Skocz do zawartości
ryba85

jaki telefon używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

ryba85

też mam takie wrażenie .

ale mnie dziś wkur.... w orange. kilka dni temu pani mi proponowala  90 zł za tv,internet i tel stacj. i 43 zł za 3 numery + 15 zł za dwa telefony samsungi .a dzisiaj inny gościu w tym samym punkcie mówi 99 zł za tv, int i tel stac. 45 zł za 2 nr +  50 zł za 2 tel samsungi :facepalm2:i mowi ze nie ma takiej opcji ze tamta pani mi dawała taką ofertę :facepalm2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

I wszystko możliwe . Oni w uja walą za każdym razem. W moim przypadku jedna pani mi mówi że za 5 zł dodatkowej opłaty mam nielimitowane rozmowy na stacjonarne na 3 numery. Dwa tygodnie po tej rozmowie gostek mi mówi że niema czegoś takiego . Owszem jest ale koszt 10 zł do każdego numeru ( 30zł) 

Po tygodniu poszedłem do tej samej pani i podpisałem umowę + 5zł na 3 numery do stacjonarnych.  Nagle się im oferta znalazła. Dlatego trzeba się targować i to mocno bo się opłaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ryba85

pany podpisywał ktoś umowe przez konsultanta przez telefon?dzwonią co chwile i w sumie może dali by leprzą oferte niż w salonie tylko czy są w tym jakieś haki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Nie zawieraj żadnych umów na gębę przez telefon. Jeśli mają konkretną propozycję która Tobie odpowiada to poproś aby umówili Cię na spotkanie w salonie i po sprawie. 

Podobno zabronione są umowy przez telefon.☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi
13 minut temu, jacek70 napisał:

Nie zawieraj żadnych umów na gębę przez telefon. Jeśli mają konkretną propozycję która Tobie odpowiada to poproś aby umówili Cię na spotkanie w salonie i po sprawie. 

Podobno zabronione są umowy przez telefon.☺

Nie prawda...przez telefon dadzą Ci @ryba85 o wiele lepszą ofertę niż w salonie ja tylko przez telefon przedłużam umowy. Raz byłem w salonie to mi koleś powiedział że oni nie są w stanie dać lepszej oferty niż Ci przez telefon. Ciśnij gościa z ofertą marudź mu że może ma coś jeszcze lepszego zadzwoni z 3 razy i na pewno zmięknie. Nie ma żadnych kruczków to co Ci powie przez telefon to będziesz miał pamiętaj że rozmowy są rejestrowane tylko zapisz sobie imię i nazwisko gościa z którym rozmawiasz w razie czego. Kiedyś koleś przy zawieraniu umowy obiecał mi że przedłużenie umowy będzie kosztowało złotówkę a potem mi ch**e chcieli wcisnąć że 50 zł, powołałem się na rozmowę i była złotówka :decayed:

Edytowane przez wladi
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Ja jak przedłużałem umowę z iPhone 6s wynegocjonowałem dobre warunki przez telefon a zamiast kuriera wybrałem odbiór w salonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Można i tak mi zawsze kurier woził :msn-wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Jedno jest pewne : Czy to przez telefon , czy w salonie trzeba twardo negocjować . Dobrze jest też zapisywać pewne dane , nazwiska , daty aby właśnie było się na kogo powołać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jacek czytaj co piszemy...w salonie gó**o załatwisz tyle w temacie . Ryba zapytał o przedłużenie umowy przez telefon to nie bijmy piany bo wszystko zostało powiedziane 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78
Jacek czytaj co piszemy...w salonie gó**o załatwisz tyle w temacie . Ryba zapytał o przedłużenie umowy przez telefon to nie bijmy piany bo wszystko zostało powiedziane 

Dobrze prawisz, salon nigdy nie będzie tak konkurencyjny jak konsultant z ofertą przez telefonon z którym i tak trzeba twardo negocjacjować ale na pewno bardziej się opłaci niż warunki przedstawione w salonie

wykręcone z betoniarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Czepiacie się i tyle :placz:

Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marcino
Czepiacie się i tyle :placz:
Sorry za OT.

Kogoś trzeba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

a ja jestem zdania że najlepiej kupić telefon za hajs własny i starter ze zwykłego kiosku i mieć spokój a nie jak siostra wzięła w playu tel. i naliczył jej się internet że niby za granicą była i wojna w playu była i bardzo im przykro ale karę 3500 trza było zapłacić dlatego ja nigdy nie wezmę na abonament oszuści i złodzieje jedynie

• Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

A to już od dawna jest wiadome. To co oni dają to albo lipa , albo taka cena że lepiej kupić bez umowy . Mnie J5 dawali w kasie takiej że można kupić w Media J7. 

Edytowane przez jacek70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
6 godzin temu, ryba85 napisał:

też mam takie wrażenie .

ale mnie dziś wkur.... w orange. kilka dni temu pani mi proponowala  90 zł za tv,internet i tel stacj. i 43 zł za 3 numery + 15 zł za dwa telefony samsungi .a dzisiaj inny gościu w tym samym punkcie mówi 99 zł za tv, int i tel stac. 45 zł za 2 nr +  50 zł za 2 tel samsungi :facepalm2:i mowi ze nie ma takiej opcji ze tamta pani mi dawała taką ofertę :facepalm2:

Ta pani dobrze Ci mówiła tylko zapomniała dodać że umowa na 36 miesięcy . Jestem na tym samym etapie i jestem juz prawie pewien że przenoszę 3 numery z orange do T-mobile  z abonamentem 85 zł w tym rozmowy kom/stacjonarne , sms , mms darmowe do tego internet na te 3 numery bez limitu. Telefon np samsung J5 49 zł Hjułej P9 lite 49 zł a samsung A5 199 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ryba85
9 godzin temu, vwbartus napisał:

Ta pani dobrze Ci mówiła tylko zapomniała dodać że umowa na 36 miesięcy . Jestem na tym samym etapie i jestem juz prawie pewien że przenoszę 3 numery z orange do T-mobile  z abonamentem 85 zł w tym rozmowy kom/stacjonarne , sms , mms darmowe do tego internet na te 3 numery bez limitu. Telefon np samsung J5 49 zł Hjułej P9 lite 49 zł a samsung A5 199 zł.

mówiła że na 24 miesiące .jeżeli nie będzie tak jak mówiła to rezygnuje ze wszystkiego co u nich mam .do t-mobile nigdz nie wróce .to są dopiero oszuści .do orange nie mam nic .byłem u nich już z 10 lat na karte ,teraz 2 lata umowa i więkrzych problemów niue było.ale jeżeli nie dadzą mi dobrej oferty to jestem gotów zrezygnować z ich usług.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush
Dnia 7.01.2017 o 22:47, Marky2552 napisał:

a ja jestem zdania że najlepiej kupić telefon za hajs własny i starter ze zwykłego kiosku i mieć spokój a nie jak siostra wzięła w playu tel. i naliczył jej się internet że niby za granicą była i wojna w playu była i bardzo im przykro ale karę 3500 trza było zapłacić dlatego ja nigdy nie wezmę na abonament oszuści i złodzieje jedynie

to zależy wszystko jaka masz umowę. Np na wyspach jak włączysz neta to pakiet leci Tobie w chwile bo takie koszta tam są dlatego sie ich nie włącza. Masz np roaming na rozmowy a nie na internet i takie koszta są później

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ryba85

na 90 % dogadałem sie z orange. telefony jakie mi dadzą to samsung galaxy j5 i drugi j3 .da rade tym dzwonić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ryba85

bo w piątek umowe podpisuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

A czemu miał bys tym nie dzwonić

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
9 minut temu, ryba85 napisał:

na 90 % dogadałem sie z orange. telefony jakie mi dadzą to samsung galaxy j5 i drugi j3 .da rade tym dzwonić?

Wszystko zależy jakie opłaty  wstępna i abonament.  Mnie jak proponowali j5 to wpłatę chcieli 300 i miesięcznie 30 zł ratę + abonament. Jak policzył em 300 + 24mc po 30 zł  to w tej kasie kupiłem J7 . Bez ich łaski.

Edytowane przez jacek70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ryba85

pierwsza wpłata 200 .abonament 43 zł + 15 zł rata za tel .to wszystka za dwa telefony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Jeśli tylko tyle to bierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
1 godzinę temu, ryba85 napisał:

pierwsza wpłata 200 .abonament 43 zł + 15 zł rata za tel .to wszystka za dwa telefony .

czyli za 58 zł miesięcznie masz 2 telefony i powiedz że jeszcze wszystko za darmo czyli rozmowy na kom i stacjonarne , sms , mms i net powiedzmy 5 G ? To jest tylko 1 karta czy może 2 karty sim ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

Mój tata ma np telefon w plusie płaci 29,99 za abonament + 11 zł za telefon i ma bez limitu rozmowy sms mms oraz 150 min roamingu do UE ;] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania