Skocz do zawartości
reikeb

INNE Audi a3 8p 3.2 v6 quattro.

Rekomendowane odpowiedzi

reikeb

Siema, mam pewien problem w swoim a3, mianowicie teraz na śniegu odkryłem że jak dam mocno w hamulec to wywala choinkę na liczniku(abs/esp) i nie ma abs-u. To samo się dzieję jak da się grubo bokiem i zerwie trakcję, po przekręceniu kluczyka i odpaleniu na nowo wsio działa. Dodam że czasami abs normalnie działa a czasem właśnie wywala takie coś, zwykle jak grubo się pójdzie :D

Zrobiłem dziś scan vagiem i wyszły mi takie błędy: 

01130 - ABS Operation 
            008 - Implausible Signal - Intermittent

 

1 Fault Found:
00003 - Control Module 
            014 - Defective
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01101110
                    Fault Priority: 1
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 255
                    Time Indication: 0

 

Miał ktoś może cos podobnego albo ma pomysł co mogło kucnąć ? 

Trochę na szybko czytałem to różnie pisali, jedni że kalibrację zrobić, drudzy że padł sterownik abs.

Z góry wielkie dzięki za pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
wladi

Tak jak piszesz może najpierw zacznij po najmniejszej lini oporu potem ewentualnie wymiana modułu...coś takiego znalazłem




Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
reikeb
5 godzin temu, wladi napisał:

Tak jak piszesz może najpierw zacznij po najmniejszej lini oporu potem ewentualnie wymiana modułu...coś takiego znalazłem
 

 

 


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

 

 

Będę musiał pokombinować z kodowaniem w takim razie, ale ponoć były problemy u mnie z tymi sterownikami a w poliftach w ogóle jest na to akcja servisowa w aso.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Seikokilla

Kurde odpukac że u mnie się to nie dzieje ale dobrze wiedzieć.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dziadek

a nie zawaliło się wszystko śniegiem/lodem? czy tak się działo już wcześniej?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
reikeb
W dniu 8.02.2021 o 07:35, Dziadek napisał:

a nie zawaliło się wszystko śniegiem/lodem? czy tak się działo już wcześniej?

Wiesz co wcześniej to tylko zdarzyło mi się jak na mokrym ruszałem bez esp i wprowadzałem w poślizg , to wywalało choinkę na zegarach i nie było abs tak samo, potem w zimę odkryłem że tak potrafi się robić przy ostrym hamowaniu. Więc raczej to nie wina śniegu, będę próbował adaptacji ale mam przeczucie że coś ze sterownikiem 😕

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania