grzes992 0 #1 Napisano 23 maj 2018 11:06:44 Witam, Proszę o pomoc w analizie logów dynamicznych silnika 1.8T AGU seryjny z instalacją LPG. - Wymieniany był przepływomierz na oryginalny używany. Wydaje mi się że sprawny. - Wymieniana sonda lambda (na używaną). Wyrzuca błąd grzałki, obwód przerwany (badałem opór - 5ohm; Na starej sondzie nie mam tego błędu, a opór wynosił 1,5 ohm. Coś się uszkodziło dalej?? ) - pół roku temu sprawdzana szczelność i spawany kolektor ssący. - wymieniony zawór DV - niedawno wymienione pęknięte kolanko odmy W logach nie podoba mi się: -grupa 13: spalanie stukowe -grupa 1 : kąt wyprzedzenia zapłonu, (co może być przyczyną że tak skacze dziwnie) -grupa 25: duty cycle (chyba zawór n75) też coś wydaje się, że wartość powinna być bardziej stała przy obciążeniu i bliższa 90%. Jak zdiagnozować sondę? Dodatkowo poza błędem grzałki sondy pojawiają się błędy mieszanki paliwa/powietrza. Podejrzewam że do ustawienia LPG. -- Logi na PB - 3. bieg: Grupa 1 - 13 Grupa 2 - 7 Grupa 1 - 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes992 0 #2 Napisano 29 maj 2018 07:11:32 (edytowane) Na kilka pytań znalazłem odpowiedź: - duty cycle z grupy 25 jest okey. Zawór przymyka się gdy trubo dobije ciśnienie. - lambdę muszę sprawdzić na biegu jałowym. - stukowe spalanie nie jest w sumie zbyt duże. Nadal jednak nie wiem czemu auto nie ma mocy z dołu. I czemu ten Ing. Timing z grupy 1. tak dziwnie się zachowuje. Jest chyba za wysoki na biegu jałowym, bo aż 32°. Rozrząd raczej gdyby przeskoczył o ząbek to wydaje mi się że dużo gorzej auto by działało. Ktoś może wie gdzie szukać? Edytowane 29 maj 2018 07:13:57 przez grzes992 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach