uszol 525 #1 Napisano 30 cze 2016 00:19:17 Nowa generacja Porsche Panamera.... czyli dalsze rozwijanie koncepcji połączenia auta sportowego z limuzyną. W stosunku do swojego poprzednika została przedłużona o 34mm. Panamera stała się również o 6mm szersza i o 5mm wyższa. Uzyskano atrakcyjniejszą linię boczną, dzięki szybciej opadającemu dachowi, który w tylnej części jest o 20 mm niżej niż z przodu a co lepsze miejsce dla głów pasażerów nie ubyło wraz z tą modyfikacją. Pod maską z silników benzynowych pojawią sie V8 4.0L Bi-Turbo - 550km, 770 Nm (model Turbo) V6 2.9L - 440 KM i 550 Nm (Panamera 4S) Natomiast z silników wysokoprężnych nowość, która bije na łeb na szyje swojego sześciocylindrowego poprzednika V8 4.0L - 422 KM, 850 Nm (Panamera 4S) Ze wszystkimi rodzajami silników współpracuje 8-stopniowa przekładnia PDK II. Komfort i bezpieczeństwo zapewniają również takie elementy wyposażenia jak kamera termowizyjna, udoskonalone reflektory matrycowe LED z podświetlaniem obiektów ruchomych, asystent wyprzedzania po zmierzchu oraz nowa generacja aktywnego tempomatu, który dostosowuje charakterystykę wszystkich układów i prędkość jazdy na 3 km naprzód. Co ciekawe przy zakupie można wybrać również rodzaj końcówek wydechowych, kwadratowe lub okrągłe. W mojej opinii tyko te drugie są jedynymi i słusznymi końcówkami. Ogólnie rzecz biorąc auto nabrało trochę agresywności w stosunku do poprzednika, tył jak i poprowadzenie linii bocznej majstersztyk. Przód charakterystyczny jak dla każdego Porsche, kształt maski, owalne światła są juz po prostu oklepane i stylistycznie nawiązują do starszych modeli co jest wg mnie błędem. Bo jak i tył i boczna linia samochodu robi się coraz bardziej agresywna to konsekwentnie powinno się robić samo z przodem. Nie leży mi również zegar jak mniemam od doładowania umiejscowiony na środku deski rozdzielczej. Mały faux pas ze strony Porsche tak samo jak tablet bez możliwości schowania w Audi A4 B9. Po więcej zdjęć i informacji odsyłam do źródła: http://autokult.pl/28027,nowe-porsche-panamera-2016-premiera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcino 30 #2 Napisano 30 cze 2016 08:13:35 Nie oglądam nawet bo mnie nie stać Z iPhone poszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #3 Napisano 3 sie 2016 01:44:19 (edytowane) Będzie i kombiak i jak ich nie lubie to tutaj ten przedłużony tyłeczek robi taką robote, że słów brak http://autokult.pl/28214,porsche-panamera-doczeka-sie-wersji-shooting-brake Edytowane 3 sie 2016 01:44:46 przez uszol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach