TyBucu 63 #1 Napisano 26 lut 2016 12:09:26 (edytowane) :hi:Mam majstry problem z silniczkiem klapy zimno cieplo, a raczej jego sterowaniem.Wyskakuje non stop sporadyczny blad zablakowabej klapy/ brak napięcia, do tej pory dzialalo ogrzewanie tylko w skrajnej pozycji high lub zimne low. Nie bylo mowy o regulacji temperatury.Teraz silniczek staną w pozycji zimnej. Gdy odlacze i podlacze wtyczkę od niego mogę przez pewien czas sterować w zakresie high/low, po wyłączeniu wraca w pozycje low. Przy wrzuceniu wyższej temperatury drgnie 3 razy w stronę ciepla i wraca na zimny.Oprócz tego sporadycznego wyskakują jeszcze 3 bledy stale.[Dodano: 26 February 2016 - 14:09]Dodam ze silniczek byl wymieniany na uzywke o dalej to samo. Edytowane 7 lip 2016 02:07:39 przez uszol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 480 #2 Napisano 26 lut 2016 13:18:12 Zacznij od pierwszego błędu. Jeśli nie masz nowego solniczka lub samego potencjometra to może wystarczy czyszczenie i konserwacja. U mnie pomogło parę dni temu ale szukam solniczka temp.kierowcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goldi 405 #3 Napisano 26 lut 2016 13:48:59 (edytowane) Osobiście nie miałem takiego problemu ale wychodzi na to że musisz zrobić nastawy pierwotne , Chyba że ten drugi silniczek też jest trafiony Edytowane 26 lut 2016 13:50:27 przez goldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #4 Napisano 26 lut 2016 13:52:11 Nastawy robiłem na obydwu, za każdym razem to samo. Silniczki obydwa czyszczone. Na vagu położenie klap pokazuje normalnie oraz rusza w calej skali na teście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 480 #5 Napisano 26 lut 2016 13:58:17 Na teście chodzi a klapą nie steruje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goldi 405 #6 Napisano 26 lut 2016 14:02:38 to dziwne tak jakby sie klapa przycinała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 480 #7 Napisano 26 lut 2016 14:12:55 No właśnie . Mam pytanko . Jak to wygląda naocznie ? Klapa chodzi , nie chodzi , zacina się a czy jeszcze coś innego. Ja kiedyś w b5 bez vaga ogarnąłem czyszczenie silnika i całą adaptację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TyBucu 63 #8 Napisano 26 lut 2016 14:59:52 Klapa chodzi łatwo sama w sobie, jak na wlaczonym klimatroniku odlacze od silniczka wtyczke to biega po całym zakresie regulacji bez przeszkód ale zatrzymuje sie tylko w skrajnych pozycjach. Za to jak wylacze i wlacze klimatronik to zamyka klapę ciepla, wędrując na skrajna pozycje. Ustawiam na high i silniczek obróci sie ze 3-5 razy odchylając lekko od skrajnej zimnej i stoi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 1 480 #9 Napisano 26 lut 2016 17:01:11 Mnie to wygląda na winę uwalonego klimatronika. Obym nie miał racji. No bo skoro silnik pracuje od dechy do dechy a podczas sterowania nie to może faktycznie on. Jeszcze nasuwa mi się sprawa tych czujników. Może przez złe dane idące od nich tak się dzieje ??? To tak tylko myślę .✌ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach