad ziemią, a dla ciągnika rolniczego 1,72 m nad ziemią; warunku wysokości nad ziemią nie stosuje się do pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3,

nie więcej niż o 15°, gdy powierzchnia ze znakami rejestracyjnymi jest skierowana ku dołowi i pod warunkiem, że górna krawędź tablicy jest powyżej 1,20 m nad ziemią, a w przypadku ciągnika rolniczego 1,72 m nad ziemią; warunku wysokości nad ziemią nie stosuje się do pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3;

wysokość położenia tablicy nad ziemią:

wysokość położenia dolnej krawędzi tablicy nad ziemią nie może być mniejsza niż 0,30 m, a dla ciągnika rolniczego nie może być mniejsza niż 0,73 m oraz 0,20 m dla pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3,

wysokość położenia górnej krawędzi tablicy nad ziemią nie może być większa niż 1,20 m, a dla ciągnika rolniczego nie może być większa niż 1,72 m; jeżeli jednak wymóg ten nie może być spełniony w praktyce, wysokość położenia może przekraczać 1,20 m, lecz powinna być tak zbliżona do tego wymagania, jak to jest możliwe ze względu na konstrukcję pojazdu, i nie może w żadnym przypadku przekraczać 2 m, a dla ciągnika rolniczego 2,75 m; w przypadku pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3, wysokość ta nie może przekraczać 1,50 m;

wymagania widoczności geometrycznej:

tablica powinna być widoczna z przestrzeni zawartej wewnątrz następujących czterech płaszczyzn:

dwóch płaszczyzn pionowych stycznych do bocznych krawędzi tablicy i tworzących kąty 30° na zewnątrz ze środkową wzdłużną płaszczyzną pojazdu,

płaszczyzny stycznej do górnej krawędzi tablicy i tworzącej kąt 15° do góry od poziomu oraz 30° dla pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3,

płaszczyzny poziomej przechodzącej przez dolną krawędź tablicy (5° do dołu od poziomu dla pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3); jeżeli jednak wysokość położenia górnej krawędzi tablicy nad ziemią jest większa niż 1,20 m, to ta płaszczyzna powinna tworzyć kąt 15° do dołu od poziomu;

wysokości położenia podawane w pkt 3-5 należy określać na pojeździe w stanie nieobciążonym.

§ 2.

Kształtu i wymiarów miejsca przewidzianego do umieszczenia przednich tablic rejestracyjnych nie określa się.[/spoil']

Nie nie mozesz w teorii, w praktyce co policjant to zasada.

Ogolnie zwolnienie od reguly wyzej wymienionej maja pojazdy z wyciagarka zamontowana centralnie.

Ja bym mocny magnes wkleil na druga strone gladkiego zderzaka, wozil rejke za szyba badz w bagaju, podczas kontroli masz kilka minut na naprawe stanu technicznego, wyciagasz rejke kladziesz na zderzak pyk i odjezdzasz na najblizszy cpn gdzie zdejmujesz ja spowrotem :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

no to rezam gładki zderzak :kox:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

bucu mistrzu, we no mi jeszcze tutaj zapodaj szybki instruktarz zwalenia konsoli srodkowej, jeszcze raz przymierzam sie do montazu tego dekora srodkowego :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

Opierdziele sniadanie i zaraz wrzuce dokladny know how.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

1. Zdejmujesz zaslepke skrzynki bezpiecznikow, odkrecasz 4 srubki m8 trzymajace dolna polke kierowcy, potem 3x m8 w gornej czesci polki, calosc wysowasz do siebie.

2. Zaslepka ze strony pasazera out, 4x m8 out, otwierasz schowek i nad uchem zamkniecia masz kolejne m8, i nastepna dluzsza pod lampka podswietlenia schowka, schowek wyciagasz do siebie.

3. Wyciagasz popielniczke z tylu, podnosisz lokiec i wyciagasz gumowa wkladke kieszeni, wykrecasz 3 duze m14 trzymajace lokiec oraz 2xm10 pod popielniczka z tylu

4. Wyciagasz radio, teraz w zaleznosci od wersji za radiem po bokach masz albo 2x m8 (1din) albo 4xm8 (2din), odsowasz siedzenia na maxa do tylu i na laczeniu konsoli z tunelem odkrecasz kolejne dwa m8 po obu stronach, zaciagasz reczny i tunel podnosisz do gory,

5. Wysowasz uszy konsoli w nogach z mocowan, konsole szarpiesz najpierw lekko w gore potem do siebie.

Teraz masz dostep do calej listwy. Jak juz masz to wszystko zwalone polecam wykonac modzik listew podswietlonych "led baj kaju" opis pod b6.

U mnie w temacie mozesz zobaczyc jak to wyglada w b5. :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

Ja jeździłem na gładkim zderzaku czasami przyczepiali się a czasami nie :) sposób jaki miałem w bagażniku wiozłem uszkodzoną ramkę od rejki kontrola gdzie jest tablica odpadła proszę tu ramka nie kupiłem bo nie wiem gdzie pokazałem ok proszę jechać :kox:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

dziena bucu :cheers:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
novwy

Nie żebym sie czepial od razu ale srubki na klucz 10 to M6 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu
Nie żebym sie czepial od razu ale srubki na klucz 10 to M6 ;)

Tam jest nasadka 8' date=' i kto jest bucem? :decayed:

A tak wogole to siema z rana. :zwyciestwo:

[img']http://s13.postimg.org/enknbikzb/DSC_0029.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

:hi:

widoczki niczym z miami vice :kox:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

wreszcie grill rs4 dorwałem :kox: :kox:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu
wreszcie grill rs4 dorwałem :kox: :kox:

Zamienisz sie za esowy? :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

jak mi sie nie spodoba na aucie to rozważe tą propozycje bo docelowo szukalem esowego :naughty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

dawać dawać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

co dawac? :skaczeoko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

Wszystko co masz w garażu. :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

niewiele ci moge dać, bo sam niewiele mam :polew:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

nowa maska i grill rs4 wpadaja w przyszlym tyg na auto

teraz pytanie odnosnie grilla, zostawic ori, pomalowac ramke na czarno czy pomalowac calosc z OOOO na czarno :whisting:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

Ja zrobiłem tak ze elementy ze zwykłego pryslem na czarno, i zmieniam wedle upodobań. Na lato pasuje mi bardziej chrom a w zimę jak idzie w gore i scigantowe kolo wpada to czerń.

Przy okazji: Ma kto dojście do blotnikow sportowych giętkich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

którą ty masz tam godzine bucu ze o 4 na forum siedzisz :decayed:

nie wiem czy tego szukasz, ale widziałem na allegro jak szukalem dla siebie blotnika firme, która sprzedawała błotniki pomalowane w kolor, kompletne za 200-300zł sztuka ale to pewnie jakies laminaty, cos w tym stylu tylko ze ten akurat nie pomalowany

http://allegro.pl/audi-a4-b5-99-01-blot ... 62167.html

testował moze ktos ten zapach http://mrcleaner.pl/chemical-guys-strip ... p1944.html

wyczytałem ze jest :kox:, we wtorek ma przyjsc :decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania