_Andrzej_ 412 #1 Napisano 28 sty 2018 23:15:43 Panowie, z racji tego ze nie mialem jeszcze silnika la lancuchu, chcialbym sie zapytac po jakim przebiegu trzeba by bylo zastanowic sie nad wymiana? Bo raczej nie chcialbym czekac gdy juz zacznie sie cos dziac. Moglby mi ktos pomoc w tym temacie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbas 362 #2 Napisano 29 sty 2018 00:17:07 Mało jest info na temat 3.0tfsi... Czytałem, że w pierwszych silnikach nie odnotowane zbyt wielu awarii rozrządu a jeżeli się zdarzył to silniki były mocno wyeksploatowane ;) Ty masz nowszy silnik i pewnie już coś tam pozmieniali w rozrządzie... Wymieniaj często olej z pewnego źródła, nie pałuj go na zimnym i powinno być dobrze. Bardziej niż rozrząd padają katy ;) nie wiem czy są zamienniki ale w aso koszt jest spory W benzynowym silniku jest mniejsze naprężenie i inny układ napinania łańcuchów jak w przypadku 3.0tdi. Najlepiej jakbyś atakował gregor'a, przecież on sporo przerobił tych silników. BTW. Jaki masz tam już przelot ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Andrzej_ 412 #3 Napisano 29 sty 2018 13:33:46 U Grzeska bylem jakies pol roku temu i nic nie wspominal; o rozrzadze, katow nie ma takze nie ma co pasc . przebieg 160 k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach