Patryk911 0 #1 Napisano 31 sty 2016 14:03:23 Witam wszystkich, potrzebuję pomocy jak zmienić zwykły licznik na taki z FIS. Ktoś może coś pomóc w tym temacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #2 Napisano 31 sty 2016 14:06:50 Patryk to może Ty dopisz jakieś szczegóły co tam aktualnie u Ciebie siedzi...pewnie pasowało by wiedzieć jaki masz nr tych zegarów. Czy masz pół Fis czy wogóle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grucha 73 #3 Napisano 31 sty 2016 14:18:49 pewnie zmiana ikonek na fis co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk911 0 #4 Napisano 31 sty 2016 14:23:25 (edytowane) Wiec tak mam zegary ( obecnie ) z Can tylko że ,,pół fis" ( 8l0 920 ??? ) a chciałbym z pełnym fisem. Zegary ( nowe ) mam już w domu ( nr 8l0 920 980 N ) czekają + manetka do ich obsługi już zamontowana. Te ,,nowe" to są z angola ale też z diesla i też z ASZ , tarcze zmienić nie problem tylko je zainstalować że tak powiem... immo i reszte. A i nie znam pinów ani tych ani tych, dlatego prośba o pomoc w ich przełożeniu. [Dodano: 31 stycznia 2016 - 15:23] pewnie zmiana ikonek na fis co? Tak jest :D No i jeszcze jedno obecnie mam firmy Jaeger ( czyli kibel ) a ,,nowe" VDO Edytowane 31 sty 2016 14:28:05 przez Patryk911 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arre 29 #5 Napisano 31 sty 2016 14:28:55 Wiec tak mam zegary ( obecnie ) z Can tylko że ,,pół fis" ( 8l0 920 ??? ) a chciałbym z pełnym fisem. Zegary ( nowe ) mam już w domu ( nr 8l0 920 980 N ) czekają + manetka do ich obsługi już zamontowana. Te ,,nowe" to są z angola ale też z diesla i też z ASZ , tarcze zmienić nie problem tylko je zainstalować że tak powiem... immo i reszte. A i nie znam pinów ani tych ani tych, dlatego prośba o pomoc w ich przełożeniu. [Dodano: 31 stycznia 2016 - 15:23] Tak jest :D sama wymiana tarczy nie wystarczy z angola sa inaczej wyskalowane musisz zgrac wsad ze swojego i wrzucic go do nastepcy itd najlepiej poszukaj ogarnietej osoby w swojej okolicy bo jak nie masz kabla to nie ma sensu go kupowac na jedna wymiane a pinologia jest ogolnodostepna bylo z milion razy w goglach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk911 0 #6 Napisano 31 sty 2016 14:39:24 sama wymiana tarczy nie wystarczy z angola sa inaczej wyskalowane musisz zgrac wsad ze swojego i wrzucic go do nastepcy itd najlepiej poszukaj ogarnietej osoby w swojej okolicy bo jak nie masz kabla to nie ma sensu go kupowac na jedna wymiane a pinologia jest ogolnodostepna bylo z milion razy w goglach... Wiem o tym co piszesz tylko właśnie szukam tej ogarniętej osoby co by się podjęła. A Ja tu nie mam nikogo takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #7 Napisano 31 sty 2016 14:44:52 sama wymiana tarczy nie wystarczy z angola sa inaczej wyskalowane musisz zgrac wsad ze swojego i wrzucic go do nastepcy itd najlepiej poszukaj ogarnietej osoby w swojej okolicy bo jak nie masz kabla to nie ma sensu go kupowac na jedna wymiane a pinologia jest ogolnodostepna bylo z milion razy w goglach... W goglach moze i byc... Ale u nas jeszcze nie ma: W zalacznikach pdf masz opisana cala pinologie potrzebna do przekladki. licznik do 97.pdf licznik2.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk911 0 #8 Napisano 31 sty 2016 14:48:20 W goglach moze i byc... Ale u nas jeszcze nie ma: W zalacznikach pdf masz opisana cala pinologie potrzebna do przekladki. Dzięki ale Ja nie mam nawet sprzętu by za to się brać i jestem zielony w tym temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arre 29 #9 Napisano 31 sty 2016 14:52:32 W goglach moze i byc... Ale u nas jeszcze nie ma: W zalacznikach pdf masz opisana cala pinologie potrzebna do przekladki. Jest Pan moderator pewny ze a3 i a4 ma taka sama pinologie? [Dodano: 31 stycznia 2016 - 15:52] Dzięki ale Ja nie mam nawet sprzętu by za to się brać i jestem zielony w tym temacie. Moderator TyBucu tez jest z pomorskiego i wraca nie dlugo to napewno pomoze i temat ogarnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk911 0 #10 Napisano 31 sty 2016 14:57:45 [Dodano: 31 stycznia 2016 - 15:52] Moderator TyBucu tez jest z pomorskiego i wraca nie dlugo to napewno pomoze i temat ogarnie ;) Było by super :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #11 Napisano 31 sty 2016 18:24:42 (edytowane) Jest Pan moderator pewny ze a3 i a4 ma taka sama pinologie? [Dodano: 31 stycznia 2016 - 15:52] Moderator TyBucu tez jest z pomorskiego i wraca nie dlugo to napewno pomoze i temat ogarnie ;) na 99%, roznica ewentualnie moze byc w pustych pinach. mozna cos pomyslec razem. Ale z przekladka fis to wieksze pojecie ma raczej kolega novwy (z Pucka). Edytowane 31 sty 2016 18:26:20 przez TyBucu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk911 0 #12 Napisano 31 sty 2016 19:29:52 Widzę światełko w tunelu. Nie jest źle, jeszcze Pan novwy by musiał się tu wypowiedzieć co o tym myśli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #13 Napisano 31 sty 2016 20:47:40 Novwego przekręcimy ale nie wiem czy masz tyle wódki :ninja: :grin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk911 0 #14 Napisano 31 sty 2016 21:04:25 Haha, Włodi wszystko jest. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fred 0 #15 Napisano 6 sty 2018 18:32:32 Witam mądre głowy odkopuję temat żeby nie zakładać nowego bo jest trochę podobny. Kupiłem niedawno Audi S3 2001 w którym uszkodzony jest FIS dlatego kupiłem nowy wyświetlacz (VDO) i chciałem go wymienić... Po otworzeniu licznika zobaczyłem uszkodzoną płytkę a właściwie ścieżki do wyświetlacza... rozumiem że nie da się ich zreanimować tylko pytanie co dalej ??? muszę wymieniać licznik albo samą płytkę ? tylko że jeżeli płytkę to musi być z S3 bo A3 ma raczej inaczej wyskalowany licznik ... i angielski licznik z tego co wyczytałem wcześniej tez odpada tylko że do S3 są drogie tzn znalazłem anglika za 400 przedlift i po lift za 700... jest tez za 250 ale nie był sprawdzany .... co robić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #16 Napisano 7 sty 2018 07:38:35 Nie baw się w przekładki wymień cały licznik tylko napewno musisz wyciągnąć wsad ze starego licznika i wpakować do nowego i zakodować iPhone wladiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fred 0 #17 Napisano 7 sty 2018 11:20:53 co to wsad ?? do czego to służy ? czyli kup kasy pójdzie na to wszystko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #18 Napisano 7 sty 2018 11:21:50 Specjalnym programem trzeba skopiować to co masz w starym liczniku i przerzucić do nowego to tak najprościej jak się da wytłumaczyć iPhone wladiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fred 0 #19 Napisano 7 sty 2018 11:22:48 super :/ ile taka operacja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #20 Napisano 7 sty 2018 11:24:05 Ja dawałem kiedyś chyba z 250 zł i ile dobrze pamietam tylko weź wszystkie kluczyki żeby od razu je przypisać do licznika iPhone wladiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fred 0 #21 Napisano 7 sty 2018 11:26:27 (edytowane) mam jeden więc dużo roboty nie będzie a te angliki rzeczywiście różnią się wyskalowaniem ? nie wiem czy kupić anglika czy ten za 250 w ciemno i w razie czego mój poza płytką na części chociaż to rzeźba ... :/ Edytowane 7 sty 2018 11:26:55 przez fred Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladi 1 611 #22 Napisano 7 sty 2018 11:27:24 Napisz do@domin on ogarnia moment takie rzeczy iPhone wladiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fred 0 #23 Napisano 7 sty 2018 11:28:34 dziękuję za namiar i za pomoc pozdro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszol 525 #24 Napisano 7 sty 2018 15:53:01 W tym temacie tylko @Fazi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fazi 2 #25 Napisano 7 sty 2018 16:26:50 Witam mądre głowy odkopuję temat żeby nie zakładać nowego bo jest trochę podobny. Kupiłem niedawno Audi S3 2001 w którym uszkodzony jest FIS dlatego kupiłem nowy wyświetlacz (VDO) i chciałem go wymienić... Po otworzeniu licznika zobaczyłem uszkodzoną płytkę a właściwie ścieżki do wyświetlacza... rozumiem że nie da się ich zreanimować tylko pytanie co dalej ??? muszę wymieniać licznik albo samą płytkę ? tylko że jeżeli płytkę to musi być z S3 bo A3 ma raczej inaczej wyskalowany licznik ... i angielski licznik z tego co wyczytałem wcześniej tez odpada tylko że do S3 są drogie tzn znalazłem anglika za 400 przedlift i po lift za 700... jest tez za 250 ale nie był sprawdzany .... co robić ?Minimalna szansa jest żeby to reanimować ponieważ fis china i tak nie wykorzystuje wszystkich ścieżek. Mimo to i tak dałbym nową płytę główną. Wcale nie musi być od s3. Bierzesz od a3, zmieniasz diody, wgrywasz wsad i przekladasz tarcze itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach