Skocz do zawartości
maf10

A4 B5 czerwona dioda protect - wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

maf10
29 minut temu, Marky2552 napisał:

Nie wymyślił tylko moim zdaniem radio i płyty CD to już stara technologia takie jest moje zdanie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

no płyty cd to racja - nie potrzebuję i mam radio bez wejscia na płyty cd. Lecz na radiu czasami zależy, zwłaszcza jak jeżdżę z rodziną swoja lub dziewczyny , dlatego chciałbym ogarnąć lepszy sygnał antenowy.

mowisz @jacek70 ze wina wzmacniacza antenowego. 
ogolnie kupiłem moduł na tylne głośniki oraz separator razem za grosze . na module już się przejechałem - mamprzebicia na nim. w głośniku mam świst - wraz z większymi obrotami silnika jest on mocnieszy.  i musze go wymienic na troche lepszy.

czyżby separator też był do wymiany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
55 minut temu, maf10 napisał:

czyżby separator też był do wymiany?

Wszystko możliwe jednak nie dam 100% pewności. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10

Problem rozwiązany :biggrin: po niemal 5 godzinach , różnych roznistych modyfikacjach i 99% przypadku udało się rozwiązać problem . Zacząłem poprawki wszystkich kabli - nic . Wypieprzylem ten dwużyłowy kabel od przycisku , podpiąłem się pod niebieski kabelek . Nadal nic . Zauważyłem ze jak podpinam kabel pod aku to nic nie iskrzy , pomyślałem ze kabel od spawarki jednak nie może być (w sumie nie wiem czemu) Wiec wziąłem jeszcze inny , lecz dalej du*a . Nawet chinche odciąłem i przylutowałem inne bo te stare jakieś takie zmarnowane były i myślałem ze nie ma sygnału . Masy nie tykalem bo była przy śrubie od tylnej lampy zawsze i nic tam nie ruszałem . Pojechałem do ziomka który ma dyskotekę w vento swoim i się zna :biggrin: podpiąłem swojego wzmaka do niego - nadal Protect . Ok już myśle ze dam go do elektryka może końcówki mocy . Aż tu nagle kumpel podpina swój wzmacniacz spowrotem i sprzęt mu nie chce grać - tez protection swieci :biggrin: śmialiśmy się ze mój wzmak mu zepsuł tybe (co było oczywiście nie możliwe :biggrin: ) No ale zauważyliśmy pod koniec ze masa mu się poluznila. Wiec poprawiliśmy i znów podłączyliśmy moj sprzęt - działa :biggrin: później już z górki . Ale dziwne bo zawsze od kiedy mam car audio to masę mam pod śrubę od lampy tylnej . A teraz ta masę gubi . Ogólnie ciężko było mi masę znaleźć z tylu , nigdzie nie chciało mi złapać , dopiero w miejscu na koło wbiłem się w solidna śrubę . Także taka historia , gdyby nie to ze koledze tez nie działało to już bym pewnie był u sąsiada elektryka:D życie pisze niesamowite scenariusze :biggrin: ale przynajmniej to dla mnie jakaś lekcja pozdro i dzięki za pomoc , dodatkowo mam wzbudzenie wzmaka wraz z radiem :biggrin:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
reikeb
2 minuty temu, maf10 napisał:

Problem rozwiązany :biggrin: po niemal 5 godzinach , różnych roznistych modyfikacjach i 99% przypadku udało się rozwiązać problem . Zacząłem poprawki wszystkich kabli - nic . Wypieprzylem ten dwużyłowy kabel od przycisku , podpiąłem się pod niebieski kabelek . Nadal nic . Zauważyłem ze jak podpinam kabel pod aku to nic nie iskrzy , pomyślałem ze kabel od spawarki jednak nie może być (w sumie nie wiem czemu) Wiec wziąłem jeszcze inny , lecz dalej du*a . Nawet chinche odciąłem i przylutowałem inne bo te stare jakieś takie zmarnowane były i myślałem ze nie ma sygnału . Masy nie tykalem bo była przy śrubie od tylnej lampy zawsze i nic tam nie ruszałem . Pojechałem do ziomka który ma dyskotekę w vento swoim i się zna :biggrin: podpiąłem swojego wzmaka do niego - nadal Protect . Ok już myśle ze dam go do elektryka może końcówki mocy . Aż tu nagle kumpel podpina swój wzmacniacz spowrotem i sprzęt mu nie chce grać - tez protection swieci :biggrin: śmialiśmy się ze mój wzmak mu zepsuł tybe (co było oczywiście nie możliwe :biggrin: ) No ale zauważyliśmy pod koniec ze masa mu się poluznila. Wiec poprawiliśmy i znów podłączyliśmy moj sprzęt - działa :biggrin: później już z górki . Ale dziwne bo zawsze od kiedy mam car audio to masę mam pod śrubę od lampy tylnej . A teraz ta masę gubi . Ogólnie ciężko było mi masę znaleźć z tylu , nigdzie nie chciało mi złapać , dopiero w miejscu na koło wbiłem się w solidna śrubę . Także taka historia , gdyby nie to ze koledze tez nie działało to już bym pewnie był u sąsiada elektryka:D życie pisze niesamowite scenariusze :biggrin: ale przynajmniej to dla mnie jakaś lekcja pozdro i dzięki za pomoc , dodatkowo mam wzbudzenie wzmaka wraz z radiem :biggrin:

Czyli tak jak mówiłem, sprawdź masę :biggrin: dobrze że się wyjaśniło ;d nigdy nie byłem za podłączaniem masy pod lampę, wole walić pod mocowanie siedzeń lub pasów :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10

@reikeb ale stary , od kiedy mam skrzynie to masę mam w tym samym miejscu i to od samego początku czyli pod lampa . Nigdy jej nie ruszałem . Jak mówiłeś żebym sprawdził masę to kabel i konektorek oczkowy przeczyscilem i zmieniłem śrubę . Myślałem ze to coś da :biggrin: a tu du*a mało tego nigdzie obok nie mogłem znaleźć , dopiero pod wykładzina w miejscu na koło ;D No ale dobrze ze się wyjaśniło , temat car audio jak na ten miesiąc z głowy , od jutra walczę z lampami od gwertego a do car audio wracam w kwietniu wraz z wygluszaniem :biggrin: pozdro :):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

A pytaliśmy czy masz dobre styki i na plusie i na minusie :grin:

Dobrze że sprawa się wyjaśniła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania