Skocz do zawartości
tomcrack27

Luźne pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

TomOskroba

a ja zakończyłem robotę i to na czas długi bo do audi prędko już nie wrócę. teraz jakiś daily i na pewno coś świeższego 😉 pewnie polecę do japonii.

Edytowane przez TomOskroba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

?? a co to się stało że z dnia na dzień taka decyzja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

generalnie już dłuższy czas o tym myślałem. cały czas coś trzeba było robić. inni modzą a ja naprawiam. to co miało pójść w moc poszło w naprawy. ostatnio wyskoczyło kilka rzeczy + nie wiem czy skrzynia powoli nie mówi papa, a ja nie mam zamiaru inwestować kolejnych pieniędzy. na razie muszę odetchnąć i zająć się innymi sprawami. b6 chyba nie dla mnie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Stare auto nie ma co ja mam jedno audi na oku ale ni mam pinindzy i dopóki nic nie kupię to nic nie zdradzę co to będzie a pewnie za 2-3 lata dopiero będę się rozglądał

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Siemka.

Wstawać  szkoda dnia😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Tak jak mówisz Cześć 

Tomek każdy coś robi jeden wiecej drugi mniej jedynym wyjsciem z tej sytuacji kupno nowego auta i do czterech lat i oddać w rozliczeniu i kolejny nowy ,wtedy nic nie robisz tylko wiadomo kwestia kasy której nie mamy na nowe auto 

Po za tym te nowsze to gorsze teraz śmigając najpierw mondeo a pózniej passatem 2018 dostałem jako auto zastepcze w passacie po 30 tyś już cos zaczyna stukać tyle że czuć ze to nowe auto a co będzie jak bedzie miał 100 tyś przebiegu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

Tak goldi ale w rok wj*****m 15 tyś w auto mimo że sprawdzone i DOINWESTOWANE na tyle samo przez poprzedniego właściciela. Zostawiłem już szajby powoli . Niedługo się remontuje i jakby mi przyszło dołożyć znów 5k do auta to bym wjechał nim chyba do Wisły pomimo że uwielbiam b6 :/ teraz chyba wpadnij nieśmiertelne ale smutne auto Hyundai i30 2011-

do b6 wsiadłem i się zastanawiałem co się zaraz może zdarzyc , a to już nie bylo zdrowe..

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Power-Kris

B6 to super auta, bałem się następnych generacji bo lipa i przyszła Mazda. Wsiadam w chrupka i jadę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Dlatego zawsze uważałem że bex czy np. s3 8l 225 KM są od początku wysilone . Na początku też miałęm problemy uszczelka pod głowicą i turbo w tej chwili przejechałem już 50 tyś kilometrów i sie nie dotykam jeszcze teraz nowy lakier wygląda obłednie i jeszcze mam  a4b5 w domu żony którym sie fajnie śmiga   nic życze ci powodzenia może jeszcze kiedyś wrócisz do audi  

• Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Nie oszukujmy się B6 to już wiekowe auto i obojętnie czy byś kupił mega zadbane to i tak trzeba wkładać bo swoje lata ma a podzespoły już wiekowe. Ja przed sprzedażą miałem wymienione w swojej A4 wszystko co na bieżąco było do wymiany żeby mieć spokojną głowę. Ale pewnych rzeczy niestety nie przeskoczymy bo ostatnio np. kumpel co kupił ode mnie dzwonił że klima nie działa :ninja: i podejrzewam że jeszcze trochę pojeździ i inne rzeczy będą się odzywały. Tak jak napisał goldi to auta już wiekowe i trzeba by było kupić nowe i wtedy z bani. W B6 zawsze się będzie coś wkładało mechanicznie a jak ktoś źle trafił z egzemplarzem to będzie wkładał cały czas :kwasny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Mam w pracy kolege starszy przed emerytura  on ma b6 w 1.8 T na glebie  I nic od paru lat nie robi oprócz eksploatacji

Drugi przykład seat leon 1 180 KM

160 tys przejechał na lpg  I tylko turbo I kolektor  zmienił  

Takie życie dlatego przed emerytura kupie sobie nowy 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Nawet te młodsze auta są niestety skazane na naprawy bo ktoś jeździ kilka lat i nic nie wkłada a nagle kupujemy takie auto i zaczyna się nawet normalna eksploatacja i trzeba już zmęczone podzespoły wymieniać taka kolej rzeczy

Wysłane z iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba
22 minuty temu, wladi napisał:

Nie oszukujmy się B6 to już wiekowe auto i obojętnie czy byś kupił mega zadbane to i tak trzeba wkładać bo swoje lata ma a podzespoły już wiekowe. Ja przed sprzedażą miałem wymienione w swojej A4 wszystko co na bieżąco było do wymiany żeby mieć spokojną głowę. Ale pewnych rzeczy niestety nie przeskoczymy bo ostatnio np. kumpel co kupił ode mnie dzwonił że klima nie działa :ninja: i podejrzewam że jeszcze trochę pojeździ i inne rzeczy będą się odzywały. Tak jak napisał goldi to auta już wiekowe i trzeba by było kupić nowe i wtedy z bani. W B6 zawsze się będzie coś wkładało mechanicznie a jak ktoś źle trafił z egzemplarzem to będzie wkładał cały czas :kwasny:

no właśnie o to chodzi. chłop wczoraj odjechał autem o 14;00 a o 20;00 napisał, że kontrolka samopozycji świateł bixenon mu wyskoczyłą. oczywiście bez pretensji. ja powiedziałem co może w przyszłości się w aucie stać bo nie zamierzałem nikogo oszukiwać. tak jak mówisz b6 jest stare. teraz szukam czegoś max do 8 lat. będzie zamułem, ale ważne żeby śmigał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Power-Kris

7992b542d89eed1c54020b8018415ba6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
musti

Siemanko

Nie ma się co łamać bo w każde auto trzeba monetę ładować nowe czy stare.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ty byś w końcu temat założył :ban2::decayed:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

Pewnie że nie ma co się łamać. Po prostu limity zostały przekroczone. Mam na oku parę tematów
Dzisiaj wpadły toyota yaris 1.8 133km do obserwowanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
musti
22 minuty temu, wladi napisał:

Ty byś w końcu temat założył :ban2::decayed:

żę tę kto taki ? 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
reikeb

Nie ma co pokazywać to nie zakłada xD 

Ja tam b6 jeździłem 7 lat i oprócz rzeczy eksploatacyjnych nic nie robiłem, kwestia egzemplarza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

No tak. Mój teoretycznie też taki był:) diesel chyba jednak był niej awaryjny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

O swoim to ja już się nie wypowiem

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
musti
16 minut temu, reikeb napisał:

Nie ma co pokazywać to nie zakłada xD 

Ja tam b6 jeździłem 7 lat i oprócz rzeczy eksploatacyjnych nic nie robiłem, kwestia egzemplarza :D

Ja tam nie mam co pokazywać tak jak napisał Marek 😛 

• Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
reikeb
8 minut temu, musti napisał:

Ja tam nie mam co pokazywać tak jak napisał Marek 😛 

Pochwalił byś się w końcu tym a6 c7 :D a nie ściemniasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Siemka gwardia😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania