CWIARTEK 632 #1 Napisano 17 lut 2016 19:18:52 Czy macie jakiś sposób na parowanie lamp bixenonowych w naszych B6? Od jakiegoś czasu zaczęła mi parować i to dosyć mocno lewa lampa od kierowcy. Zdemontowałem lampę , patyk od regulacji, wymieniłem o-ring na większy i nadal to samo. Którędy jeszcze może się woda dostawać do środka lampy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arre 29 #2 Napisano 17 lut 2016 19:30:42 jak miales rzezbione to moze byc nieszczelne na laczeniu klosz obudowa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CWIARTEK 632 #3 Napisano 17 lut 2016 19:31:50 Jedna i druga była rozklejana. Prawa nie paruje lewa jak wściekła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #4 Napisano 17 lut 2016 19:34:28 Kiedyś był o tym temat ale właśnie było napisane że wymiana oringów pomoże...u mnie nie pomogło i wiem że temat wiele razy przerabiany...w naszych bixach to przypadłość że parują i nie da się tego pozbyć ni kuta... :kwasny: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CWIARTEK 632 #5 Napisano 17 lut 2016 19:45:03 Ale skoro prawa nie paruje to znaczy że jest to osiągalne :) Spróbuje od góry okleić lampę folią na próbę, wtedy jakakolwiek woda powinna po niej spływać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arre 29 #6 Napisano 17 lut 2016 19:54:03 proponuje silikonik transparentny (przezroczysty) i laczenie dookola... i sprawdzic uszczelke przewodu od przetwornicy chyba ze w b6 przetwornica jest w lampie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 473 #7 Napisano 17 lut 2016 20:10:47 Też proponuje silikon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiush 328 #8 Napisano 17 lut 2016 20:26:32 Napisz do Gwertego ;) pomoże Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 473 #9 Napisano 17 lut 2016 20:44:08 Podpowie czym skleić☺ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gwerty 21 #10 Napisano 18 lut 2016 11:45:55 (edytowane) żaden sylikon. nie trzyma się on obudowy i po jakimś czasie puszcza. jak już to klej poliutetanowy może być do szyb. ale lepiej klej ze szczeliwem np. Wurth jest rzadszy i lepiej wpływa. sprawdź czy klosze nie mają pęknięć na łączeniu klosza z obudową. sama wymiana uszczelnienie regulacji często zawodzi po wymianie gumowej uszczelki warto tez zadbać o lepszy odpływ wody . można tez gumowym korkiem zaślepić otwór do regulacji w błotniku żeby woda z odpływu nie lała się bezpośrednio na lampę, częstym problemem parowa jest również uszkodzony dekiel przetwornicy. pękają przy wkrętach mocujących przetwornice i sama uszczelka czasem się podwija. warto sprawdzić tez oring na oprawce kierunku. wszystkie uszczelki przejechać smarem sylikonowym lub wazelina techniczną. w bixach ważne są jeszcze gumowe odpowietrzniki ( ) jeden jest za kierunkiem ( krótkie gumowe kolanko) drugi za odbłyśnikiem świateł drogowych ( gumowa fajka która z lampy wychodzi aż pod nią ) czasem ich brakuje i jest dziura do lampy. to tak w skróci o przyczynach parowania bixów. Edytowane 18 lut 2016 11:50:56 przez gwerty 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CWIARTEK 632 #11 Napisano 18 lut 2016 12:01:23 Tego krótkiego kolanka właśnie nie było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gwerty 21 #12 Napisano 18 lut 2016 12:35:22 masz je czy podesłać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CWIARTEK 632 #13 Napisano 12 mar 2016 22:28:16 Podgrzałem i założyłem wężyk igielitowy [Dodano: 12 marca 2016 - 23:28] Temat zakończył sie tak ze kupiłem od Gwertego nowe lampiony. Profesjonalnie zrobione i zero parowania. Jak ktos ma problemy z lampami to tylko Gwerty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcino 30 #14 Napisano 21 cze 2016 21:17:47 Ja miałem problemy, poprawiłem zamontowanie oraz umiejscowienie przetwornicy (Kioto) i na razie mam dobre pół roku spokój. I żadnych objaw póki co pary Z iPad poszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach