Skocz do zawartości
Alexerf

A4 B5 Modyfikacja silnika 1.8 T Audi A4B5

Rekomendowane odpowiedzi

Alexerf

Witam. Wiem jest dużo na ten temat ale ........ 😀 Nie ogarniam wszystkich tematów i się gubię bo są w różnych miejscach. . Chodzi mi o informacje nie dyskusje i nie chodzi mi o dziesięć różnych zdań i pomysłów . Chce wymienić turbo a przy okazji przygotować do podniesienia mocy , planuje na 200 - 210 KM , na samym programie . Mam nowe turbo , do turbinki znajomy robi mi Tipa ale padło pytanie czy wyjście do dolotu ma być grubości na serię czy na nową przepływkę 3 cale , i tu pytanie czy wymieniać przepływkę przy takiej mocy czy zostawić serię . Intercooler mam 550X140X65 wlot /wylot 57mm jakie rury wiadomo alu ale średnica jaka??? , dolot jaki ? myślałem o dolocie stożkowym , co jeszcze , musiał bym wymienić ......? prosze o konkrety dokładne informacje nie licytacje co lepsze . Pozdrawiam i prosze o pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TomOskroba

na 200-210 km wystarczy turbo, wtryski i chociażby DSMIC (seryjny intercooler jest ciut przy mały) przepływkę zostaw ogarnia do 250KM, a co do tipa to jak nie planujesz w przyszłości więcej mocy to rób pod ori przepływ. dolot zostaw w spokoju. szkoda siana. to co napisałem wystarczy do 220km.

a tak w ogóle to sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym zdaniu bo jest przyklejony post na forum gdzie jest to bajkowo opisane :)

Edytowane przez TomOskroba
  • Podziękowanie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania