Skocz do zawartości
k232

Nowe mieszkanie od Developera

Rekomendowane odpowiedzi

k232

Siemanko :):

Panowie, rozglądam się powoli za nowym mieszkaniem od Developera, znalazłem kilka ale jedno zaciekawiło mnie najbardziej.

Jest to mieszkanie na 3 piętrze z 3, fajna cena i w ogóle na prawdę bardzo ciekawe mieszkanie, czy ktoś mieszka lub mieszkał w nowym mieszkaniu na poddaszu i zechciał by podzielić się wrażeniami ? Najbardziej mi chodzi o to czy na poddaszu w tych nowych mieszkaniach da się w lecie wysiedzieć czy jednak jest za gorąco? Jak jest w zimie itp, proszę o wypowiedzi :):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek

latem będziesz cierpiał i modlił sie o deszcz albo zimę :decayed: zima nie odczujesz jakieś specjalnej różnicy temperatur w domu ale przy rozliczeniu ogrzewaniu sie zdziwisz ,nie lodz sie ze jak sa to nowe bloki od developera czy innego dziada to masz docieplenia i inne sprawy z tym związane zrobione z materiałów ktore powinny byc użyte np. na poddaszu użytkowym wszystko po najtańszej lini 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Hmm, nie pocieszyłeś mnie 😀

A na jakim piętrze najlepiej brać mieszkanie, które ma maksymalnie 3 - 4 piętra ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek

wszystkie ktore maja okna od wschodu zeby latem  nie waliło ci słońce całe dnie w okna ,żebyś nie siedział w termosie tylko unikaj ostatnich pięter i poddaszy :hi: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Cenne informacje, czekam na odpowiedzi od innych 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
3 godziny temu, k232 napisał:

Hmm, nie pocieszyłeś mnie 😀

A na jakim piętrze najlepiej brać mieszkanie, które ma maksymalnie 3 - 4 piętra ?

W tym wypadku na pierwszym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

A z parterem ktoś miał do czynienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Parter sobie odpuść 

Wszyscy przechodnie lukają do środka a i złodziejami łatwiej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

No właśnie kierwa, ale lipa..

A jak sądzicie, lepiej wziąć mieszkanie używane w miarę fajnym stanem tylko nie wielką płytę czy całkiem nowe i samemu sobie zrobić remont?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

mieszkam na 4 piętrze w bloku 5 piętrowym . Sąsiedzi na parterze narzekali na wilgoć ino i na chłód od podłogi choć to dziwne bo pod nimi jest hala garażowa w której w lato jest max 20 stopni a w zimę minimum 9 -11 stopni . Zaś sąsiedzi na ostatnim piętrze w lato nie narzekają na gorąco ale za to w zimę opłaty za ogrzewanie są znacznie większe niż ja płacę . Powiem tak mam mieszkanie na przestrzał północ - południe z każdej strony sąsiadów góra dół i boki i w zimę przez 9 lat sporadycznie odkręciłem kaloryfer ,  jak długo trzymają mrozy i temperatura spadnie poniżej 19 stopni w mieszkaniu . Latem mam w salonie słońce od około 11 do około 15 no ale w tym czasie przeważnie jestem w pracy i jakoś to nie przeszkadza  , jak dla mnie porażką jest wzięcie mieszkania jedno stronnego na stronę zachodnią wtedy jest zero życia a w lato od godziny 15 jest gorzej jak na patelni .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
47 minut temu, k232 napisał:

A jak sądzicie, lepiej wziąć mieszkanie używane w miarę fajnym stanem tylko nie wielką płytę c

Ja mam wielką płytę . 8 piętro w 10 piętrowcu.  Położenie południowy- wschód  ( okno duży pokój i balkon ) północny- zachód ( okna mały pokój i kuchnia)  Z balkonu w słoneczny  dzień widzę Tatry.  Winda jest ( nie psuje się w wakacje dali nowkę) Blok ocieplony w zimie ciepło . W lecie temp .ok. a w razie czego jest możliwość zrobienia przeciągu otwierając  drzwi balkonowe i okno w kuchni lub m.pokoju.  Kupiłem w 2002 remont (kompletny) zrobiłem i się mieszka. Nie narzekam. 

Edytowane przez jacek70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Nie no Jacek wielka płyta odpada😛

Fajnie się rozpisaliście, warto zasięgnąć jakiś konkretnych informacji. 😊

Edytowane przez k232

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Obecnie pewnie bym z płyty nie brał ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek

ja ma 3 mieszkania każde okna od wschodu duże pokoje małe północy dwa srodkowe jedno szczytowe tylko tam sa 3 pokoje i tam zima opłaty za ogrzewanie sa większe da sie to odczuć jeden blok jest z cegły ,dwa. płyty i powiem wam ze ten z cegły lata 60 jest super latem chłodno,zima ciepło najlepiej postaw sobie dom :decayed: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

W tych czasach trzeba mieć pieniądze na dom, wszystko się psuje po kilkunastu miesiącach, kto by na to narobił..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

I jeszcze trawnik trzeba kosić :2smiech:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Jak nie ma drzewek to można kosić :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek
9 godzin temu, k232 napisał:

W tych czasach trzeba mieć pieniądze na dom, wszystko się psuje po kilkunastu miesiącach, kto by na to narobił..

co ty gadasz sa bzdury ja mieszkam 3 rok i zero napraw 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232
3 godziny temu, klysek napisał:

co ty gadasz sa bzdury ja mieszkam 3 rok i zero napraw 

Po 3 latach dom Ci się nie zapadnie ale cały czas coś się psuje albo coś trzeba przerobić, dać większy piec przerobić instalację i ciągle coś nie tak 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek

:facepalm: nie bede dalej ciagnal tematu domu, masz racje kup sobie m3 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Panu już podziękujemy, niech ktoś bardziej rozgarnięty się wypowie 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek
17 minut temu, k232 napisał:

Panu już podziękujemy, niech ktoś bardziej rozgarnięty się wypowie 😊

ty rozgarniety to powiedz logicznie myslac co moze ci sie po 3 latach czy nawet 5 zadziac w domu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

No właśnie..

Przez 3 lata to nie zdążyłeś się dobrze wysrać, ja mieszkam w domu rodzinnym od urodzenia i już troszkę wiem co może być. Poczekaj aż Ci minie 10 lat to wtedy pogadamy.

Kluska, chyba za granicą siedzisz i odbija Ci do głowy za duży przypływ gotówki. Nikt tu nie przyszedł się kłócić, nie chcesz nie odpisuj ale słuchaj się kogoś kto już trochę wie na temat napraw w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
klysek

nie żyje sobie w PL dla twojej wiadomości, a teraz zobacz swój pierwszy post na temat domu napisałeś ze po "paru miesiącach" .

Po 10 latach to jest oczywiste ze cyrki sie już dzieją ale nie po paru miesiącach tak jak napisałeś na początku.

a Kluska to ja moge byc dla kolegów z forum z którymi sie znam x czasu ,a my sie raczej nie znamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

I mam nadzieję, że się nie poznamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania