Skocz do zawartości
andrew01

A4 B6 Siatka bagażnika z modelu A3

Rekomendowane odpowiedzi

andrew01

Do Audi A4 B6 (sedan) kupiłem siatkę oryginalnie pochodzącą z modelu A3 o numerze 8V0861869 (w A4 ETKA pokazuje że numer siatki to 8E5861869), wygląda to tak:

bc251ec26ef0368emed.jpg

ad33f813296bb531med.jpg

Pytanie czy tak to wyglądać powinno? Czy mógłby się ktoś podzielić zdjęciem siatki 8E5861869?

Przy okazji pytanie o sposób kodowania części VAG, jak wiadomo pierwszy człon to model, drugi to miejsce w katalogu, trzeci to właściwy numer części, czy jeśli numer części różni się tylko pierwszym członem to tak naprawdę mamy do czynienia dokładnie z takimi samymi częściami tyle, że pochodzącymi od różnych modeli?

Pozdrawiam
Andrzej

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Nie bardzo rozumiem sposob montazu siatki na drugim zdjeciu czemu on ma sluzyc, skoro wszystko pasuje to nad czym sie zastanawiac czy siatka jest z takiego czy owakiego modelu? Tobie to ma chyba pasować... Strasznie zawile to wszystko opisałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
andrew01

Oj tam zawile... :) nigdy nie miałem siatki w bagażniku stąd moja potrzeba aby to skonsultować :) Co do drugiego zdjęcia to jest to pionowy sposób montażu siatki, w połowie jest ona podwójna i taki sposób zawieszenia tworzy nam coś w rodzaju kieszeni, w którą można coś wsadzić. Nie wiem czy taki sposób mocowania zakłada producent ale do czego innego są oczka za pomocą których przyczepiłem ją do uchwytów zakupowych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Sam sobie odpowiedziałes na pytanie, abstrachując od tematu producent też nie zakładał że ktokolwiek wsadzi do b6 20 cali, powietrze, 2.7 bit i jeszcze będzie to jeździć :zab:

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
andrew01

He he fakt... a możesz potwierdzić kwestię numeracji części VAG? Dobrze kombinuję, czy to raczej nie ma takiej zasady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Powiem Ci, że nigdy nad tym sie nie zastanawialem ale Twój sposób interpretacji wydaje sie miec sens :smile: wiec mysle, że bardzo prawdopodobne iż tak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Według mnie to ważne aby ta siatka trzymała zakupy , a montaż jej sprawa drugoplanowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

W oryginale do takiej siatki roleta ma haczyki i można ją w ten sposób zamocować

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania