Skocz do zawartości
PiotrP

A4 B5 Nie doładowuje po chipie pomocy! tdi 1z

Rekomendowane odpowiedzi

PiotrP

Witam. Mam problem z moją furką a mianowicie odkąd został zrobiony chip tuning doładowanie nie może osiągnąć wartości zadanej i nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Wymieniłem już n75 2 razy i nic się nie zmieniło. podejrzewałem ze turbo nie daje rady więc zostało zregenerowane i logi wyglądają tak samo. Dolot sprawdzałem i jest szczelny. Macie panowie jakieś pomysły? Możliwe że tuner o czymś zapomniał robiąc ten program? załączam log dynamiczny grupy 11 http://vaglogger.apphb.com/log/5ee74b2ae1a51070bcaff6ec?AuthKey=d295efdb32674ef5bace4b6549f10c52

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TomOskroba

wszystko zależy czy wybrałeś solidnego tunera czy patrzyłeś (jak większość osób) gdzie jest taniej. przed robieniem programu należy sprawdzić osprzęt komputerem diagnostycznym czy nadaje się on to zrobienia programu.. z powrotem do tunera jak jest problem. skoro podjął się roboty na takich gratach to niech teraz myśli :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
PiotrP

 

7 minut temu, TomOskroba napisał:

wszystko zależy czy wybrałeś solidnego tunera czy patrzyłeś (jak większość osób) gdzie jest taniej. przed robieniem programu należy sprawdzić osprzęt komputerem diagnostycznym czy nadaje się on to zrobienia programu.. z powrotem do tunera jak jest problem. skoro podjął się roboty na takich gratach to niech teraz myśli :)

edc tuning z otwocka robił program więc wydawało mi się że solidny. Wszystkie logi były też robione przed programem i było wszystko ok. Pisałem do chłopa maile ale nie odpowiada więc próbuje ustalić w czym może leżeć problem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Rafi78

Spanky to solidna firma a co do kontaktu to zdarza się.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
PiotrP

Z programem jest wszystko w porządku :)  obawiam się, że to będzie trudny przypadek... Zabrałem się za sprawdzanie n75 czy tam wszystko gra. Na wtyczce na włączonym zapłonie jest napięcie 12-13v i jak podpiąłem żarówkę pod kabelki to widać pulsowanie i trzymając go w ręce czuć, że w środku coś pracuje więc chyba ok. sprawdziłem cały dolot i nieszczelności też nie widzę. Macie Panowie jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić? Niby wszystko ok a brakuje 0.2bara.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
PiotrP

Panowie jeszcze pytanko co do wtyczki od n75. Na włączonym zapłonie minusową sondę przyłożyłem do masy na silniku a plusową sondę do pinów i na obu pinach pokazuje 12v tak ma być? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Power-Kris

Map sensor sprawdź. On steruje ciśnieniem w dolocie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
PiotrP
18 godzin temu, Power-Kris napisał:

Map sensor sprawdź. On steruje ciśnieniem w dolocie.

W logach niby wszystko wygląda ok oprócz doładowania. W tym modelu map sensor jest w sterowniku i zastanawiam się czy sam sterownik nie jest do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania