Skocz do zawartości
Arkadiush

Wybór auta

Rekomendowane odpowiedzi

Seikokilla

Oczywiście a3 ale weź się nie wygłupiaj, szukaj 3.2v6 :) spalanie do przyjęcia 12 /13 w mieście przy normalnej jeździe. Poza tym hebli nie musisz modzić bo 345 siedzi, wychodzą w q, same plusy jak twoja kobietka obiedzie paru małolatów w Beemce to już innego nie będzie chciała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

Oczywiście a3 ale weź się nie wygłupiaj, szukaj 3.2v6 :) spalanie do przyjęcia 12 /13 w mieście przy normalnej jeździe. Poza tym hebli nie musisz modzić bo 345 siedzi, wychodzą w q, same plusy jak twoja kobietka obiedzie paru małolatów w Beemce to już innego nie będzie chciała

w Twoim zakochałem się aucie i w tym dźwięku  :zab:  :zab:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość OGr

A jak z serwisem tego 3.2 ? Coś mi mechanik podpowiadał że tanie w razie awarii nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

z tych co podałeś to bardziej a3 oczywiście model poliftowy i tak bedzie ci ciężko znalezć chyba żebyś znalazł taką igłę a4 b5 polift jak ja znalazłem dla swojej połówki  zawsze większe autko 

co do sedana B5 lifta to nie chce woli coś mniejszego typu co wymieniłem wyżej. A3 chyba odpowiednia by była chyba że 1.9 ? :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość OGr

My mamy 1.9 z turbo bez zmiennej geometrii. Głosy chodza że silnik nie do zajechania i faktycznie ze mną tyle przeżył że aż się dziwię że jeszcze dycha ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

A jak z serwisem tego 3.2 ? Coś mi mechanik podpowiadał że tanie w razie awarii nie jest.

troszku droższy w obsłudze niż inne motory  :msn-wink: ale jak się poszuka egzemplarza np po rozrządzie to tragedii nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Pełny lift a3 to 2001 rok  a czy silnik 1.9 dla twojej połówki to dobre rozwiązanie kwestia czy śmiga dynamicznie żeby nie zawalić turbiny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

kup Monice A3, nie musi przecież być poliftowe - one stoja z 12-13k, a przedlifta z fajnym, motorem, wypasem mozna znaleźć za 8-10k.

Silnik 1.8T to miasta jak dla mnie za dużo i tymbardziej dla kobiety, optymalnie 1.8 wolnossace albo 1.6 z gazownia i nic tylko robić km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marcino

Może być ;)

Z iPad poszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość OGr

1.6 to padaka i ja bym omijał z daleka. Tam wszystko jest słabsze. 1.8 lepszy i łatwiej o części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

oj troche sie mylisz OGr dużo łatwiej jest zlapać graty do 1.6 niż do 1.8, znam temat i tu mnie nie przegadasz

po za tym w 1.8 jest już montowany napinacz łancucha rozrządu, szczegolnie ten elektroniczny który tani nie jest jak się skończy a w 1.6 tego ustrojstwa nie ma

auto ma być dla kobiety i ma robić bezawaryjnie km do miasta 100 kucy wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość OGr

no właśnie słyszałem zupełnie co innego. Zwłaszcza o padających skrzyniach ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Ty słyszałeś, ja wiem jak to wyglada zjezdziłem dużo szrotów i odwiedziłem sporo gostków sciagajacych rozbitki na handel i wiem jak ciezko dorwac niszowe tematy do 1.8 a jak juz sa to kosztuja nie wiadomo jaki pieniadz

slyszales o padajacych skrzyniach w manulach ze starych nie wysilonych wolnossaków?

bitch please :grin:

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

kup Monice A3, nie musi przecież być poliftowe - one stoja z 12-13k, a przedlifta z fajnym, motorem, wypasem mozna znaleźć za 8-10k.

Silnik 1.8T to miasta jak dla mnie za dużo i tymbardziej dla kobiety, optymalnie 1.8 wolnossace albo 1.6 z gazownia i nic tylko robić km

co do 1.8T do miasta to sie zgadzam ze za duzo tym bardziej dla kobiety....

ale nie przedlifta... wsiadz do przedlifta i do polifta zobaczysz roznice...

polifta za 12 w osce i 1.8 mozna znalezc ale tez ciezko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

ja miałem 1.8 i muł 1.6 odpada kompletnie to w ogóle jest muł że uj ;/ ja myślę nad 1.8T 1.9 albo jak @@Seikokilla mówił 3.2 i będzie zadowolona  :zab:  :zab:  :zab:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

ja miałem 1.8 i muł 1.6 odpada kompletnie to w ogóle jest muł że uj ;/ ja myślę nad 1.8T 1.9 albo jak @@Seikokilla mówił 3.2 i będzie zadowolona  :zab:  :zab:  :zab:

to pytanie jeszcze

czy to ma byc do zpierdalania czy po bulki

bo to dwie rozne sprawy...

napisales ze do miasta

nie widzialem kobiety ktora po bulki zapiernicza :grin:

1.8 mam w a4 polifcie jako daily i do miasta jest w zupelnosci ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

co do 1.8T do miasta to sie zgadzam ze za duzo tym bardziej dla kobiety....

ale nie przedlifta... wsiadz do przedlifta i do polifta zobaczysz roznice...

polifta za 12 w osce i 1.8 mozna znalezc ale tez ciezko...

siedziałem i polifcie i przedlifcie ale jakby to powiedzieć, wnetrze a3 w ogóle mi nie odpowiada więc.. :whistling:

nie uważam aby 1.8 było mułem, mistrzostwo techniki 1.9 TDI AFN w budzie b5 nie mógł odejść mojemu mułowatemu 1.8

pomijam już tu fakt mozliwosci rozwoju danych silnikow bo przeciez nie bedziecie tego auta modzic

ale wybierzesz co chcesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

A ja zapytam jaki budżet bo jakoś mi to umknęło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

to pytanie jeszcze

czy to ma byc do zpierdalania czy po bulki

bo to dwie rozne sprawy...

napisales ze do miasta

nie widzialem kobiety ktora po bulki zapiernicza :grin:

1.8 mam w a4 polifcie jako daily i do miasta jest w zupelnosci ok

ogólnie napisałem że do miasta ale wiadomo że się 2-3 razy w tygodniu po trasie przegoni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

siedziałem i polifcie i przedlifcie ale jakby to powiedzieć, wnetrze a3 w ogóle mi nie odpowiada więc.. :whistling:

nie uważam aby 1.8 było mułem, mistrzostwo techniki 1.9 TDI AFN w budzie b5 nie mógł odejść mojemu mułowatemu 1.8

pomijam już tu fakt mozliwosci rozwoju danych silnikow bo przeciez nie bedziecie tego auta modzic

ale wybierzesz co chcesz :)

to chyba w golasie jakims siedziales...

mam aktualnie 2 x b5 polifta w a4 pod chata i do aczy szwajcara sie nie umywaja mimo ze nie sa obie zle wyposazone

ja mam w aczy bixa halo psiki kubly grzane szyber 4x jezdzone szyby full fisa klimatrona 2-din itd...

b5 maja 2x szyby fisy jedna skore druga szmate obie grzane jedna szyber druga nie obie na climatronie

jedna xenon druga zwykle... obie maja halo...

[Dodano: 20 czerwca 2016 - 11:18]

ogólnie napisałem że do miasta ale wiadomo że się 2-3 razy w tygodniu po trasie przegoni ;)

to inny temat...

jak ma byc 40:60 trasa/miasto to juz 1.8t pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

miałem przedlifta i tera mnie tylko interesuje Lift. 

[Dodano: 20 czerwca 2016 - 10:19]

A ja zapytam jaki budżet bo jakoś mi to umknęło

budżet powiedzmy jest około 17 tys z dołożeniem jakbym znalazł coś fajnego

Edytowane przez Arkadiush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

golas nie golas, po prostu nie podoba mi sie to wizualnie w a3 umieszczenie, kształty deski i inne pierdoły

ale koniec OT :hi:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

mam aktualnie 2 x b5 polifta w a4 pod chata i do aczy szwajcara sie nie umywaja mimo ze nie sa obie zle wyposazone

ja mam w aczy bixa halo psiki kubly grzane szyber 4x jezdzone szyby full fisa klimatrona 2-din itd...

b5 maja 2x szyby fisy jedna skore druga szmate obie grzane jedna szyber druga nie obie na climatronie

jedna xenon druga zwykle... obie maja halo...

[Dodano: 20 czerwca 2016 - 11:18]

to inny temat...

jak ma byc 40:60 trasa/miasto to juz 1.8t pasuje

ja jestem takiego zdania że lepiej dołożyć i kupić coś lepszego niż kupować g**wno ;/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

ja jestem takiego zdania że lepiej dołożyć i kupić coś lepszego niż kupować g**wno ;/ 

masz racje

szukaj polifta

za 14-15 cos znajdziesz a 2-3k bedzie na to co trzeba bedzie zrobic na dzien dobry :)

[Dodano: 20 czerwca 2016 - 11:27]

golas nie golas, po prostu nie podoba mi sie to wizualnie w a3 umieszczenie, kształty deski i inne pierdoły

ale koniec OT :hi:

mi tam aczy pasuje bardzo mimo ze b5 tez jest fajne

jezdzilem b5 c5 i 8l i wsio jest bardzo bardzo podobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

masz racje

szukaj polifta

za 14-15 cos znajdziesz a 2-3k bedzie na to co trzeba bedzie zrobic na dzien dobry :)

[Dodano: 20 czerwca 2016 - 11:27]

mi tam aczy pasuje bardzo mimo ze b5 tez jest fajne

jezdzilem b5 c5 i 8l i wsio jest bardzo bardzo podobne

miałem sam A4 przedlifta teraz powiedziałem że tylko lift wpada i nic innego nie chce :)

przykładowa aukcja:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6282159235#e116b494b0

wyposażenie w miare ok jak dla kobiety ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania