Skocz do zawartości
rookie

A4 B6 Adaptacja kluczyka A4 B6 - problem

Rekomendowane odpowiedzi

rookie

Panie i panowie, mam problem z adaptacją kluczyka do B6. Pomocą w moich zmaganiach był ten filmik

Wszystko działa, VAG widzi jeden kluczyk i drugi, tylko, że jak zapamięta ten "nowy" to na zegarach wyskakuje napis "SAFE" , tutaj zdjęcie:

post-1867-0-16429000-1460236267_thumb.jp

Nie wiem czemu jak całą procedurę zakończę to centralny działa w obydwu kluczykach tylko tym "nowym" nie odpale autka. Czyżby immo nie koduje tego kluczyka czy jak ??

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Kluczyki zaadoptowałeś ale teraz musisz zrobić jeszcze kodowanie Imo a do tego musisz mieć pin wyciągnięty z zegarów

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rookie

Kluczyki zaadoptowałeś ale teraz musisz zrobić jeszcze kodowanie Imo a do tego musisz mieć pin wyciągnięty z zegarów

iPhone wladiego

Fuuckin daaaam it :/ Włodek chcesz mi powiedzieć, że jak nie mam kodu IMO to trzeba pod zegary zajrzeć ?? :/

Edytowane przez rookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No jeżeli Ci wywala błąd Imo to na bank musisz zakodować kluczyk pod Imo a do tego potrzebujesz pin który da się wyciągnąć ale tylko przy pomocy odpowiedniego programu...chyba że masz gdzieś przy kluczach...to cztero cyfrowy kod czasem poprzedzony zerem. Prezes Ci więcej w temacie pomoże bo robi takie rzeczy więc poczekaj aż się wypowie w temacie chyba ze pisz na pw

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Przy dopasowaniu kluczyka trzeba zrobic dwie rzeczy które są od siebie niezależne:

1. Adaptacja pilotów w kluczykach - co zrobiłeś

2. Adaptacja immo. Jak Wladi napisał trzeba miec pin immo.

Piloty kodujemy w module komfortu, natomiast immo w liczniku.

Przy kodowaniu immo postępujemy następująco:

-łączymy się z licznikiem

-klikamy "login" i wpisujemy pin immo 4-cyfrowy poprzedzony zerem

-przechodzimy do adaptacji , kanał 21

-w polu nowa wartość wpisujemy ilość kluczyków które programujemy (jeśli np mamy 1 kluczyk i chcemy dopisać drugi to wpisujemy 2)

-klikamy test następnie save

-wyciągamy kluczyk ze stacyjki i wkładamy następny i przekręcimy w pozycje zapłon

-przy ostatnim kluczyku kontrolka immo przestanie mrugać i procedura kodowania zostaje zakończona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rookie

Przy dopasowaniu kluczyka trzeba zrobic dwie rzeczy które są od siebie niezależne:

1. Adaptacja pilotów w kluczykach - co zrobiłeś

2. Adaptacja immo. Jak Wladi napisał trzeba miec pin immo.

Piloty kodujemy w module komfortu, natomiast immo w liczniku.

Przy kodowaniu immo postępujemy następująco:

-łączymy się z licznikiem

-klikamy "login" i wpisujemy pin immo 4-cyfrowy poprzedzony zerem

-przechodzimy do adaptacji , kanał 21

-w polu nowa wartość wpisujemy ilość kluczyków które programujemy (jeśli np mamy 1 kluczyk i chcemy dopisać drugi to wpisujemy 2)

-klikamy test następnie save

-wyciągamy kluczyk ze stacyjki i wkładamy następny i przekręcimy w pozycje zapłon

-przy ostatnim kluczyku kontrolka immo przestanie mrugać i procedura kodowania zostaje zakończona.

Zrobiłem tak jak wskazane jest w filmiku, tylko w "meansuring blocks" na kanale 007 nie pamietam czy miałem 1100 czy 1000, ale wydaję mi się, że było 1100 czyli tak jakby gdzieś jeden kluczyk zaginął przy sprowadzeniu auta z zagramanicy. Po adaptacji nowego kluczyka odpaliłem auto ale cały czas na uruchomionym silniku mrygały awaryjne i na blacie był napis "SAFE".

Pózniej zrobiłem jeszcze raz to samo ale zapisałem kluczyk na pozycji 4 czyli 1101.Po tej operacji już nie mogłem odpalić auta ale centralny i domykanie szyb działa. Czyżbym sspieprzył sprawę z adaptacją ?? I jeszcze jedno pytanko: Czy można "nowy" pilocik wykasować z pamięci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Nie mogłeś nowym kluczykiem odpalić auta bo zaprogramowałes piloty do centralnego a nie immo a to dwie rożne rzeczy jak pisałem wyżej.

Druga sprawa to jak pare razy (nie pamietam ile) będziesz chciał odpalić kluczem z niezaprogramowanym immo , to system na jakiś czas blokuje rozpoznawanie transpondera i w takim przypadku blokuje odpalenie rownież prawidłowym kluczykiem. Trzeba wtedy odczekać trochę na włączonym zapłonie z poprawnym kluczykiem.

Jeśli chodzi o usunięcie pilota z pamięci to można go jedynie usunąć nadpisując go innym, np. tym jednym co masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rookie

Cwiartek, podpowiedz gdzie znajde kod IMMO?

Edytowane przez rookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Pisałem Ci ze albo przy kluczach albo musi Ci ktoś wyciągnąć programem innej opcji nie ma

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania