Skocz do zawartości
k232

A4 B5 Ile bar do opon letnich

Rekomendowane odpowiedzi

k232

Siemka 😉

Pany, patrzę na swoją naklejkę ile mam dobić powietrza do opon i jest takie coś:

http://ifotos.pl/z/qnqhnhh

Przy 3 osobach na oponie 195/65 R15 - 2.0 bar, nie za mało ? Aktualnie mam w każdej po 2.2 jeżdżę sam i dalej te opony wydają się jak by miały mało powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

ja tam często jeżdżę sam lub w 2 osoby bez bagażu ale i tak zawsze pompuje na tą drugą wartość jak auto na full załadowane

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Myślę dobić co najmniej na 2.3 ale jak zobaczyłem tą tabliczkę to już nie wiem : D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Do takich opon 2.2 - 2.5 w zaleznosci od obciazenia wiecej nie ma sensu bedzie tylko twardziej, stanac nic sie nie stanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
_Andrzej_

Tak sie troszke podlacze koledzy do tego wlasnie pytania. U mnie jest ze jak obciazone to 2,8 jezeli dobrze pamietam. A mam chyba 2,3 teraz . Powiedzcie mi , bo nie sprawdzalem  w sumie. Jezeli mam 2,3 a dopompuje na 2,6 powiedzmy to bedzie duzo czuc roznice? Bo tak sie ostatnio zastanawialem czy mi nie padlo to zmienianie trybu dynamic w comfort. Ale to wlasnie moze dlatego ze mam za malo napompowane czuje jakbym jezdzil comfortem gdy mam dynamic wlaczony.. moze to byc przyczyna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

ja tam pompuje na max dla danej opony i tyle, nie ma co się szczypać

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania