Skocz do zawartości
zybi

A4 B5 Cieknąca oliwa

Rekomendowane odpowiedzi

zybi

Leci oliwa z góry silnika. Zacznę od początku. Wymieniłem wszystkie paski , pompy, płyny i filtry łudząc się że zlikwiduję wycieki i po części zlikwidowałem,ale jeden został z góry silnika (nie z kap) cieknie oliwa i chciałbym się dowiedzieć czy gdzieś na wałkach są jakieś simeringi, albo coś takiego, bo to tak leci z tyłu silnika u góry (adr) mniej więcej na środku. Uszczelka kapy wymieniona i z niej nie leci. Pomocy 

Edytowane przez zybi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

U góry może Ci cieknąć spod uszczelki pokrywy zaworów, simmeringa wałka rozrządu czyli z przodu od strony rozrządu i z napinacza łańcucha rozrządu czyli z tyłu silnika tam też jest uszczelka i na nią bym postawił

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zybi

Oooooo to na pewno to. Uszczelka napinacza łańcucha rozrządu. Kapa odpada 100% nowa uszczelka, z przodu sucho. Drogie to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Sprawdze w etce i Ci powiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

nr częsci 058198217

cena w aso 48.61zł

@edit

Tak to jest to co wrzuciłeś wyżej, bierz ori uszczelnienie będziesz miał pewność, że juz nie będzie cieknąć, 2 dychy to nie majątek.

Ewentualnie Victora-Reinza

Sam bedziesz to wymieniać?

Edytowane przez uszol
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zybi

Dziękuję bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

jak @@uszol mówi koszt jest na tyle przystępny że lepiej brać z ASO. Ja też przerabiałem i po wymianie 3 lata miałem spokój :thumbsup:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zybi

Ok uszczelka,a właściwie 2 doszły i teraz zastanawiam się czy będę musiał zwalać znowu kapę zaworową (miesiąc temu nowa uszczelka poszła i wolałbym nie) czy da się ten półksiężyc i blachę wymienić bez ruszania innych rzeczy. Muszę umyć cały tył, bo jest strasznie i to zrobić w końcu :(

1468515927-U1647.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Musisz sciagnac pokrywe, odkrecic napinacz, zrzucic go na dół i wymieniasz uszczelnienie. Pozniej pamietaj przy skladaniu zeby lancuch ustawic tak aby od lewej do pionu i od pionu do prawej bylo 16 ogniw. Jak nigdy tego nie robiles to oddalbym to mechanikowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania