Norbas 362 #1 Napisano 18 wrz 2016 21:24:50 Hejo Panowie mam mały problem. Przez weekend rezałem Bose. Wsio na oryginalnej wiązce. Przepiąłem piny jak nakazuje schemat i podczas włączonego radia jak dam "mute" albo ustawie głośność na zero jest szum w głośnikach... Ponadto po wyłączeniu Rns-e wyłącza się wyświetlacz ale wentylator w radiu chodzi cały czas oraz głośniki szumią. Dzieje się to nawet jak zamknę auto i odczekam kilka minut. Oprócz tego wszystkiego po odtworzeniu auta oraz przekręceniu stacyjki radio się załącza. Wcześniej jak wyłączyłem radio przed zgaszeniem auta oraz jego zamknięciem nie włączało się po przekręceniu stacyjki w 1 oraz 2 pozycję. Prosiłbym o jakieś podpowiedzi co jeszcze sprawdzić albo co zmienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #2 Napisano 18 wrz 2016 23:59:12 Najprawdopodobniej masz albo nawalone w liniach CAN, albo sygnał zegarów w pozycji po stacyjce jest zmieniony stykami w kostce bose. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbas 362 #3 Napisano 19 wrz 2016 06:22:22 Hmm cany mam raczej ok dlatego, ze podswietlenie radia po wlaczeniu świateł i mam wszystkie info na fisie... moze fakrycznie cos z zasilaniem... Bo wystarczy, ze podlacze kostke do radia to idzie szum w głośnikach oraz wentylator w radadiu sie załącza... Wszystko jest podlaczone wedlug schematu. Odlacze wzmak i sprawdze. Potem odepne pin bose. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbas 362 #4 Napisano 19 wrz 2016 20:14:02 Dobra wsio ogarnięte. Radio się wyłącza po 2min. Piny były słabo dociśnięte do kostki. A szumy delikatne mają być bo can'y załączają cały układ. Siwy powiedział, że szukam problemu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach