Skocz do zawartości
Marky2552

A4 B6 Wyłączające się głośniki na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Marky2552

Witam

Mam taki problem jak samochód nie pracuje stoi pod domem i puszczę muzykę z radia jak dam volume na 17 to przerywają głośniki tzn. Wyłączają się przy ciut większym basie muzyka nie gra za głośno a radio delikatnie przygasa dodam że jak jadę gdzieś samochodem to gra wszystko normalnie mogę wtedy dać na volume do 35 i nic się nie dzieje co to może być. Radio pioneer głośniki przód oryginał tył alpine

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Wskazuje na to że masz napewno słaby już aku bo na postoju alternator nie podaje i radio bierze z aku a jak jedziesz to alternator podaje i radio ma więcej wtedy prądu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Alternator to nie prądnica i na jałowym powinien podawać prąd. Najlepiej sprawdzić napiecie aku na odpalonym silniku powinno byc kolo 14V. Jeśli nie jest to alternator nie domaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Uszol kolega napisał że przy wyłączonym aucie tak robi to o jakiej prądnicy mówisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Fuckup, nie doczytałem :grin: Byłem pewny, ze przygasa na jałowym.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

teraz tak

mam 6 głośników przód oryginał wysokotonowe + te na dole nie wiem jak sie zwą profesjonalnie przód 4 głośniki

tył 2 głośniki alpine włożyłem bo nie było tam w ogóle głośników iteraz tak jak przestawię w radiu w opcji FADER aby grał tylko tył to na wyłączonym silniku wszystko gra nie wyłączają się głośniki jak ustawie tylko aby grały z przodu to też żadnego problemu na wyłączonym silniku nie ma jak w opcji FADER ustawie aby grał przód i tył to głośniki się wyłączają czyli 6 głośników jak gra to przerywa dźwięk czy wyłącza się z 4 głośnikami nie ma problemu i z 2 też nie ma problemu jak grają wszystkie 6 to się dźwięk wyłącza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

radio masz nie ori wiec nie masz jakiegos konwertera jaki byl w b5 do tylnych glosnikow by graly?

sprawdzil bym dokladnie jak to jest polaczone i zasilane moze ktos cos pomylil przy podlaczaniu typu zasilanie po zaplonie itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

wiesz co tam kombinowane jest w sumie na tył to kable sam kupowałem i je prowadziłem do tylnych drzwi bo nie było tam nic oprócz oryginalnych zaślepek więc i kabli ani dystansów nie było w ogóle. ogólnie jest tak jak przekręce kluczyk na zapłon radio się włącza jak przekręcę kluczyk do pozycji 0 to się radio wyłącza również chciał bym aby radio działało bez kluczyka ale tam kable tak poprzedni właściciel pomotał że ja chyba tam nie dojde do ładu a radio mam z pioneera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre
3 minuty temu, Marky2552 napisał:

wiesz co tam kombinowane jest w sumie na tył to kable sam kupowałem i je prowadziłem do tylnych drzwi bo nie było tam nic oprócz oryginalnych zaślepek więc i kabli ani dystansów nie było w ogóle. ogólnie jest tak jak przekręce kluczyk na zapłon radio się włącza jak przekręcę kluczyk do pozycji 0 to się radio wyłącza również chciał bym aby radio działało bez kluczyka ale tam kable tak poprzedni właściciel pomotał że ja chyba tam nie dojde do ładu a radio mam z pioneera

zapewne w tym jest rozwiazanie ze cos z kablami namotane i dlatego wylacza glosniki bez przekreconej stacyjki/w;aczonego zaplonu/silnika

poszukaj kogos z miernikiem ewentualnie udaj sie do sklepu caraudio gdzie maja serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

najlepiej było by dodam że jak przekręcę kluczyk tak delikatnie między pozycją 0 a zapłonem tak żeby nie zapaliły się kontrolki na liczniku to radio sie włącza ale przy tym włączają się światła postojowe z tyłu auta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Odpowiedzią na wyłaczające głośniki okazała się uszkodzona masa ale nie wiem co miało to wspólnego z głośnikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Na przykład to że z powody słabej masy napięcie było nie stabilne ( pływało) i to przebywało pracę głośników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Aczkolwiek zostało to naprawione bo i tak robiłem aby radio grało bez zapłonu i to teź udało mi się zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania