Skocz do zawartości
TomOskroba

komfort jazdy między r18 a r19 w B6

Rekomendowane odpowiedzi

TomOskroba

Panowie dość powszechny temat odnośnie różnicy komfortu w wielkości felg. pogoniłem swoje audi r18.. okazały się podjebkami a ja za takie dziękuję 😉

pomyślałem, że warto było wskoczyć na r19. zawias 1bv. przód 2cm jeszcze obniżony talerzykami z b5 a tył pojdzie lekko w górę (2cm) po włożeniu gum z aso.

auta używam daily, ale kończą mi się kosmiczne przebiegi i miesięcznie będą oscylować jakos w granicach 1000km (+wakacje itp)

pytanie do was czy jest duża różnica w komforcie ? jakie ET maksymalne mogę dobrać i jaką szerokość/profil opon polecacie ? dziurek mam sporo, ale znam je na pamięć i staram się omijać ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Wrzuć temat do odpowiedniego działu...co do komfortu każdy musi indywidualnie zadecydować dla jednych będzie ok dla drugich porażka musisz się u kogoś przejechać na 19” żebyś miał porównanie. Na pewno przy 19” to profil 35 nie ma innej opcji żebyś nie musiał kombinować z dystansami to Et najlepiej 35 ale wtedy musi być delikatny naciąg czyli szerokość opony 225 bo może szersza obcierać to chyba tyle

Wysłane z iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba
8 minut temu, wladi napisał:

Wrzuć temat do odpowiedniego działu...co do komfortu każdy musi indywidualnie zadecydować dla jednych będzie ok dla drugich porażka musisz się u kogoś przejechać na 19” żebyś miał porównanie. Na pewno przy 19” to profil 35 nie ma innej opcji żebyś nie musiał kombinować z dystansami to Et najlepiej 35 ale wtedy musi być delikatny naciąg czyli szerokość opony 225 bo może szersza obcierać to chyba tyle emoji106.png

fuckk miało być w opony i felgi. dzięki

na pewno złapię kogoś i się przejadę, a co do różnicy między r18 profil 40 a r19 profil 35 jest spora różnica ? r18 zbytnio mi nie przeszkadzało i nie czułem jakiejś mega twardości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Wszystko zależy po jakich drogach się jeździ i nie mówię tu o nierównym asfalcie ani drobnych dziurach, ważna też jest szerokość opony w stosunku do profilu bo wtedy lepiej wybiera nierówności ale też lepiej nie dawać za szerokiej bo pomimo wspomagania zawsze to gorzej się zachowuje szersza opona. Ja bałem się długo przerzucić na 19” a teraz już bym nie zamienił na 18” na lato

• Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

dziena. zebrałem też parę innych opinii, które podzielają się z Twoją. generalnie prawie żadnej różnicy w komforcie, a wygląd na mega ++++++++

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jak ktoś Ci powiedział że żadnej różnicy to mu współczuje wyczucia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

Minimalna :) zostalo mi się przejechać na takiej rolce o samemu ocenić sytuację

• Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania