Skocz do zawartości
Konrad

Prośba o pomoc dla Kajtka

Rekomendowane odpowiedzi

Konrad

Witajcie.

Za zgodą sołtysa umieszczam tutaj prośbę do Was.

Prośba moja dotyczy pomocy dla Kajtka. Poniżej umieszczam link:

Chłopiec potrzebuje pilnej pomocy. 

Pomoc może polegać na zbieraniu korków lub na przelewaniu pieniędzy na podane przez jego rodziców konto.

Jak zazwyczaj w takich sytuacjach pomoc potrzebna jest natychmiast. Chociaż z drugiej strony może to być również pomoc długofalowa. 

Potrzeba bardzo dużo pieniędzy. Rodzice Kajtka do niedawna nie prosili o pomoc nikogo. Sporo ich znajomych wiedziało tylko, że Kajtek jest chory, ale mało kto wiedział na co. Jakoś dawali sobie radę sami. Teraz niestety sami nie dadzą sobie rady. Jeżeli ktoś ma korki z butelek po napojach i ma chęć to wysyłajcie, albo w jakikolwiek inny sposób przekazujcie do mnie, 

Konrad Nowak

ul. 15 Pułku Piechoty Wilków 48/18

08-530 Dęblin

a ja przekażę je w imieniu naszego forum dla rodziców Kajtka. Może ktoś ma ochotę przelać jakąkolwiek ilość pieniędzy, może to być nawet kilka złotych. Każdy grosz się liczy. 

Do końca roku muszą uzbierać naprawdę dużą kwotę. 

Pomyślałem, że moglibyśmy, my właściciele samochodów AUDI zorganizować jakąś cykliczną pomoc dzieciaczkom. 

Bycie posiadaczem i jeżdżenie AUDI zobowiązuje. 

Pokażmy się z dobrej strony.

Jeżeli ktoś zdecyduje się wysłać korki to po wysłaniu ich na podany wyżej adres, napiszcie do mnie informację, żebym wiedział, że mam spodziewać się przesyłki.

Tym czasem dziękuję Sołtysowi ĆWIARTKOWI za wyrażenie zgody na umieszczenie tej informacji na forum. 

Zastanówcie się też nad tym czy możemy organizować cykliczną pomoc dzieciaczkom. Jeśli tak to w jakiej formie. Czy zbiórka kasy, czy zbiórka zabawek i przekazanie ich do jakiegoś domu dziecka lub innego ośrodka pomocy połączone z jakimś zlotem w okolicy i zorganizowanie przejażdżki (jako pasażerowie oczywiście) naszymi AUDI dla dzieciaków, czy może zbiórka zabawek, ubrań, materiałów piśmiennych i przekazywanie ich konkretnym dzieciom z biednych rodzin? Może jeszcze jakaś inna forma pomocy przychodzi Wam do głowy. Czy wolicie olać sprawę i nikomu w niczym nie pomagać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Jestem za , moje dzieci szybko ze wszystkiego wyrastają , dużo rzeczy jest praktycznie nowych h...fajnie by było wiedzieć że korzysta z tego ktos potrzebujący .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Fajna innicjatywa, sam zbieram korki dla chorych dzieci już od ponad dwóch lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

Mój syn też szybko wyrasta. Zarówno z ubranek jak i z zabawek. 

Myślę, że i jakaś składka po parę groszy, bez wskazywania kwoty, byłaby fajną sprawą dla tych którzy bardzo potrzebują pomocy. Tym bardziej, że gdyby nawet połowa z nas wrzuciła do skarbonki załóżmy 10 zł. to dla nas nie jest to jakieś obciążenie, a jak wpłaci kilkanaście osób, to przekazanie takiej kwoty np. przed świętami komuś kto potrzebuje, byłoby zapewne znaczące.

Rafi to tak jak ja. Też od dłuższego czasu zbieram korki. Wrzucałem je do pojemników przeznaczonych na pomoc dla różnych dzieciaczków. Teraz moi znajomi potrzebują pomocy dlatego postanowiłem zapytać Was o to, czy jesteście chętni do udzielenia pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Jeśli temat będzie dalej aktualny myślę że następną partia korków poleci do Ciebie i twoich znajomych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jak robimy z kasą? Tobie przesłać a Ty przekażesz jako od klubu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Na stronie fb jest nr konta z tego co widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No tak ale może zebrać jakąś sumę i przekazać od klubu...chyba że w tytule pisać auditeam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

To są pieniądze. Wolałbym nie pośredniczyć w tym. Mnie jeszcze nie znacie. Na forum górskim zbierałem kasę na znaczki, nazwijmy to rozpoznawcze, i byłem przez kilka osób posądzony o to, że na tym zarabiam. Oczywiście rozliczyłem się z pieniędzy, ale został mi niesmak. Padła propozycja żeby w tytule przelewu robić dopisek auditeam. Mogę powiedzieć Ani i Staśkowi (rodzicom Kajtka), że pieniądze z dopiskiem auditeam to kasa z tego forum. Jeśli oczywiście chcecie. Jeśli jednak uważacie, że lepiej zebrać kasę na jedno konto i przekazać całą kwotę, to oczywiście też się zgadzam. Jeśli wybierzemy taką opcję, po przekazaniu pieniędzy rozliczę się co do złotówki.

Jeszcze jedna prośba z mojej strony. Jeśli wchodzicie na stronę której link jest w pierwszym poście, klikajcie przy okazji "lubię to". Powoduje to, że ten fanpage jest widoczny przez większą ilość osób. Może ktoś będzie miał ochotę wpłacić pieniądze lub przesłać korki. 

Dużo próśb na jeden dzień, ale to sprawa gardłowa.

Rafi temat korków będzie aktualny minimum do połowy grudnia. Co będzie później? Hmmm... Myślę, że jeszcze przez jakiś czas będą potrzebne zarówno korki jak i pieniądze. Kajtek za  granicą ma być początkowo leczony lekami. Jeżeli leki nie zdadzą egzaminu, a póki co nie zdają egzaminu, to może być zakwalifikowany na leczenie operacyjne, tam za granicą. 

Osoby które tego nie doświadczyły, nie zdają sobie sprawy z kosztów. Leczenie, pobyt w szpitalu dla dziecka i minimum jednego opiekuna, tłumacz, wyżywienie dla opiekuna i sam przejazd z tak chorym dzieckiem również nie jest tani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ode mnie poszło, symbolicznie ale mam nadzieję że to zawsze jakaś cegiełka  :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Na fb jest konto fundacji - w sumie nie wiem jak te fundacje działają ale na tym świecie nigdy nic nie jest za darmo - moze bys załatwił nr konta bezpośrednio do rodziców to dostawali by 100% tego co kazdy chciałby przekazać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

Wladi każda złotówka jest niesamowicie istotna. 

Dziadek porozmawiam z rodzicami Kajtka. Zobaczę co mi powiedzą. Zapytam o numer konta i napiszę tutaj co i jak.

Rozmawiałem z tatą Kajtka na temat subkonta które podane jest na fanpagu Kajetana. Powiedział mi, że jeśli w tytule przelewu będzie napisane: 

KAJETAN KRYGROWSKI 400/K

to 100% tych pieniędzy trafia dla Kajtka. To jest subkonto Kajtka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

Jeśli ktoś ma ochotę, zasięgnąć troszkę informacji o Kajtku to proszę:

http://www.siepomaga.pl/wieczna-wojna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

ku**a co to się dzieje że dzieci muszą tak cierpieć....od razu mi się przypomina wypowiedź Kuby Wojewódzkiego na temat śmierci Ani Przybylskiej....„Bóg jest łaskawy i sprawiedliwy”. To największe kłamstwo, jakie czytałem, od dwóch tysięcy lat. Tylko bezlitosny egoista potrafi zabrać młodą matkę trójce dzieciaków.... :bag:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

Dlatego właśnie wkleiłem ten link. Każdy z nas płaci składki na służbę zdrowia i co z tego mamy? Najbardziej to boli kiedy cierpią na tym dzieci. Jak można powiedzieć rodzicom, że może dziecko uzyska pomoc, ale dopiero wtedy kiedy stan będzie krytyczny??? Cisną mi się na język mocno niecenzuralne słowa, których zgodnie z regulaminem forum nie mogę tutaj pisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Szkoda słów...poprostu kto może niech pomoże bo żadne dziecko nie powinno doświadczać takiego bólu :skaczeoko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

:kwasny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

Chyba powinienem założyć nowy wątek, ale zanim taki założymy to może zapytam tutaj. Do świąt mamy już praktycznie 2 miesiące. Przemyślmy sprawę pomocy jakiemuś ośrodkowi zajmującemu się dzieciaczkom. Moglibyśmy zrobić jakąś cykliczną imprezę. Pomysłów mam sporo. Kwestia wspólnego przedyskutowania czy chcemy pomagać. Jeśli tak to komu i w jakiej formie. Czy coś organizujemy, czy jednak zostawiamy to innym. Moja prośba do Was, odpowiedzcie jakie jest Wasze w tym względzie zdanie. Nie musicie uzasadniać swojego zdania. Wystarczy krótkie "Pomagamy" albo "Nie pomagamy". Wstawiłbym ankietę, ale nie umiem. Jeszcze pytanie do administracji. Ile na tym forum jest osób czynnie udzielających się. Pytam bo nie wiem ilu głosów się możemy spodziewać. No i sprawa organizacyjna. Myślę, że do 30 października wszyscy udzielą odpowiedzi. Zatem 31 października 2015 policzę głosy za i przeciw i będziemy wiedzieli jak dalej działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Moje zdanie jest takie że niestety jest nas jeszcze właśnie za mało...mówię o tych udzielających się, ja zawsze jestem tego zdania że trzeba pomagać ale za chwile okaże się że będziemy pół Polski obdarowywać...z drugiej strony może większość myśli inaczej więc niech każdy wypowie się za siebie... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

Trochę się dzieje w temacie :)

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Tzn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konrad

To znaczy, że rośnie ilość kasy na koncie Kajtka. Rośnie też ilość osób które zadeklarowały przyjazd na spot który organizuję wspólnie z kolegą. Podczas spotu odbędzie się zbiórka kasy dla Kajtka oraz kilka aukcji. Mamy sponsorów. Zapowiada się przyzwoita imprezka.

1zn3c4n.jpg

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania