Skocz do zawartości
maf10

A4 B5 Wymiana radia z ORI na niefabryczne - problem

Rekomendowane odpowiedzi

maf10

Witam, kiedy zakupiłem samochód miałem fabryczne radio
Chciałem wymienić na niefabryczne, aby słuchać muzyki z usb oraz podłączyć skrzynię. 

Wraz z wymianą radia na niefabryczne , musiałem zakupić moduł na tylne głośniki oraz separator antenowy aby odbierać radio FM .

Mam z tym modułem teraz dwa problemy a w zasadzie zapytania: 
1. wraz z obrotami silnika moj prawy tylni glosnik wydaje dziwne dzwieki (koledzy smieją się ze to turbina , no bo wraz z obrotami moj glosnik syczy, i to tylko przy włączonym radiu). otóż ten moduł i wiązka kabli ktora od niego idzie do radia, to w zależności od ułożenia tej wiązki mój głośnik syczy. raz mocniej raz słabiej . mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi. 
p.s. Czy wy Też przy wymianie radia na niefabryczne musieliscie sie bawić w jakieś takie moduły czy tylko ja takie zakupy allegrowiczowskie wykonuje ? 

2. Separator antenowy , który też niezbędny był przy wymianie radia na niefabryczne... inaczej bez tego kabel od anteny nie wchodzi do radia. do tego separatora antenowego jest dołączony kabelek.
Teraz jak nie mam radia ori , to na tym fabrycznym radio ma straszny słaby zasięg, prawie w ogole go nie łapie. domyślam się, że tym tym kabelkiem trzeba się gdzieś wpiąć, ale gdzie ??

Proszę o pomoc, już mam dość sluchania tego samego na usb a w pon ruszam do zakopca, chcialbym posluchac radia normalnego. Proszę o pomoc ::): 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Pisz do Domina

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ryba85

kolego z tego separatora antenowego wychodzi tylko jeden kabel czy dwa ?podejrzewam że trzeba to podłączyć pod stały ''+''co poprawi zasięg.jeżeli chodzi o tylne głośniki to masz zakłucenia .też tak miałem ale chyba jakoś samo przeszło.w sumie to ja całe car audio wymieniłem na JBL .nowe kable w sumie wszystko nowe .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Power-Kris

Separator antenowy podpina się do wyjścia antena automatyczna itp w radiu. Pojawia się na nim plus po włączeniu radia. Kabel często koloru niebieskiego.

Jak nie ma to do plusa na radio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10
Dnia 11.02.2017 o 19:00, ryba85 napisał:

kolego z tego separatora antenowego wychodzi tylko jeden kabel czy dwa ?

od separatora wychodzi jeden kabel.

Wszystko juz wiem, pisałem z Dominem. polecił dać na niego plus po stacyjce. 

a co dźwięku z głosnikow to wina tego modułu na tylne głośniki. poleciałem po taniości 15 zł chińszczyzna z alledrogo i mam tak jak mam. w przyszłym tygodniu zamówię prawidłowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania