Skocz do zawartości
uszol

ALL Opony Nankang NS 20

Rekomendowane odpowiedzi

uszol

Witam

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o tych Nankangach? Pojeżdzę troche na tym czy pierwsza lepsza dziura i badum tss? Jak z przyczepnością?

Jak będą sobie radzić z naciągiem? Wystarczą chociaż na dwa sezony (nówki sztuki)? Ewentualnie jak macie coś w podobnej cenie a lepsze to proszę pisać :hi: Moje przebiegi roczne to nie więcej niz 5 tyś km

http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang-ns-20-205-35-r18-81-h-xl#114654585

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Na dwa sezony to powinny bez problemu wystarczyć , zresztą mają 2 lata gwarancji. Biorąc pod uwagę Twoje przebiegi to czemu nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Poczytałem troche o nich, ludzie narzekali hałaśliwość przy prędkościach autostradowych i na mokrym ponoć słabo z przyczepnością. 

Myślałem, że ktoś już może miał doświadczenia z tymi oponkami w takim razie przetestuje je na sobie. Gra warta świeczki jak za te pieniążki wg mnie.  :msn-wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Na oponkach zrobione na razie ok 500km. Jak na chińczyki kleją bardzo fajnie na suchym, ciężko zerwać trakcje przy szalonych 125ps gdzie wczesniej mialem toyo vario v1 to przy dynamiczniejszym starcie mieliły i piszczały. Tutaj tego nie ma. Na mokrym nie miałem jeszcze okazji sprawdzić. Guma na pewno wykonana z twardej mieszanki rozmiar 205/35 jeździ u mnie na feldze 9j, generalnie bardzo fajnie się naciągają jak to nanciangi, nie było jakies problemu z wrzuceniem je na felgi. Lekko nie będą miały u mnie z przodu kąt ok.2-3 stopnie z tyłu 6 stopni. Co do ich hałaśliwości przy prędkościach autostradowych.. wg mnie to mit przy 120-140km/h nic nie słyszałem poza szumem powietrza... może przy większych prędkościach 180-200 zaczyna się robić głośniej niestety takich prędkości nie osiągam więc nie jestem w stanie powiedzieć jak to wygląda. Zobaczymy ile wytrzymają będę zdawał relacje. Podtrzymuje opinie, że jak za tą cene to warto. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania