Skocz do zawartości
tomcrack27

Luźne pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Dziadek

:41witos:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Siemka...uszol Szymek już nie ma co z kasą robić to wymyśla rożne mądre rzeczy

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

:hi:

To niech chociaż psuje skody a nie takie piękne R8.. :bag:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

uszol kliknę lubie to 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Powitać waryjatów

wykręcone z betoniarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Siema w wszystkim w deszczowy dzień :hi:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bielun22

Siemka Ludziska niewygledne z pyska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro
1 godzinę temu, jacek70 napisał:

Siema w wszystkim w deszczowy dzień :hi:

Unas pogoda spoko,dwadzieścia stopni,i trochę słońca,jade luknąć co na plaży się dzieje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Akuratnie w gdansku jestem i slonko swieci.nie klamiesz seba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

elo :hi: z wieczora

Audi-A4-B7-Avant-Tuning-4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Jak to prawdziwy RS to kaleke gość z niego zrobił, bo powietrza napewno tam nie ma a nawet jeśli jest to powietrze pasuje do rs'a jak świni siodło. To auto ma zapi..... a nie stensy na zdjęciach udawać, co nie zmienia faktu że kot :zoltek:

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiush

Siemanko po pracy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla
1 godzinę temu, uszol napisał:

Jak to prawdziwy RS to kaleke gość z niego zrobił, bo powietrza napewno tam nie ma a nawet jeśli jest to powietrze pasuje do rs'a jak świni siodło. To auto ma zapi..... a nie stensy na zdjęciach udawać, co nie zmienia faktu że kot :zoltek:

toć to 1.9 TDI tylko body zdjełane RS :2smiech:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Cytuje auto-kult 

"Choć przepisy tego nie nakazują, dobrą praktyką byłoby sygnalizowanie innym kierowcom nasz kierunek jazdy, również w lewo*. Jeżeli poruszamy się po rondzie z włączonym lewym kierunkowskazem, to dajemy znak kierowcom przy kolejnych zjazdach, że będziemy ich mijać. Wiedzą zatem, że na pewno muszą ustąpić wam pierwszeństwa."

Jak widze takich baranów co przed wjazdem na rondo wrzucają lewy kierunek a przy przejeździe na wprost mimo wszystko wrzucają prawy kierunek to niecenzuralne słowa mi się na usta cisną a Ci jeszcze uważają to za dobrą praktykę :facepalm:

dodano minutę później

9 minut temu, Seikokilla napisał:

toć to 1.9 TDI tylko body zdjełane RS :2smiech:

To zwracam honor, bo gdyby tam 4.2 fsi marnowało się przez te spasy to :niegrzeczny: 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro
3 godziny temu, grucha napisał:

Akuratnie w gdansku jestem i slonko swieci.nie klamiesz seba emoji23.png

No na plaży super było ciepło,może nie ma upałów ale słonecznie było,pół Gdyni rozkopane tragedia aby na Skwerek dojechać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha
Cytuje auto-kult 

"Choć przepisy tego nie nakazują, dobrą praktyką byłoby sygnalizowanie innym kierowcom nasz kierunek jazdy, również w lewo*. Jeżeli poruszamy się po rondzie z włączonym lewym kierunkowskazem, to dajemy znak kierowcom przy kolejnych zjazdach, że będziemy ich mijać. Wiedzą zatem, że na pewno muszą ustąpić wam pierwszeństwa."

Jak widze takich baranów co przed wjazdem na rondo wrzucają lewy kierunek a przy przejeździe na wprost mimo wszystko wrzucają prawy kierunek to niecenzuralne słowa mi się na usta cisną a Ci jeszcze uważają to za dobrą praktykę :facepalm:

Widac ze prawko na loterii wygrales.kultura i opanowanie na drodze to podstawa.nawet na kursach teraz ucza o kierunkach w lewo na rondzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
5 minut temu, grucha napisał:

Widac ze prawko na loterii wygrales.kultura i opanowanie na drodze to podstawa.nawet na kursach teraz ucza o kierunkach w lewo na rondzie

Nie tak dawno bo 3 lata temu miałem egzaminy i kursy i co nieco pamiętam. Wrzucił byś kierunek w lewo na rondzie na egzaminie to z miejsca byś go zakończył albo policzył by Ci to jako bład, dwa jak na jazdach wrzuciłem kierunek w prawo przy przejeździe na wprost na rondzie to dostałem zjebe. Jedyny sluszny (prawy) kierunkowskaz na rondzie to ten gdy skrecamy na pierwszej w prawo na trzeciej albo czwartej.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha
Nie tak dawno bo 3 lata temu miałem egzaminy i kursy. Wrzucił byś kierunek w lewo na rondzie na egzaminie to z miejsca byś go zakończył albo policzył by Ci to jako bład, dwa jak na jazdach wrzuciłem kierunek w prawo przy przejeździe na wprost na rondzie dostałem zjebe. Jedyny sluszny (prawy) kierunkowskaz na rondzie to ten gdy skrecamy na pierwszej w prawo na trzeciej albo czwartej.

Jestes w bledzie kolego.przeskanuj sobie aktualne przepisy.wjezdzasz na rondo chcesz na rodzie jechac w lewo wiec wlaczasz kierunek ze wzgledu na to ze zmieniasz kierunek jazdy.przepisy mowia ze jezeli masz zamiar zmienic kierunek jazdy czy to prawy czy lewy masz obowiazek to sygnalizowac.doucz sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Tak sie składa, że chwile temu sie z tymi przepisami zapoznałem nie ma obowiązku wrzucania lewego kierunkowskazu na rondzie, wg mnie jest to błąd, wg innych przejaw kultury na drodze. Przy zjezdzie na rondzie jedynym Twoim obowiązkiem jest zasygnalizowaniem prawym kierunkiem zjazdu, na który wjezdzasz z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym czyli chwile przed dojechaniem do tego zjazdu, który nas interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

446c2c1f3cbdd293444baccf342e8421.jpgpalcem nabazgralem.uszol powiedz mi ze w tej sytuacji nie zmieniasz kierunku jazdy? Zmieniasz wiec wlaczasz kierunek.pozatym rondo to Skrzyzowanie o ruchu okreznym

dodano minutę później

Ale jak nie chcesz to nie wlaczaj.zachowuj sie jak kierowca BMW

dodano 2 minuty później

Poczytaj o zmianie kierunku jazdy.powienienes ja sygnalizowac rondo to tez skrzyzowanie na ktorym zmieniasz kierunek jazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Ja bym włączył tylko przy zjeździe z ronda. Teraz postawcie się na miejscu kierowcy auta które dojeżdża do ronda z przeciwka. Widzi auto na rondzie które miga lewym kierunkiem i może pomysleć ze ten objeżdża rondo a nie z niego zjeżdża

dodano 0 minut później

Oczywiście to odniesienie do rysunku gruchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Wg tego co narysowałeś i napisałeś, to przy skrecaniu na rondzie w lewo, najpierw wrzucam lewy kierunek jade z nim przez chwile, a pozniej przy zjezdzie trzecim czyli moim kierunku "lewym", w który skręcał wrzucam prawy kierunkowskaz. Bez sens 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Zmieniasz kierunek jazdy wlaczasz kierunek.przepisy

dodano minutę później

Wg tego co narysowałeś i napisałeś, to przy skrecaniu na rondzie w lewo, najpierw wrzucam lewy kierunek jade z nim przez chwile, a pozniej przy zjezdzie trzecim czyli moim kierunku "lewym", w który skręcał wrzucam prawy kierunkowskaz. Bez sens 

No to zapraszam na douczenie.przerabiam to wlasnie na kwalifikacjach zawodowych na kierowce.wiec za duzo sie nie kluc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Rondo nie jest jednoznacznie skrzyżowaniem, ponieważ nie przecinają się na nim kierunki ruchu dróg do niego dochodzących. Dla każdego kto wjeżdża na rondo, jest to w teorii prosta z odchodzącymi w prawo drogami, przy uwzględnieniu faktu, że dla każdego innego uczestnika poruszającego się już po rondzie jest to również prosta dlatego nie zmieniasz tam żadnego kierunku jazdy. Na rondzie nigdy nie skręcamy w lewo.  emoji1.png

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Przeczytej teorie ronda.Skrzyzowanie o ruchu okreznym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania