Skocz do zawartości
bosman

A4 B5 Skrzypi Kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

bosman

Panowie mam takie problem że gdy jest ciepło na polu to cos skrzypi w kierownicy , taka guma o guma ..... jak na polu chłodno cisza , nie ma najmniejszego dźwieku...a w upalne dni..jak skrecam to wkurza to na maxa..... miał ktoś coś podobnego ? Dźwiek dochodzi zaraz przy kierownicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Pewnie że miałem . Dolne przednie wahacze do wymiany.☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Może też skrzypieć tzw krzyżak w maglu. Poczytaj mój temat piszczenie kierownicy

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bosman
2 godziny temu, jacek70 napisał:

Pewnie że miałem . Dolne przednie wahacze do wymiany.☺

Skrzypi w okolicy kierownicy , a ty wyskakujesz z sworzniami ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Nie ze stworzniami a wahaczami to raz a dwa to ja tak miałem  w b5 . Też szukałem , sprawdzałem i wyszło na wahacze. Sprawdź i napisz co było u Ciebie. Powo. ✌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

A z czego składa się wahacz Jaca? Ze sworznia i tuleji :decayed:

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

I jeszcze nakrętki. :placz:

Ja całe zmieniłem , nie bawiłem się w wprasowywanie zresztą nie ważne u mnie to było przyczyną skrzypienia w ciepłe dni. W początkowym stadium psykanie WD pomagało potem już nie. Wymieniłem , jak zresztą pisałem obydwa przednie dolne wahacze i jak ręką objął - cisza i spokój .Tyle z mojej strony w temacie - dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Jezeli to wewnątrz to Odkrec poduche , zdejmij i załóż ... Mi kiedyś sama poduszka powietrzna obcierala o kierownicę ... Zrobiłem tak jak napisałem wyżej i przeszło 

Edytowane przez Dziadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bosman
20 godzin temu, Dziadek napisał:

Jezeli to wewnątrz to Odkrec poduche , zdejmij i załóż ... Mi kiedyś sama poduszka powietrzna obcierala o kierownicę ... Zrobiłem tak jak napisałem wyżej i przeszło 

obstawiam ze to to :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla
Dnia 29.08.2016 o 13:32, Dziadek napisał:

Miałem taki sam efekt po zdjęciu i założeniu poduchy ... tyle że nie przeszkadzało mi to tak bardzo i to olałem :kox:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bosman

A musze uważac jakoś na ta tasme od poduszki czy jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Nie na taśmę tylko wiązkę poduchy ale Z wyczuciem podnoś, ona ma zapas nie urwiesz jak zrobisz to pamiętając o niej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bosman

Odkreciłem poduche , przykreciłem i nic nie pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

widać nie to i trzeba szukac dalej , mogłes spróbować przejechać się z odkręconą poduchą bo mogło się zdarzyć że po prostu skręciło się tak samo źle i dalej to skrzypi no ale na odległość cięzko pomóc nie widząc tego :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Od początku byłem pewien, że to nie poducha czekałem aż sprawdzisz. To będzie krzyżak na maglu - mam podobnie ale jak robi sie zimno i wilgotno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bosman

Nie rozumiem waszej tezy że to poducha... przecież poducha sie nie kreci ani nic....... jest przykrecona i sie nie rusza ..... A to słychać jak jest goraco na polu takie '' tyk,tyk,tyk jak krece kierownica''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Ja miałem tak z poducha w b6 że jakoś się spasowala kiepsko widać i dawała dźwięki więc można :) , może ktoś nie dokrecil do końca , może na gwint nie trafił itd...a przeciez najlepiej najpierw sprawdzić najprostsze rzeczy zanim zacznie grubo wymieniać części 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania