Skocz do zawartości
Adam_Opole

A4 B6/B7 Regulator ciśnienia paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Adam_Opole

Witam,  jakie są objawy uszkodzenia regulatora ciśnienia paliwa w benzynie 1,6 ALZ? I czy można go jakoś sprawdzić? Mam problem z dziwnym podszarpywaniem auta. Czasami jeździ fajnie, za chwilę tak muli, że nie można nikogo wyprzedzić. Cały układ zapłonowy nowy. Wymieniona sonda 1.  Mechanik mi powiedział, że nie VCDS nie sprawdzi regulatora a może być walnięty i działać zupełnie przypadkowo. Zatem co - profilaktyczna wymiana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

A jak pali na ciepłym, trzeba go długo kręcić bo jeśli tak to rzeczywiscie regulator cisnienia paliwa ma to do siebie ze jak silnik zimny bedzie palił od strzała na ciepłym bedzie krecił

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adam_Opole

Czy wymieniając wystarczy tylko ściągnąć taką zabezpieczającą "opaskę" i on jest na "wcisk"?

Samochód ma jakieś objawy, które do tej pory nie udało się usunąć. Rano pali od strzała. Ale kiedy postoi dłużej na słońcu teraz, to już trzeba pokręcić. Myślałem początkowo, że to czujnik temperatury, ale jest ok. Poza tym, auto potrafi w czasie jazdy dziwnie podszarpywać i jakby tracić moc. Ponieważ wymieniłem cały układ zapłonowy i nie ma poprawy, więc zaryzykuję i wymienię ten regulator.  Wymieniłem też sondę lambda 1 i VCDS nie pokazuje żadnych błędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania