Skocz do zawartości
Artur

A4 B6 B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Marky2552

Panowie kupilem blendy bose xhce je do swoich boczków tera pytanie jak je przykleić do boczków ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

na Klej albo zgrzać jak masz je nowe 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Używane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
16 minut temu, Marky2552 napisał:

Panowie kupilem blendy bose xhce je do swoich boczków tera pytanie jak je przykleić do boczków ?

Klejem na gorąco.   Najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

20180107_122201.thumb.jpg.12d86520381391a206197b2e5285e010.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

Pany podejdzie to z b5 sedan do b6 avanta? Bo mam takie dwa nie potrzebne z krotsza sprezyna :):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Dolne wahacze w b5 są inne niż w b6. Musiałby się kto wypowiedzieć kto robił taka podmianę ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
Dnia 7.01.2018 o 12:26, Kordek napisał:

Pany podejdzie to z b5 sedan do b6 avanta? Bo mam takie dwa nie potrzebne z krotsza sprezyna :):

nie podejdzie inny rozstaw mają widełki mocujące a co za tym są inne wahacze proste 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek
2 godziny temu, uszol napisał:

nie podejdzie inny rozstaw mają widełki mocujące a co za tym są inne wahacze proste 

Moze same sprezyny przeloze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
luty

od dwóch dni mruga mi na fisie że mam niedomkniety bagażnik wydaje mi się że jest uszkodzony jakiś czujnik w zamku mieliście takie problem a może na ktoś do sprzedania sprawdzony zamek klapy bzgaznika do a4 b6 kombi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
11 minut temu, luty napisał:

mruga mi na fisie że mam niedomkniety bagażnik

Mikrostyk w zamku klapy masz do czyszczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mech15
od dwóch dni mruga mi na fisie że mam niedomkniety bagażnik wydaje mi się że jest uszkodzony jakiś czujnik w zamku mieliście takie problem a może na ktoś do sprzedania sprawdzony zamek klapy bzgaznika do a4 b6 kombi?
Wczoraj próbowałem zlokalizować gdzie sp*****a płyn z tylnego sprysku i też mi się świeci na fisie że nie domknięty bagażnik+lampka na klapie nie gaśnie, więc tam zalało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Rurka spryskiwacza tylnego jest łączona obok prawego zawiasu klapy. U mnie tam puściło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mech15

Tapicerka do rozbiórki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Ewentualnie przecieka na silniczki wycieraczki także tapicerka do rozbiórki i jedziesz z tematem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
22 godziny temu, Kordek napisał:

Moze same sprezyny przeloze 

jak chcesz niżej przód posadzić to przełóż talerzyki z amorów b5 do b6 około 1-1,5cm siądzie nie kombinowałbym i nie wrzuciał sportowej sprężyny do seryjnego amortyzatora

co w ogóle chcesz osiągnąć ? 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

Plan jest taki ze kupuje na wiosne alu 17 i chcialem go przysadzic troche po taniosci. A ze leza w garazu amorki z b5 to myslalem zeby je wykorzystac. A ze sprezyny nie zaklada sie na seryjny amor to tez slyszalem ale dlaczego? Bo sportowy ma mniejszy skok i to sie drogi kleji lepiej. Brat smiga golfem na -35mm na seryjnym amorku i calkiem spoko sie jezdzi wiadomo ze jak by kupic sportowy amor bylo by lepiej ale wieksze koszta myslalem zeby sezon tak przejezdzic chociaz na seryjnym. Bo ile mozna jezdzic tak wysoko :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

Uszol a o co chodzi z tymi talerzykami jak przeloze z b5 do b6 to siadzie az 1.5cm?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Seryjne amory te, które występują w seryjnych zawiechach są bardzo miękkie i teraz zakładając sprężyne, która od serii obniża te 2 czy 3cm na seryjny amor raz, że zmieniasz jego pozycje roboczą przez co szybciej sie zużywa dwa przy dużych dziurach nie równościach może dobijać jeśli odbój długi no i trzy właściwości jezdne takiej "hybrydy" są znikome, dalej jak na pontonie albo i gorzej zależy w jakim stanie jest amor do którego wkładasz takiego springa. 

No ludzie często zakładając eibacha -30 do b6 mają tak że przód pieje w stosunku do tyłu i redukują to talerzykiem z b5 po prostu jest innaczej wyprofilowany - dość chodliwy towar :P

Jak chcesz obniżyć po kosztach to wrzuc pare worków mlekopanu do bagażnika albo obetnij sprężyny :mouthshut:

A tak powaznie albo kupujesz eibacha -30, albo gwint budżetowy do 1000zł i śmigasz innej opcji nie ma 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

Ale eibacha -30 sama sprezyne? Bo gwintu napewno nie kupie za 1000zl bo to taki beton ze buda by chyba pekla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
11 minut temu, Kordek napisał:

Ale eibacha -30 sama sprezyne? Bo gwintu napewno nie kupie za 1000zl bo to taki beton ze buda by chyba pekla.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Z cyklu... "nie znam się, wypowiem się"

@vwbartus jako, że lubisz te tematy... naprostuj kolege :decayed: 

ja tu to tylko zostawie 

Dnia 13.01.2017 o 16:28, vwbartus napisał:

Marek pokaż mi zdjęcie tej bory Twojego szfagra i powiedz mi co tam za gwint siedzi . Bo ja w borą na gwincie 6 lat jeździłem .  najpierw na gwincie KW później na H&R i na końcu weitec Gt z regulacją twardości i złego słowa nie mogę powiedzieć , fakt jak założyłem felgi 18 z profilem 35 do tego obniżyłem go bardzo nisko  to było twardo ale bez przesady . wiadomo tam jest inne zwieszenie niż w audi i mówię Ci że jak założysz obojętnie jaki gwint i nie obniżysz go na maxa w dół tylko te - 40 - 50 to będzie taki sam komfort jak przy seryjnym zawieszeniu 1BV . Amts to to samo co TA i te inne nisko budżetówki . Wejdz na allegro i szukaj

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552
Wcale nie jest tak twardo jest sztywniej troche i to wszystko mam FK uszoł mi polecał i zadowolony jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
Godzinę temu, uszol napisał:

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Z cyklu... "nie znam się, wypowiem się"

@vwbartus jako, że lubisz te tematy... naprostuj kolege :decayed: 

ja tu to tylko zostawie 

nie chce mi sie pisać bo mnie uprzedziłeś i powtarzać się nie będę  :placz:

@Kordek moi koledzy  z venom24  wprowadzili na rynek w końcu zawieszenia gwintowane  do b6/b7 budżetówki MTS ale że tak powiem na dobrych podzespołach czyli dobra laga na sprężynach Eibacha za podajże coś około 1200 1300 także masz nójke sztukę na gwarancji za niewielkie pieniądze jak za nowy gwint .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

@vwbartus  Bartek masz tam jakieś fajne rabaciki  :P Trewor ostatnnio coś wspominał o MTS, lepszy od TA-Tech. i AP..,  natomiast na poziomie vogland'a :): 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No Bartek napisał że maja MTS

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania