DANDYS 0 #1 Napisano 7 cze 2017 19:41:37 dpalając audi na zimnym przy kopci na niebiesko , pozniej na cieplym przeciagne na 1 i 2 biegu to widać w lusterku dymek niebieski z Audicą , raz wiozlem kątowniki z otwartym bagaznikiem to mało co sie nie udusilem , czuć nawet olej przepalony po wyjsciu z Audi . Hmm iile ubywa oleju zbytnio nie liczyłem ale jest dla mnie to denerwujace bo jezdzilem od wymiany do wymiany i nic nie wzięła a nagle zaczęła brać. Wyczytałem że mogą byc to uszczelnienia zaworów .Miałby ktoś jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny i jakie koszta sie wiążą .Mysłałem zeby wlać doktorka albo olej MoS2 .A jak nie to pomiar kompresji i tłok do góry . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 473 #2 Napisano 7 cze 2017 20:08:31 Branie oliwy może być spowodowane albo właśnie nietrzymającyni uszczelniaczami na zawodach albo nietrzymającyni pierścieniami. Sprawdź jaką masz kompresję na poszczególnych cylindrach. Jeśli wyjdzie dobre to zostaje głowica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DANDYS 0 #3 Napisano 7 cze 2017 20:19:37 ku**a stale coś , co ja robie 1.5tyś km miesiecznie . A jakie jest prawidłowe ciśnienie na cylindrze ? i jaka jest dopuszczalna mijanka pomiedzy cylindrami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozek726 221 #4 Napisano 7 cze 2017 20:30:38 Niestety stale coś bo masz jeden z najgorszych silników które audi wyprodukowało :( przykro mi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DANDYS 0 #5 Napisano 7 cze 2017 20:41:04 (edytowane) wiem wiem i jeszcze sie ucze brak stąłych dochodów,tak to chodzila teraz zaczeło jej odwalać , trzeba sciagać głowicę zeby wymienic uszczelniacze zaworowe ? Musze sie przygotować na wszstko , bo tego napewno samemu nie zrobie , jeszcze pierscienie dalbym rade wymienic ale rozbrajać głowice to chyba bym sie nie podjął . A moze miec cos do tego walnieta przeplywka ? jozek726 moze i najgorszy ale wszystko zrobione bylo i dbane ,silnik suchutki , uszczelniony podczas wymiany rozrzadu . Jak myswlicie ile warta ? Edytowane 7 cze 2017 21:14:40 przez DANDYS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k232 48 #6 Napisano 30 cze 2017 16:46:40 Zrób sobie test uszczelki pod głowicą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach