Bioly 18 #1 Napisano 7 mar 2017 09:36:51 Witam zastanawiam się nad pomalowaniem felg i tu moje pytanie czy polecacie proszkowo czy plasti dip oraz czy wogole malować czy zostawić tak jak jest ? Jak tak jaki kolor by pasował do mojego nadwozia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziadek 167 #2 Napisano 7 mar 2017 10:02:03 Malowałem kiedyś felgi i z tego co rozpoznałem temat to: 1. Jak pomalujesz tylko proszkowo to będize to mega trwałe ale bez specjalnego efektu wizualnego - bedzie różniło się od fabryki 2. Jak pomalujesz tylko tzw "na mokro" to będzie ładnie ale powłoka będzie podatna na uszkodzenia Podsumowując mi pomalowano dwie czy trzy warstwy proszkowo plus na mokro na wierzch dla efektu wizualnego. Dałem za to za kpl 19'' 700zł ' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #3 Napisano 7 kwi 2017 21:41:30 (edytowane) @Bioly Gdzieś przeoczyłem ten temat... Plastidipa na kołach odpuść, raz że będzie wyglądać raczej słabo a z trwałościa może byc różnie We wrocławiu jest firma, która Ci to dobrze ogarnie, Emil ze spotów wrocławskich tu robił i wyszło całkiem spoko wg mnie. malowaniefelg.com P.H.U. MIKAR Michał Łącki Ul. Stabłowicka 120, Wrocław Tel: 500-401-339 Całkowity koszt z wyważaniem to 450 zł za komplet. Edytowane 7 kwi 2017 21:42:55 przez uszol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomOskroba 85 #4 Napisano 10 kwi 2017 05:34:20 (edytowane) plastidip nie jest trwały a cenowo mocno się nie różni od tradycyjnego malowania. kolega miał malowane felgi właśnie plastidipem to miałem wrażenie, że te felgi są gumowe. wg mnie ohyda Edytowane 10 kwi 2017 05:34:37 przez TomOskroba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach