Skocz do zawartości
maf10

A4 B5 Czy taki zestawik podejdzie pod moją audice ?

Rekomendowane odpowiedzi

maf10

Witam . 
mam audiczke na ori zawieszeniu 1ba oraz na kole 205/55/16. (pierwsze 3 zdjęcia)

w tym tygodniu dochodzą sprężyny obniżające 30mm eibach pro kit oraz koła od a5 na oponach pirelli 245/40/18.  ( pozostale zdjecia)
Pytanie : JAK BEDZIE MI SIE Z TAKIM ZESTAWEM JEZDZIC ? W MIARE MOZLIWE ? Czy są jakieś przeciwskazania na taki zestaw (jestem jeszcze zielony...)
Proszę o odpowiedź pozdrawiam i dziękuję z góry !! 

6666.jpg

7777.jpg

88888.jpg

1.jpg

22.jpg

33.jpg

44.jpg

5555.jpg

Edytowane przez maf10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Nie zalozysz 245/40. Przymierzalem wczoraj flaty 245/45/18 to opona blokuje sie o zwrotnice. Na -30 będzie wóz drabiniasty przy 18 zoll. 

Ile felga ma cali szerokości i jakie et? To dobierzemy opone.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10

-30 to juz pewne bo zamowione i przyszly :biggrin:
a te koła od znajomego mozna powiedzieć, że słownie już wziąłem . czyli nie ma żadnych szans na te koła ? 
i co to znaczy ze bedzie drabiniasty :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Felgi wejdą. Podejrzewam, że tam et bedzie 30-35 a szerokosc 8-8,5j. Kwestia opony żeby wlazło, optymalnie wrzuciłbys 225/35 i jako tako będzie ale bez fajerwerków. Na tej oponie nie ma opcji jest za szeroka. 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
5 minut temu, maf10 napisał:

i co to znaczy ze bedzie drabiniasty :biggrin:

bedzie komiczny prześwit  tzw. japa :grin: mam nadzieje ze nie zakladasz springow -30 do amorow 1ba? 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10
Teraz, uszol napisał:

bedzie komiczny prześwit  tzw. japa :grin:

wieksza niz obecnie mam na 16" i serii zawieszce ?:D 

Kuzwa juz taki nakręcony byłem . zawsze jakies ale musi byc :/ :/ :/ a felgi z oponami na prawde kosiorek są w za*******m stanie :/ jak nowe :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
1 minutę temu, maf10 napisał:

wieksza niz obecnie mam na 16" i serii zawieszce ?:D 

ciute mniej ale bedzie to slabo wygladac przy 18 calach tymbardziej na balonie no i jak zalozysz springi do amorow 1ba to wlasciwosci jezdne auta bedzie mozna porównac do pontonu 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10
7 minut temu, uszol napisał:

bedzie komiczny prześwit  tzw. japa :grin: mam nadzieje ze nie zakladasz springow -30 do amorow 1ba? 

no obecnie mam tylko sprezyny wiec amory pewnie te co mam obecnie poki co . a to zle ?  wytlumacz co i jak pls ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

jak zalozysz springi -30 do serii 1ba to amortyzator nie będzie pracował w swoim zakresie, zużyje sie i wyleje szybciutko, na zakrętach bedziesz pływał jeszcze bardziej niż teraz a podejrzewam, że będzie dobijać zdrowo na nierównościach. obnizenie auta musi byc rownoznaczne z jego utwardzeniem tego nie przeskoczysz.. prosilo sie i apelowalo o gwint... nie posłuchał się to teraz bedzie bulić podwójnie :grin:

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10

kumpel ma czerwone sprezyny na seryjnych amorkach i mowi ze nie ma problemu nic sie nie wylewa i jezdzi :biggrin:

ile te kola w ogole moga byc warte tak poza tematem ? :biggrin:

Edytowane przez maf10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
8 godzin temu, maf10 napisał:

kumpel ma czerwone sprezyny na seryjnych amorkach i mowi ze nie ma problemu nic sie nie wylewa i jezdzi :biggrin:

To po co ta dyskusja skoro i tak zrobisz swoje? Dla mnie możesz i -60 pod 1ba założyć...  Tylko żeby nie było a nie mówiłem jak wylecisz z zakrętu i bedzie zdziwko bo któryś bok trzeba bedzie klepać. Chcesz obniżać auto to albo to rób z głową albo w ogóle. 

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maf10
13 godzin temu, uszol napisał:

To po co ta dyskusja skoro i tak zrobisz swoje? Dla mnie możesz i -60 pod 1ba założyć...  Tylko żeby nie było a nie mówiłem jak wylecisz z zakrętu i bedzie zdziwko bo któryś bok trzeba bedzie klepać. Chcesz obniżać auto to albo to rób z głową albo w ogóle. 

no dyskusja dla mnie znacząca bardzo. Gdybym swoje robił to bym już zrobił a nie pisał i sie pytał wszystkich. Po prostu zbieram infomacjie, pisze Ci z nadzieją co Ty na to mi odpowiesz i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania