Skocz do zawartości
DANDYS

A4 B5 Bierze olej

Rekomendowane odpowiedzi

DANDYS

dpalając audi na zimnym przy kopci na niebiesko , pozniej na cieplym przeciagne na 1 i 2 biegu to widać w lusterku dymek niebieski z Audicą , raz wiozlem kątowniki z otwartym bagaznikiem to mało co sie nie udusilem , czuć nawet olej przepalony po wyjsciu z Audi . Hmm iile ubywa oleju zbytnio nie liczyłem ale jest dla mnie to denerwujace bo jezdzilem od wymiany do wymiany i nic nie wzięła a nagle zaczęła brać. Wyczytałem że mogą byc to uszczelnienia zaworów .Miałby ktoś jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny i jakie koszta sie wiążą .Mysłałem zeby wlać doktorka albo olej MoS2 .A jak nie to pomiar kompresji i tłok do góry .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Branie oliwy może  być spowodowane albo właśnie nietrzymającyni uszczelniaczami na zawodach albo nietrzymającyni pierścieniami. Sprawdź jaką masz kompresję na poszczególnych cylindrach.  Jeśli wyjdzie dobre to zostaje głowica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DANDYS

ku**a stale coś , co ja robie 1.5tyś km miesiecznie . A jakie  jest prawidłowe ciśnienie na cylindrze  ? i jaka jest dopuszczalna mijanka pomiedzy cylindrami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jozek726

Niestety stale coś bo masz jeden z najgorszych silników które audi wyprodukowało :( przykro mi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DANDYS

wiem wiem i jeszcze sie ucze brak stąłych dochodów,tak to chodzila  teraz zaczeło jej odwalać , trzeba sciagać głowicę zeby wymienic uszczelniacze zaworowe ? Musze sie przygotować na wszstko , bo tego napewno samemu nie zrobie , jeszcze pierscienie dalbym rade wymienic ale rozbrajać głowice to chyba bym sie nie podjął . A moze miec cos do tego walnieta przeplywka ?

jozek726

moze i najgorszy ale wszystko zrobione bylo i  dbane ,silnik suchutki  , uszczelniony podczas wymiany rozrzadu .

3e8065c579d1.jpg

7e3f189395d4.jpg

ba69518873fa.jpg

Jak myswlicie ile warta ?

Edytowane przez DANDYS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Zrób sobie test uszczelki pod głowicą :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania