Skocz do zawartości
Marky2552

A4 B6 Stukanie prawa strona przód po wjechaniu w studzienkę bądź po dużych nierównościach

Rekomendowane odpowiedzi

Marky2552

Witam

W ostatnim czasie zaobserwowałem i usłyszałem że coś dzieje się po prawej stronie z przodu jak wjedzie sie w studzienkę na drodze słychać takie ni to stukanie tylko takie jak by plumkanie nie wiem jak to określić wiec korzystając z okazji zajechalem dziś na stację diagnostyczną ale nic diagnosta nie wykrył wszystko jest ok jedynie to nie podobał mu sie ten wahacz dolny prosty a konkretnie guma tego drążka :

b9a2cc254a412da7743c1c34a2626c88.jpg

Niby nie wygląda na wybity ale jak by guma wypadła tak to było widać sprawdzałem na starym wahaczu i guma jest na swoim miejscu na nowym jest tak jak by się odczepiła reszta jest w pełni sprawna a po nierównościach słychać że jest coś nie tak. W sumie zawieszenie wymieniane w połowie czerwca i jeździły aż do października po niemieckich drogach

Może coś z amortyzatorem ale wynik też był wporządku może jakie łożysko albo poduszka amorka nie wiem sam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Z czego wahacze brałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Febi

1400 za caly zestaw dalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Jesli guma sie odczepila od sworznia wahacza prostego to już pewnie robi sie tam ścierniwo połączone z syfem, piaskiem i wodą i może być tak że już łapie luzy i puka na nierównościach. To sie nadaje do reklamacje na moje ile km na tym zrobiles?

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

To co uszol napisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Kurde bo na starych guma jest cała i nie odczepiona a na tym febi co na aucie założony guma jest jak by odczepiona oczywiście wahacze nie były kupowane na allegro tylko od kolegi TOM77 z a4 klub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Reklamuj mu, jeżeli to ma nie wiecej niz 10 tyś km to na moje wada fabryczna. Komplet wahaczy za 1400zł z febi a tu jaja z odrywającą się  gumą.. Swoja droga gdybym mial 1400zl przeznaczyc na komplet wahaczy dolozylbym i zakupil trw albo lmo :-)

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Akurat fakture na to mam tylko nie wiem jak z gwarancją tego ewentualnie jak by przyznał to mam go z auta ściągnąc czy całość. Wiem jak zrobić mogę mam stary jeszcze nawet dwa założe ten stary i zobacze jeśli to żadna różnica to założe jeden a później drugi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Wydawało mi sie że trw jest niżej niż febi dlatego wybierałem pomiędzy myslałem że jest trw -> febi -> lmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Trw i lmo szly na pierwszy montaz, przynajmniej w b5 tak że to najwyższa półka, choć fakt faktem, że to trw i lmo które jest produkowane dzisiaj ma się nijak do części produkowanych 15 lat temu. Dwa dolne mam z trw i jeszcze fabryke pamietaja, 2 górne lmo i są całe póki co tylko jeden wahacz górny wymieniłem z powodu urwanej gumy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

No nic napiszę do niego najwyżej zobaczymy co odpisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

To są te stare wahacze guma jest cała zamienie je z obecnymi febi bo te stare to TRW i zobaczymy wtedy
Jest to obojętne ktory wahacz prawy czy lewy. I napisałem do kolegi TOM77 zobaczymy co odpisze
f09e1929aabd4bd31e9b80c6fe2309c8.jpg
0e76d7f1c6cfb3e0fe9eecfac5f744ad.jpg
40ab002038052b4312fbd2b9131b7d69.jpg
e5afd3bf40612d22bc60345283ccb78a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

a ja kupuje masters sport i robię na nich 40 tys kilometrów koszt 535 zł febi ostatnio  robi gorsze wahacze montowałęm jaki czas temu w b5 u klienta i górne nie za długo wytrzymały  także nie warto przepłacać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Po co stare zmieniałeś jak są dobre?
 Było po sztuce zmieniać, a nie teraz stres bo kasy worek poszło. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

Jak kupujesz więcej niż 3 szt to lepiej komplet zakupić.
wystukane młotkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Tu nie chodzi o to ze wydałem kase i płacze bo nikt nie wie czy wahacz ma wade fabryczną czy nie a stare zawieszenie było wybite górne koncówki też miały luzy łaczniki akurat zachowałem firmy mahle bo praktycznie nowki i zatrzymalem te proste reszta śmietnik. Jeżeli to nie ten wahacz stuka puka plumka czy jak to nazwać to bede szukać aż znajde bo nienawidze jak mi coś skrzypi stuka puka itp. Bo mnie szlag trafia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232
Godzinę temu, TyBucu napisał:

wystukane młotkiem

Czy ja wiem ?

To lepiej zmienić 3 sztuki niż z drugiej strony zmieniać stare dobre.. :D czy nie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
Dnia 15.12.2016 o 14:31, goldi napisał:

a ja kupuje masters sport i robię na nich 40 tys kilometrów koszt 535 zł febi ostatnio  robi gorsze wahacze montowałęm jaki czas temu w b5 u klienta i górne nie za długo wytrzymały  także nie warto przepłacać 

Raz kupiłem ms górnego lewego przedniego bo potrzebowałem na juz i tylko takie mieli na stanie w sklepie. Ale jak zobaczyłem reklame na tvn turbo master sporta, to uszy mi opadły. Z resztą sami zobaczcie... komentarz zbędny

A dwa na a4k i wielu innych forach w wątkach związanymi z wahaczami tak żałosna kryptoreklama leci tego gówna, wpisy "Lucyn, Zosi, Heńków" Kowalskich z 1 postem, świezo zarejestrowanych tego typu:

Dobre mam zdanie na temat zamienników od Master Sport - MASTER-SPORT.DE - CAR SPARE PARTS - design, production, distribution. Mają polski oddział z profesjonalną obsługą. Nie ma problemu, żeby się do nich dodzwonić i dopytać o filtry, wahacze, hamulce i resztę asortymentu. Jak za tę jakość to ceny mają bardzo przystępne, nie wiem czy ktoś jest w stanie zaoferować lepsze warunki na ten moment. 

Przysięgam, że więcej tego szajsu nie kupie, żadna szanująca się firma nie odwala takiej maniany. Ich jakość nie powala. 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
16 godzin temu, k232 napisał:

To lepiej zmienić 3 sztuki niż z drugiej strony zmieniać stare dobre.. :D czy nie? :D

+1 Tymbardziej, jeśli ma się jeszcze ori zawias.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Dlatego Marek ja zawsze wymieniam całe i jest cisza a nie że wymienisz dwa górne a za miesiąc coś znowu zaczyna stukać i zaczyna sie szukanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha
wystukane młotkiem

Ale to sie tylko nam oplaca caly komplet kupic.ale tak na serio ms kupic sie oplaca na gwincie jezdze ja i buc na ms i gitara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Zobaczymy jak długo na tych Ms pojeździcie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Wladi ja 40 tyś robię na nich oprócz koncówek drązków bo zakładam oryginalne  także jak za te ponad 500 zł to tragedii nie ma 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Tragedii nie ma? To ja bym musiał co roku zmieniać zawieche

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

z tą reklamacją to  jest tak że zestaw musio być założony w serwisie i pieczątka ASO tak jest w przypadku masters sportów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania