Skocz do zawartości
Bolo32

A4 B6/B7 Dudnienie z filtra powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Bolo32

Witam Panowie po dłuższej  przerwie. Zacznę od tego że w ubiegłym roku  robiłem  grubszy remont silnika co wiązało się z nie małymi kosztami. Przy robocie głowicy  ( uszczelka ) wymieniłem odrazu walek rozrzadu I szklanki na nowe. Glowica była wysłana do roboty w okolice Poznania do jednej  z firm najlepiej wyposażonych w Polsce do takiej roboty. Mieli tam również założyć nowy walek i szklanki. Dzisiaj mija rowno rok od odebrania samochodu z warsztatu  w którym był robiony  i który wysyłał glowice do roboty do zewnętrzem firmy  a dudnienie z filtra po roku czasu  jest większe głośniejsze niż przed wymiana walka i szklanek.  Teraz pytanie do was, jak myślicie czy  mogli mnie przekręcić na ten walek rozrzadu I szklanki i nic nie wymienili z tego  co  mieli wymienić?  Bo raczej  nie możliwością jest  żeby  przez rok czasu nowy walek i szklanki  wytarły  się jeszcze szybciej niż stary.  A może problem tkwi  w czymś innym np. Broki ?  Oceńcie sami  i skomentujcie temat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Dudnienie to typowy objaw zużytego wałka rozrządu lub szklanek. Ściągnij pokrywę zaworów i zobacz.

• Polubienie 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Tez tak myślę że to właśnie walek i szklanki, problem w tym  że rowno rok temu  przy robocie głowicy  pod uszczelkę kazałem  wymienić walek i szklanki. No i niby  wymienili  ale jak dudniło tak dudni wiec chyba mnie przekręcili na parę złoty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Rachunków tobie nie dali?:biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Właśnie dali  i  zapłaciłem  🤣😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

I jak tam, pokrywe podniosłeś ,luknołeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Ostatnio to przerabiałem,i wymieniłem wałek,panewki,szklanki itp.i u mnie cisza.Przejechane 650km.A broki na miejscu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania