Z przyczyn technicznych niemożliwa jest rejestracja nowych kont na e-mail w domenie google.

Proszę użyć innego adresu e-mail.

Skocz do zawartości
Bolo32

A4 B6/B7 Drgania, dławienie, po dodaniu gazu puści chmurkę

Rekomendowane odpowiedzi

Bolo32

Witam, Panowie auto a4 b6 1.9 tdi 2004r. 116km BKE. Na zimnym po odpaleniu po chwili działania na biegu jałowym autem zaczyna telepać, czuć na całej budzie i fotelu, wrażenie jest takie jak by się lekko dławił i miał zgasnąć. Po dodaniu gazu puści chmurkę i na wyższych obrotach drgania ustają. Czy miał ktoś podobny problem i objawy ? 😅

Edytowane przez Bolo32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Vcds sprawdzałaeś czy podaje jakieś błędy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Tak, sprawdzałem błędy w vcds i odziwo żadnych nie było. Filtr paliwa wymieniony i jest dalej to samo.  Wyżej zapomniałem dodać że te objawy czasami na chwilę znikają. Tak sobie myślę czy to czasami z pompkami coś się nie dzieje. Pomimo że na jałowym wszystkie korekty są w normie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Pompowtryski do wyjecia  sprawdzenia  a jak tam korekty w gr 13 i bipy w gr 23 

Edytowane przez goldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Grupa 13.. Na wolnych zaraz po odpaleniu:

cyl. 1 -    -0.38 mg/str

cyl. 2 -     0.26 mg/str

cyl. 3 -     0.31 mg/str

cyl. 4 -    -0.19 mg/str

silnik nie rozgrzany 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Grupa 23.. Na zimnym, zaraz po odpaleniu:

1.   -16.0

2.   -16.0

3.   -13.0

4.   - 8.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

W czasie jazdy na nie rozgrzanym:

Grupa 13:

1.    1.04 mg/str

2.    0.33 mg/str

3.    0.59 mg/str

4.    0.07 mg/str

Grupa 23:

1.   -7.0

2.   -21.0

3.   -14.0

4.   -16.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

No pomki są ok w 13 kanale ,a w 23 na minus to @goldi za mała dawka?  A 18 kanał pokazuje 4 jak gazu dodasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Kanał 18 na odpalonym silniku pokazuje mi we wszystkich okienkach 0 po dodaniu gazu dalej pokazuje 0 ale już po odpuszczeniu gazu we wszystkich okienkach pokazuje już 128. Po mocniejszym wciśnięciu gazu i przytrzymaniu 4 pokazują się we wszystkich okienkach przy 3 000 tys. Obrotow 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Generalnie dziwne rzeczy się dzieją 🤣 tu potrzebny jest dobry egzorcysta. Dzisiaj podłączyłem vaga i w błędach silnika pokazało mi błąd 17055 cylinder 1 Glow Pług Circuit. Sprawdziłem kod błędu w necie bo pierwszy raz taki widzę i piszą że to błąd od swiecy żarowej na pierwszym cylindrze. 

Edytowane przez Bolo32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Po wykasowaniu błędu już nie powrócił i tak się teraz zastanawiam czy to czysty przypadek czy to całe telepanie, dlawienie się nie ma czasami coś wspólnego z tymi świecami. ( powiedzmy że na jednym cylindrze świecą się nie rozgrzewa do odpowiedniej temperatury, co wpływa na nieprawidłowe zapalanie paliwa które nie zapalone trafią do wydechu i stąd te dlawienie telepanie i chmurką z wydechu po dodaniu mocniej gazu, a gdy temperatura w cylindrze od pracy osiągnie temperaturę i paliwo zacznie normalnie się zapalać to telepanie dlawienie i dymek znikają  ) Jak myślicie taka opcja jest możliwa? 😂😅🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

I teraz idąc tym tropem odłączyłem przewod od pierwszej swiecy cyl. 1 od strony rozrzadu bo tak to się chyba liczy żeby sprawdzić, wywołać ten błąd i owszem blad wywołałem ale na vagu pokazuje mi że to jest cylinder 4 a nie pierwszy. Więc jak to jest z tymi cylindrami, pierwszy jest od rozrzadu czy od pompy vacum czy poprostu to jakiś błąd w vagu ( vcds ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Pierwszy jest od strony rozrządu. W kanale 18 u mnie jak wcisne gaz  odrazu pokazuje 4 w kanałach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania