Pawlo3200 0 #1 Napisano 16 sie 2017 18:44:03 (edytowane) Po wymianie rozrządu i regeneracji turbiny zaczęły występować dziwne drgania nadwozia przenoszące się na całą budę oraz dziwne buczenie podczas dodawania gazu praca silnika uspokaja się po przymknieciu egr. Mechanik wykluczył dwumas. Kazał wymienić przegub wewnętrzny. Poduszki silnika lewa prawa, poduszkę skrzyni, odboj na pasie przednim. Zrobiłem to i dalej to samo. Może znajdę tu kogo z Oświęcimia bądz okolic Oświęcimia kto był oczywiście odpłatnie zrobił mi logi, sprawdził kat wtrysku paliwa, sprzezanie na tłokach i ( jakieś czary-mary vcds) bad polecił kogoś kto.to ogarnie żebym mógł się znowu cieszyć jazda Edytowane 16 sie 2017 18:49:08 przez uszol edycja formatowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #2 Napisano 16 sie 2017 18:50:52 Nie pomyślałeś że ktoś źle Ci złożył rozrząd? Trzeba by było sprawdzić komputerem czy nie jest przesunięty chociaż z drugiej strony źle by palił. Jak sam piszesz że uspokaja się po przymknięciu egr to po co wymieniałeś przegub i poduszki przy egr jest takie cięgno które otwiera klapkę sprawdź czy dobrze jest umiejscowione bo czasem potrafi spaść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 473 #3 Napisano 16 sie 2017 18:53:23 Ja zaczął bym od podpięcia pod kompa . Może coś wyjdzie. A dopiero potem wibracjami podczas jazdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlo3200 0 #4 Napisano 17 sie 2017 00:09:46 5 godzin temu, wladi napisał: Nie pomyślałeś że ktoś źle Ci złożył rozrząd? Trzeba by było sprawdzić komputerem czy nie jest przesunięty chociaż z drugiej strony źle by palił. Jak sam piszesz że uspokaja się po przymknięciu egr to po co wymieniałeś przegub i poduszki przy egr jest takie cięgno które otwiera klapkę sprawdź czy dobrze jest umiejscowione bo czasem potrafi spaść Wymieniłem bo mówił że lejace poduszki i faktycznie laly a przegub bo na podnośniku pokazywał że bije oska że to od przegubu. Osłona te była rozwalona i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #5 Napisano 17 sie 2017 05:34:48 (edytowane) No ok czyli były już do wymiany ale nadal nie rozumiem co ma egr do poduszek czy egr jest zafysiony z zewnątrz? może pora by było go wyczyścić ___________________ dodano 22 minut później Dobrze by było jeszcze sprawdzić wtryski czy coś złego się nie dzieje ale to musisz znaleść kogoś z kompem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 17 sie 2017 05:35:04 przez wladi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goldi 405 #6 Napisano 17 sie 2017 18:48:48 przed wymianą rozrządu tego nie było tych drgań poduszki jakiej firmy załozyłeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziadek 167 #7 Napisano 18 sie 2017 05:39:53 (edytowane) To czy dobrze ustawiona jest Synchronizacja pompowtryskiwaczy po zmienie rozrządu można spróbować ocenić po chwilowym spalaniu na fis na postoju na luzie ... Powinna być przy prawidłowym ustawieniu 0.6-0.7l/h ... Oczywiście to tylko takie orientacyjne a i tak przydałoby się podłączyć kompa żeby to potwierdzić Edytowane 18 sie 2017 05:41:39 przez Dziadek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marky2552 472 #8 Napisano 18 sie 2017 08:04:55 Ale w B6 nie ma spalania na postoju chwilowego Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CWIARTEK 632 #9 Napisano 18 sie 2017 08:25:28 Ale w B6 nie ma spalania na postoju chwilowego Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaJest ale w vcds, więc i tak trzeba kompa podłączyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 473 #10 Napisano 18 sie 2017 08:26:24 Jak masz pełny FIS to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marky2552 472 #11 Napisano 18 sie 2017 08:39:20 Ja mam pelny ale nie mam nic takiego Jest takie cos tylko i na postoju sie nie zmienia tylko wczasie jazdyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziadek 167 #12 Napisano 18 sie 2017 09:56:59 a no fakt , w b6 nie ma w l/h ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlo3200 0 #13 Napisano 23 sie 2017 10:21:57 Egr czysty, nie leje. Poduszki ori. (mechanik wcześniej założył mi topran i była totalna porażka) zamówiłem ori i założyłem. Szukam kogoś z Oświęcimia bądz z okolicy kto by podpiol pod kompa. Oczywiście nie za darmo. Bo. Tu jak pytałem o podpięcie vaga i zrobienie logów to nie my nie robimy pfff. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a4b6quattro 1 016 #14 Napisano 12 wrz 2017 21:13:02 Dnia 16.08.2017 o 20:44, Pawlo3200 napisał: Po wymianie rozrządu i regeneracji turbiny zaczęły występować dziwne drgania nadwozia przenoszące się na całą budę oraz dziwne buczenie podczas dodawania gazu praca silnika uspokaja się po przymknieciu egr. Mechanik wykluczył dwumas. Kazał wymienić przegub wewnętrzny. Poduszki silnika lewa prawa, poduszkę skrzyni, odboj na pasie przednim. Zrobiłem to i dalej to samo. Może znajdę tu kogo z Oświęcimia bądz okolic Oświęcimia kto był oczywiście odpłatnie zrobił mi logi, sprawdził kat wtrysku paliwa, sprzezanie na tłokach i ( jakieś czary-mary vcds) bad polecił kogoś kto.to ogarnie żebym mógł się znowu cieszyć jazda Buczenie to może być coś z wężmi,od Egr idą węże dalej trzeba sprawdzić czy nie spadła klamra co łączy węże od Egr.Drgania to mogą się pojawiać od stu powodów,np jak wymieniał turbinę to plecionka uszkodzona jest i już są drgania budy.tak że wróżenie z fusów to jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach