Skocz do zawartości
fred

TT 8N problem z ESP czujnik G251

Rekomendowane odpowiedzi

fred

znowu potrzebuję Waszej pomocy....

robiłem przekładkę anglika Audi TT 2000 1.8T 225 quattro w którym instalacja wnętrza została odwrócona i wszystko działa jak należy poza czujnikiem przyspieszenia wzdłużnego który opisuje się błędem "niezrozumiały sygnał"... czujniki nie do końca wiedziałem gdzie zamontować i wymyśliłem że skoro zostaje stara instalacja to czujniki zamontuję w miejscach gdzie były oryginalnie więc pomierzyłem stelaż pulpitu anglika i w europie zrobiłem mocowanie do G200 i G202 które teraz są w okolicy poduszki pasażera (poduszki nie ma bo auto jest w środku puste i budowany jest do zabawy na tor) a G251 jest w oryginalnym miejscu jakie dla niego przygotowali ale po stronie kierowcy. 

jadąc grzecznie wszystko jest okej i problem pojawia się jak mocno przyspieszę bo walnie błędem i włączy się kontrolka ESP i ABS które oczywiście po ponownym odpaleniu zgasną. pomyślałem sobie że trzeba zrobić adaptację i zagra jednak tak się nie stało... 

proszę o jakies pomysły o co może chodzić... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

nic nikomu nie przychodzi do głowy ? 

próbowałem zrobić kalibrację ESP ale musi być tylko błąd 01486 ... po próbie wprowadzenia go w tryb testu/kalibracji (poprzez trzymanie wciśniętego hamulca nożnego) z moim błędem, kontrolka ESP nie zgasła więc kalibracja się nie rozpoczęła. nie mam już pomysłów na rozwiązanie tej zagadki 😕 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania