MariuszKoz 3 #1 Napisano 19 sie 2017 08:45:41 Panowie, doradźcie jak to jest z przepływomierzem. Bez względu na to, czy mam włożoną wtyczkę czy nie, auto jeździ identycznie. Nie zapala się nawet check bez wtyczki. Zrobiłem to samo z innym przepływomierzem i jest identycznie. Auto generalnie muli i potrafi lekko szarpać. Zapytałem mechanika i powiedział, że jak wyciągnę wtyczkę, to auto pracuje na zapisanej mapie i jest ok. Zatem mógłby ktoś zapytać - po to ten przepływomierz jest podłączony skoro to w żadnym stopniu nie wpływa na jazdę samochodu? Testowałem auto w pełnym zakresie obrotów na wszystkich biegach. Podłączenie wtyczki lub nie do przepływomierza, nie wpływa na zachowanie samochodu. Czy to tak ma być czy jednak coś tutaj jest do naprawy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goldi 405 #2 Napisano 19 sie 2017 18:22:55 zloguj przepływomierz i wrzuć tutaj zobaczymy co pokażę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 480 #3 Napisano 19 sie 2017 18:27:26 W wolnossaku ciężko dostrzec różnicę. Zrób logi to będzie wiadomo co mierzy i przede wszystkim ile mierzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszKoz 3 #4 Napisano 19 sie 2017 21:13:33 Poproszę mechanika, aby mi udostępnił te logi, bo jeździliśmy razem. Powiedział mi tylko, że wartości są trochę za niskie, ale w sumie odpuścił temat. Jak je będę miał, to wrzucę.Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k232 48 #5 Napisano 29 sie 2017 11:45:03 Jak będziesz jeździł bez wtyczki to możesz mieć większe spalanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach