Skocz do zawartości
fred

A3 8L multi kierownica i tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

wladi

Nic więcej potem tylko kodowanie

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre
19 minut temu, wladi napisał:

Nic więcej potem tylko kodowanie

iPhone wladiego

Nic więcej... tylko to nie jest ori wiązka to raz ( sprzedający tylko nr ori podaje i jak sam pisze na ori kostkach) 

A dwa że jak nie masz pinow w podszybiu A wszelkie znaki na ziemi i niebie na to wskazuja to potrzebujesz wiązke nie 100 a 150cm by wpiac się w kości kompa. 

Napisz do typa czy nie zrobi 150 cm na ori wtyczce bez pinow i za ile (piny przy kompie masz wolne)

Btw bardzo proszę wszelakich doradców którzy akurat nie dokładali tempo w a/s3 8l fl o uważne udzielanie "dobrych" rad 😉😋

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Gość w opisie pisze o dodatkowej wiazce do pb  więc pewnie od kompa do podszybia...

Kwestia czy chcesz mieć jak inglostadt czy nie...

Podszybia czystego w tej S  to nie masz :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

Co do wiązki to wiem że to nie ori ale po numerze wyskoczyły tylko takie "nowe" ;)

Czyli potrzebne są dwie wiązki jakbyśmy chcieli robić tak jak producent przewidział, a robimy "na skróty i nie idziemy do podszybia tylko od manetki do komputera ? Dobrze rozumiem ? :naughty: 

No był syf :): Kupiłem auto niedawno więc teraz go ogarniam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Tak dobrze rozumiesz...

oryginalnie jest że idą przewody od kompa (który nota bene też jest przy podszybiu) do tej kostki która patrzyłeś i od niej do manetki przy kierownicy

Ja mam bezpośrednio wpięte w kości kompa i wsio lata :):

namęczyłem się tylko bo nie wiedziałęm że w podszybiu nie mam instalacji, wiązkę jakaś zakupiłem która okazała się za krótka by starczyła do kompa i musiałęm przedłużać przewody... ale przy samym kompie tez łatwo i wygodnie się wpina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

Faktycznie, był na środku sterownik :): fajnie by było jakby miał odpowiednie końcówki do kostki w sterowniku :przebiegly2:

Czyli u Ciebie działa jak oryginał i bez żadnego problemu ? Na manetce o ile się nie mylę jest przyspieszenie i zwalnianie, prawda ? To też działa ? Co w ogóle steruje tempomatem ?? Sterownik silnika ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Piny w kostce kompa masz wolne wiec w nie wpinasz przewody i masz prawie jak ori

Tak wszystko działa tak jak ma działać wszystkie funkcje. Możesz zmieniać zadaną prędkość ( dodawać odejmować )

Zasada działania jest taka że masz elektroniczna przepustnice która steruje komputer. A manetka wysyłasz tylko sygnał do kompa jaka ma być zadana prędkość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

Fajnie że nie trzeba dokładać żadnego sterownika.

W takim razie kontaktuj się z tym człowiekiem. Czyli 150cm i z jednej strony kostka a z drugiej puste kable. Do kostki w kompie będę potrzebował końcówki które w nią będę musiał wsadzić, prawda ? Bo w kostce puste miejsca są, tak ? Skąd będę miał je wziąć ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jeżeli chodzi i działanie tempomatu to w górę lub w dół zawsze dodaje lub odejmuje 5 km

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Misiu kolorowy toz CI pisze 3 raz że są piny w kostce

w znaczeniu że te metalowe elementy są juz w kostce (wolne) wpinasz w nie tylko przewody które doprowadzisz

zdjęcie przykładowe przewody z pinami i wolne miejsca na przewody gdzie u CIebie są te piny wolne bez przewodów

2rpenug.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

o tu jest pikna fotka o co chodzi

wolne piny juz czekaja na przeowdy które zakupisz :cool1:

16788700355_266aca10df_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

Kurde bo ciężko mi było uwierzyć w to że tak mi ułatwiłi :biggrin: super! Ogarniam instalację i manetkę i do roboty :klucz:

Edytowane przez fred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jak byś potrzebował nabyć piny to pisz do[mention=1272]domin[/mention]

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Ze swojego doświadczenia wiem że te wolne piny ku*****o cieżko jest wyjąć jak by co to mam od chu pinów do tej kostki

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre
52 minuty temu, Marky2552 napisał:

Ze swojego doświadczenia wiem że te wolne piny ku*****o cieżko jest wyjąć jak by co to mam od chu pinów do tej kostki

Ze swojego doświadczenia wiem że piny a/s3 a a4 bywaja różne

na pewno masz piny do kości kompa a/s 3? bo zdjęcia były tylko przykładowe...

Po drugie wpinałem się w te piny (dokładnie te o których tutaj pisze) bez ich wyjmowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Ja wiem że te wtyczki mają 2 rożne piny jedni mają takie wieksze a drudzy mają takie cienkie takie jakie ja miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Ja wiem że istnieje kilka rozmiarów pinów w zależności od modelu kostki i przekroju przewodu...

Nie widzę sensu mieszania koledze w tym temacie bo ma właściwe i odpowiednie wolne piny u siebie w aucie i na pewno da rade w nie się wpiąć :):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred
2 godziny temu, arre napisał:

Ja wiem że istnieje kilka rozmiarów pinów w zależności od modelu kostki i przekroju przewodu...

Nie widzę sensu mieszania koledze w tym temacie bo ma właściwe i odpowiednie wolne piny u siebie w aucie i na pewno da rade w nie się wpiąć :):

spójrz co znalazłem http://allegro.pl/wiazka-kabel-tempomatu-a2-a3-a4-a5-a6-tt-piny-i7132961999.html tutaj bez łaski mi wyśle te 150cm i to za mniejszą cenę.... tyle tylko że ta kostka nie wygląda tak ładnie jak ta z aukcji za 70zł... myślę że same przewody nie muszą tu być grube więc chyba byłby okej... jakie jest Twoje zdanie na temat tej wiązki ??

Edytowane przez fred
a manetki są wszystkie takie same ? tzn kostki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Moje zdanie na temat tej wiązki jest w jego negatywach :grin:

Kable ok. Natomiast kostka do manetki jest ż tych komputerowych. I slabo to się trzyma. Ja sztukowalem by nie wylatalo. W zyciu bym tych 35 zl drugi raz nie wydal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

:biggrin: to mi wystarczy :biggrin: szukając manetki znalazłem z kawałkiem wiązki http://allegro.pl/pajak-manetka-przelacznik-toledo-ii-8l0953513j-i7058449197.html#imglayer tak byłoby najtaniej tzn dolutować kabelki na odpowiednią długość i byłoby tanio i na ori kostce ale one są chyba za bardzo zmęczone więc raczej kupię oddzielnie instalację i manetkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

Cena smieszna ale faktycznie manetka zmeczona bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

Matka i instalacja kupiona. Wiązka wyszła sporo bo 95zł poza aukcją ale w cenie jest wysyłka bo wziąłem za pobraniem dla mojego spokoju :):

Edytowane przez fred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

manetka zamontowana, instalacja podłączona i wszystko działa !!  :): dostałem instalację dłuższą niż potrzebowałem z końcówkami jakie pasowały i instrukcję gdzie co podłączyć :):

bardzo dziękuję wszystkim za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
6 minut temu, fred napisał:

dostałem instalację dłuższą niż potrzebowałem z końcówkami jakie pasowały i instrukcję gdzie co podłączyć

Możesz założyć temat a w nim wykorzystać instrukcję. Będzie dla potomnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fred

okej, spróbuję jakoś to napisać w wolnej chwili ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania