Skocz do zawartości
a4b6quattro

"Gotowanie" czyli co dziś zrobilismy.

Rekomendowane odpowiedzi

jacek70

Pierniczki ☺

 

20161217_181601.jpg- mniam.☺☺20161217_181641.jpg

  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro

No teraz się zacznie przed Świetami,kilka przepisów mam nadzieje wpadnie::):

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

☆ Pierniczki ☆

• 1/2kg mąki ( 3 szklanki )

• jedno masło 

•3jajka

•1 szklanki cukru pudru

•250g miodu

• 1 łyżeczkę sody

• 1 łyżeczkę proszku do pieczenia

• 1 opakowanie przyprawy do pierników

• 1 łyżeczka cynamonu

• 1 łyżeczka kardamonu. 

Masło rozpuścić, dolać miód, przyprawę do pierników, cynamon i kardamon.

Wystudzić.  Jajka lekko ubić z cukrem, dodać mąkę z sodą i proszkiem oraz masło z miodem.

Wyrobić chwilę ewentualnie dosypać mąki. Rozwałkować, wykroić ciastka i piec w 180°C 10-15 minut .

Smacznego.☺

Edytowane przez jacek70

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro

Super Jacek będzie trzeba na Święta zrobić :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
vwbartus

od wczoraj trzymam w solance karkówkę . schab i szynkę , jutro jadę po boczek i robię roladę w piątek będę piekł . Jutro też jadę po golonkę i kapustę kiszoną i zaczynam robić bidżis :naughty:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

Będzie na pewno super . Często żona też  pekluje schab lub karkówkę.  Potem jeszcze nabiera czosnkiem z musztarda ( taką ziarnistą) później owijania sznurkiem lub specjalną siatką do wędlin i piecze w piekarniku. ☺☺

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
vwbartus

tak samo ja robię tylko nacieram je dużą ilością majeranku i czosnku owijam dratwą i piekę w piekarniku . A ta musztarda to '' francuska '' :msn-wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

Sylwestrowe paszteciki jako przekąska.

 

 

20161230_151939.jpg

20161230_152001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro

Dziś działam z gołąbkami już od czterech godzin:grin: a po za tym robię też a"la bigos bo szkoda mi było pozbyć się reszty kapusty:biggrin:

 

20170204_131726.jpg

20170204_135038.jpg

20170204_135728.jpg

20170204_151507.jpg

20170204_151648.jpg

20170204_152743.jpg

20170204_170306.jpg

20170204_170329.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro

Bigos jeszcze się robi od sześciu godzin:grin:

20170204_192658.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

Jest moc.✌

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Rafi78

Brawo Seba

wykręcone z betoniarki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Arturoo

Ale bym takie w sosie pomidorowym ojebał :kox:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro

Dzisiaj gulasz  się buzuje::):

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Rafi78

A ja dziś ulubiona zupa moich chłopaków... Tajska pikantnadf816ab6240230018e5aaa52b44cc72d.jpg po polsku z kurczakiem... Makaron dochodzi

wykręcone z betoniarki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
uszol

Szamałby emoji106.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Rafi78

Wara musi lekko puchnąć

wykręcone z betoniarki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro

Dziś działam z pieczenią wieprzową z szynki,i dodatkowo do tego "Szałot" sałatkę ziemniaczaną tak zwaną " Sałatką Niemiecką" Teraz to w trakcie:biggrin:

 

20170214_113310.jpg

20170214_131515.jpg

20170214_131730.jpg

  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

No no szacun. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Arturoo
A ja dziś ulubiona zupa moich chłopaków... Tajska pikantnadf816ab6240230018e5aaa52b44cc72d.jpg po polsku z kurczakiem... Makaron dochodzi

wykręcone z betoniarki



Skosztował bym takiego cuda ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro
2 minuty temu, jacek70 napisał:

No no szacun. :thumbsup:

Finalnie to tak za dwie godzinki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

No to se jeszcze poczekasz.  Ja za chwile jem.☺

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro
2 minuty temu, jacek70 napisał:

No to se jeszcze poczekasz.  Ja za chwile jem.☺

W trakcie jak będzię się mięsko piekło,będę tą sałatkę rzeżbił:biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jacek70

No to szable w dłoń. 

 

20170214_134020.jpg

20170214_135422.jpg

  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Rafi78

Ale smaka żeście narobili o ja jebje

wykręcone z betoniarki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.



×

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania