Skocz do zawartości
zybi

Wymiana płynu wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

zybi

Pomoże ktoś i wytłumaczy mi jak przelać/ wymienić płyn wspomagania? Zacznę od początku. Pompa wyła i zaczęła ciec z trzpienia przy kole, pewnego dnia wywaloiło prawie wszystko i dolałem przekładniowego, czerwonego dexrona, nie mniej od razu zamówiłem nową pompę i 3 butelki płynu febi zielonego, kazałem wymienić mechanikom płyn całkowicie, cytuję przelać układ, ale ograniczyli się chyba do wymontowania pompy i instalacji nowej, po czym dolali febi bo teraz jest czerwona żybura znowu i pompa zaczyna wyć :( nowa. Gdzie spuścić płyn tak żeby zleciało wszystko?

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Przy każdym kole musisz spuścić

Wróć kuwa to nie hamulcowy

Edytowane przez Rafi78
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zybi

Ja popierniczyłem miało być w dziale A4B5 :( może ktoś usuną ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Zacznij od wyciągnięcia strzykawką całego płynu ze zbiorniczka, przyda się wężyk żeby dokładnie wszystko wyssać z dna.

Następnie odkręcasz przewód idący od zbiorniczka, ten który jest bliżej od strony kabiny. Najlepiej od spodu. Wyleci z niego troche płynu.

Teraz robisz sobie z innego wężyka przedłużke do tego co idzie od zbiorniczka i wkladasz go do wiadra, wsadzasz kogos do auta i na zgaszonym silniku kreci do oporu prawo/lewo w celu wypompowania całego płynu z ukladu, ma kręcic do póki nie będzie nic lecieć. Teraz skrecasz wszystko tak jak bylo, zalewasz zbiorniczek nowym plynem plus minus do połowy, teraz osoba w srodku kreci fajera i odpowietrza uklad po odpowietrzeniu jak juz nie leca zadne babelki, dolewasz brakujacy stan. Dobrze teraz jest odpalic silnik i pokrecic kilka razy prawo lewo zeby ten plyn przeszedl przez pompe i ja tez przeplukal. Gasimy silnik ponownie spuszczamy wszystko z ukladu i patrzymy czy leci juz ładny zielony płyn, jesli tak to, zamknac uklad, zalać płynem, odpowietrzyc i gotowe. Jeśli po pierwszym płukaniu płyn nadal leci brudny, powtarzac tą operacje do skutku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania