Skocz do zawartości
Maxivoice

A4 B7 Temperatura silnika spada do 70c po włączeniu ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Maxivoice

Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i  nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju. Dodam że ciepłe ogrzewanie I nawiew działają bardzo dobrze.  Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Czujnik temperatury sprawdzisz vcds co do termostatu wahler kiedyś kupiłem  dwa okazały się wadliwe dopiero oryginał rozwiązał problem .Sprawdź  ten czujnik jeśli on jest ok to termostat jest otwarty i cały czas puszcza obieg płynu na cały  układ .Można jeszcze sprawdzić w ten sposób jak silnik lekko złapie temperaturę sprawdz  wąż idący od termostatu do chłodnicy być zimny jak będzie letni lub ciepły to termostat puszcza 

Edytowane przez goldi
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maxivoice

Oki. Dzięki. Sprawdzę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Termostat do sprawdzenia     , podejrzewam że to jego wina.

Edytowane przez jacek70
  • Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
reikeb

Też bym obstawiał termostat który pracuje ciągle na dużym obiegu.

• Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Tak na dobrą sprawę to termostat pracuje i na małym i na dużym obiegi bo bimetal cały czas ,,czuwa" ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania